![]() |
http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&...11719003151060
Ten motocykl z wyglądu bije nawet nową Tenerę, a ta jest wg mnie najpiękniejsza. Czyli? Nowa Afra będzie piękna. Kurewsko przepiękna. Na elementach konstrukcyjnych się nie znam. |
Cytat:
|
Panowie - jeszcze tylko tydzien i sie okaze - no chyba ze to wszystko jest nakrecane przez Nam podobnych ;)
|
:at: i żeby na gume z gazu szła :drif: (na dwójce :D)
|
Cytat:
Osobiscie wolalbym 800cc ale pewnie z wyliczen finansowych musi byc wiecej niz 1000cc. |
|
Ja pierdziu, nie przepadam za szlifierkami, ale ta kawa jest boska :drif: Na jakim polu teraz się ścigają producenci takich maszyn? Najlepsze przyspieszenie do trzech pak? :D Kutfa, jak to ma mieć turbawkę, to już widzę jak się chłopcy na hamowni bawią w czipsowanie +100km :D
|
jeszcze kilka lat temu co niektórzy wyśmiewali buse z turbo, że bez sensu, komu to potrzebne... a tu proszę... turbo w serii i to nie jakaś limitowana wersja :D cudnie :D
|
Mnie kawasaki zawsze kojarzy się z :
http://www.youtube.com/watch?v=Fg7FQNnxC3E |
Ta kawa ma kompresor a nie turbo :) Wersja 300 konna H2R nie jest dopuszczona do ruchu, drogowa będzie miała "tylko 250KM" pokazana będzie w mediolanie za miesiąc i tam zobaczymy ile zostanie z tego diabła :)
|
|
no właśnie cieżko doszukać się.tutaj takich typowych wstawek z innych motocykli. Mam wrażenie że tak może właśnie wyglądać nowa Afra
|
Bzdura. Kanapa rozcinająca dupę w takim kanapowcu jak afryka?
Tłumik prowadzony z zewnątrz? |
Nowości Intermot są już znane.
Nowa Afryka, o ile będzie, to dopiero w Mediolanie (EICMA). |
Niestety .Trzeba bedzie sie wiec wybrac´do Mediolanu i odpuscic Kolonie :)
|
Cytat:
Wydech, lusterka, szyba i mocowanie tablicy do kosza. No i szkoda, ze prawy zacisk nie podlaczony... http://idratherberidingdotcom.files....to-version.jpg Tu jest fajny artykul, odgrzewanie kotleta all-in-one http://idratherberiding.com/2014/05/...-twin-is-back/ |
Kierunki w handbarach... :Thumbs_Down:
|
Za to pojawił się w Kolonii nowy V-strom 650XT:
http://www.youtube.com/watch?v=ec6dD2I4ybs http://foto.scigacz.pl/cache/imgs/_w..._Adventure.jpg |
Reklama motocykla sugeruje że V-Strom XT stworzony został jako motocykl facebookowy :D
|
Trzy latka latałem DLkiem i mimo dołożonych gadżetów offowych to go tam nie widzę. Jest super na czarnym i tyle.
|
No, ale wynika to tylko z tego, że Suzuki nie chce mieć w swojej ofercie modelu do bardziej szutrowej turystyki. A szkoda, bo takich motocykli nam potrzeba. Wyżej kierownica, większy skok zawieszenia, większy prześwit i spokojnie turlałby się szutrem...
|
według nich do turlania szutrem taki Dl wystarczy! :)
.., a tak z innej beczki.. dziś byłem w salonie Hondy, załamałem się wyglądem tych nowych motków tej marki.., auta z resztą to też jakieś.nieporozumienie... mam nadzieję że Afra.. nie będzie miała tych samych stylistów! i mówią.to bez żadnej szydery.. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie nowy DL Adventure delikatnie mówiąc rozczarował.
Liczyłem na coś bardziej adv, a nie moto po lifcie... |
Cytat:
A co by było na temat to - wg mnie nie ma sie co podniecać jakimiś pomysłami z gazet tylko czekać - bedzie co ma być - po co sie napinać a potem marudzić, że to nie to "co miało być"? |
to o czym bęziemy pisać..? ;)
|
Cytat:
Zgadzam się tu z Hermesem - nowy DL rozczarował :( |
1 Załącznik(ów)
Nie którzy robią mody terenowe ;)
|
Tymon, dla chcącego nic trudnego, ale idąc dalej tym tropem rozumowania to nie są potrzebne motocykle "terenowe" bo na plastiku też w teren wjedziesz.
Znam osoby które na naked'ach w błotach się taplają, ale tu chyba nie o to chodzi, prawda? Wersja Adventure powinna być adventure, a nie odświeżeniem wizualnym obecnego modelu. Nowy DL650X tylko wygląda. Tylko i z adv moim zdaniem niewiele ma wspólnego. Myślałem, czytając zagraniczne fora, że szykuje się fajne moto, a tu bida. Wobec czego powracam do mojego pierwotnego pomysłu przeróbki mojego DL'a. Zawias WP48, szprychowane koła, inaczej poprowadzony cały wydech... |
Cytat:
|
Hermes kup sobie lepiej moją afrykę. Będziesz miał to co chcesz.
|
Cytat:
Hermes nie kupuje Afryki tylko myśli o przeróbce DLa, bo wie że w motocyklu istotne jest zeby chciał jechać i się nie psuł :D |
Cytat:
|
Panowie, póki co zostanę przy moim moto :D
|
O o o! Jakby pan Suzuki poszedł w tym kierunku chociaż troszkę myślę, że klientów by miał. W końcu DL udowodnił już wszystko co miał do udowodnienia... Udał się im ten motocykl.
|
Cytat:
A klient kupujący nowy motocykl to turysta w średnim wieku który szaleństwa ma raczej już za sobą, poleci z kumplami do Szwajcarii w Alpy na weekend, może czasem na Nordkap lub zrobi trip po UE, gdzie jego "enduro" zobaczy czasem podjazd z grysu pod hotel i to będzie off road. No, jeszcze Rumunia z przepięknymi widokami i hard-core on road czeka z wyzwaniem. Kogo obchodzi garstka ludzi, mająca specyficzne wymagania wobec motocykli, do tego uważająca (w większości) że za parę lat dopiero kupi ten super motocykl jako używkę... Obudźcie się koledzy... |
To gdzie ta garstka, nie w "średnim wieku" ma kupować motocykle dla siebie. Dodatkowo nie "nowe", które są zarezerwowane dla "turystów w średnim wieku".
Moim zdaniem nie o to tu chodzi. Idąc dalej tym tropem rozumowania wszyscy skończymy na KTM'ie lub BMW... |
Dokladnie ;)
|
ale drentwe promo:spac: |
1 Załącznik(ów)
Jak z lat 80 :)
W sumie to nic więcej nie mogą pokazać, bo nic więcej moto nie ma do zaoferowania. Jak kiedyś byłem młody i głupi to do swojego zamontowałem osłony, blachy, kraty, gmole srole, a w terenie jak nie robił tak nie robił. Ostrzejszy teren i non stop dobijało..... potem zmądrzałem i kupiłem AT. |
Cytat:
ale znajdźcie w ofercie nowych motocykli turystyczne enduro z prawdziwą możliwością zjechania w teren czy też nawet dualsporta, które kiedyś tak bardzo były popularne i nadal królują na wyprawach... (jest ino ktm lc4 690...) |
a xt 660?
|
Cytat:
|
Cytat:
Miałem XT660Z - sprzęt wyglądający kozak (do tej pory mi się podoba), ale ponad 200kg i 48KM nie robi. Do tego brak zawieszenia. Sprzedałem gdy kolega dał mi się przejechać na LC4 640 ADV- zobaczyłem różnicę... |
Cytat:
|
Ten dziubek potrzebny tej Suzuce jak drzwi w lesie :mur:
|
Jak szlaban w lesie ;)
|
Jak dziki w lesie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:09. |