Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Buty (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Buty (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=161)

Natalia Cattiva 14.09.2018 10:36

Cytat:

Napisał Marcinnn6 (Post 600139)
do butów crossowych trzeba się przyzwyczaić, jak je pierwszy raz założyłem to nie potrafiłem za bardzo chodzić nie mówiąc o jeździe. Bo to przecież nic nie czuć. Nawet po pierwszych jazdach trochę żałowałem że nie kupiłem ADV tylko crosfajery. Ale po krótkim czasie, wyczułem temat i już tych paciaków turystycznych wogóle nie zakładam. I dłuższe jazdy też uskuteczniałem w tych butach i jest ok.

Buty crossowe nie sa do chodzenia, wiec miales prawo czuc sie w nich zle :P
Najbardziej chwale Gaerne SG (mialam jeden z pierwszych modeli), fakt do lekkich nie nalezaly, ale buty nie do zdarcia, podeszwa, klamry, wszystko solidne, nie raz uratowaly mi noge, a i w Bieszczadach przydaly sie przypadkiem do wdrapania na gore - nie mialam nic innego.

Buty na prawde solidne, czego nie mozna powiedziec o nowych FOXach czy O'neal - nie wiem skad ta cena skoro jakosc pozostawia wiele do zyczenia, maja miejsca bardzo niebezpieczne dla stopy (miekkie jak kapcie) klamry tez sie sypia i nie wiem za co te pieniadze sobie krzycza.. Tym bardziej ze ciezko wyobrazic sobie te buty po 2 sezonach..

Ciekawe zdaja sie byc Gaerne all terrain, tylko raczej nie sa pod samo kolano (maja 3 zamiast 4 klamerek)

blacha_świecie 14.09.2018 12:08

Cytat:

Napisał zaczekaj (Post 578093)
Sidi Crossfire można regulować w łydce, próbowałeś?

Dla przypomnienia, szukałem dla syna butów, które na wysokości łydki są dość obszerne. Koleżanka Zaczekaj zaproponowała buty Sidi Crossfire.

Chciałem napisać kilka słów o tych butach.

Zakupiliśmy buty Sidi Crossfire 2. Po pierwszym założeniu i jeździe na motocyklu, szok..... syn twierdził, że strasznie cisną i że są niewygodne. Z trudem dotrwał do końca treningu. Tak jak przypuszczałem, buty musiały się dopasować do stopy. Podczas drugiego treningu było już ok. W chwili obecnej syn przejechał w tych butach ok 40 mth. Nie mają lekko, są ostro traktowane. Jak na razie żadnych uszkodzeń, pęknięć itp. Są jedynie porysowane i mają wyraźne ślady od spodu od podnóżków. Buty są bardzo wygodne, łatwe w czyszczeniu i regulacja obwodu buta w łydce jest bardzo praktyczna. Poprzednie "tanie" buty po 40 mth jazdy nadawały się tylko na śmietnik.
Moim zdaniem, w tym przypadku cena jest adekwatna do jakości. Udało mi się wyrwać te buty za 1200 zł.

Marcinnn6 14.09.2018 19:35

Cytat:

Napisał Natalia Cattiva (Post 600453)
Buty crossowe nie sa do chodzenia, wiec miales prawo czuc sie w nich zle :P

eee tam, jak się do nich przyzwyczaiłem to myślę , że bym mógł w nich tańczyć - znaczy jakbym umiał :) Jestem z nich naprawdę zadowolony, i przy moim lamerskim używaniu mam nadzieję, że mi posłużą

Emek 14.09.2018 19:52

Moje poprzednie Flexforce miałem 12 lat i dalej komuś służą tak że spokojnie.

dzinks 31.07.2019 16:53

Latam w sidi crossfire i Adv - zadowolony Tacie kupiłem też crossfire 3 i mówi że cisną go w kostki po dłuższym siedzeniu w nich. Testuje w domu :)

Jaką alternatywę do sidi crossfire 3 polecacie?

Emek 31.07.2019 17:17

Gaerne SG12

tadzik 31.07.2019 17:21

Crossfajery mnie też uwierają w kostki, tak od dołu. Kupiłem wysokie wkładki, jakieś sportowe z poduszką powietrzną i w ostatni weekend dwa dni w butach i zero problemów. Może tędy droga

Jac 31.07.2019 17:56

Crossfire2

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dzinks 31.07.2019 20:13

Cytat:

Napisał Jac (Post 646098)
Crossfire2

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Inaczej zbudowane w środku?

dzinks 31.07.2019 20:14

Cytat:

Napisał tadzik (Post 646097)
Crossfajery mnie też uwierają w kostki, tak od dołu. Kupiłem wysokie wkładki, jakieś sportowe z poduszką powietrzną i w ostatni weekend dwa dni w butach i zero problemów. Może tędy droga

Jest coś w tym, Tata mówi że jak podniesie piętę wyżej to ok.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:27.