Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   H4 w Afryce (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=776)

aciu 14.12.2011 12:24

sorry za odkop ale nurtuje mnie pytanie czy próbował ktoś odkleić szkło od odbłyśnika. Szkoda mi trochę fundować wyłupiaste gały Afri a gościu zajmujący się regeneracją orzekł że za pęknięcie szkła przy odklejaniu nie bierze odpowiedzialności :( podobno zdarza się że szkło odstawione na półkę samo z sie potrafi pęknąć...jakieś tam stare naprężenia działają i bywa różnie. Odbłyśnik jest tak skopcony że nie widzę co jest 10m przed motorem :(

lord 14.12.2011 13:46

Nie baw się z tym. Mogę ci sprezentować reflektor 07a z całymi niewypalonymi niepopękanymi lampami. Tylko ramka jest przegięta, jeśli zdołasz wymontować z niej odbłyśnik to będziesz miał łoryginała.

slafo 08.05.2012 14:40

ja na wiertareczce stołowej ślicznie bez żadnych zniszczeń odczepiłem ramki (po 5 zgrzewów) z oryginałów do RD04. Potem wszystko ładnie papierkiem ściernym oczyściłem, zamalowałem, nawierciłem delikatnie nowe miejsca mocowania i migomatem zespawałem. Nic nie pękło, nic się nie porysowało. Wyszło moim zdaniem super. Miałem na początku chęć odrywania szkła, ale moim zdaniem jest zbyt mocno sklejone. Chyba bym sobie w łeb strzelił gdyby pękło ... Pozdrawiam.

spider2you 20.12.2012 16:16

Odświeżę kotleta.
Właśnie mam zamiar zmienić z 04 lampeczki.
Zakup z Wesema mijania z pozycja i drogowe.

Moje pytanie brzmi, czy montować pozycję do drogowych czy zostawić w mijania?
Ja mam włoską wersję, więc mijania świeci jedno, ale obie pozycje, a przy drogowych obie lampy.
Co radzą Ci co już zrobili takie modyfikacje?

majki 20.12.2012 21:10

Ja mam 2 pełne lampy (poz, mijania, długie). Działają 2 poz, 2 mijania i 2 długie. ;) Też mam włoszczyznę. ;)

Ale jak chcesz więcej światła, to pomyśl nad diodami (do użycia w offie, jako długie). :Thumbs_Up:

klanol 21.12.2012 07:20

U mnie po ww. przeróbce świecą obie razem z tym, że założyłem wyłacznik na jedno świało mijana aby mogła świecić tylko jedna lampa. Jak okoliczniości sprzyjają korzystam z tej opcji, na trasie świecą dwie. Pamiętaj tylko podczas przeróbki o zastosowaniu przekaźników, których nie ma w wersji włoskiej. Dobrze jest też doprowdzenie oddzielnego zasilania lamp przewodem 2,5 mm spod nr. regulatora. Bezpiecznik niezbędny. Nie przeciążysz tym samym starej instalacji.

spider2you 21.12.2012 11:53

Cytat:

Napisał majki (Post 278573)
Ja mam 2 pełne lampy (poz, mijania, długie). Działają 2 poz, 2 mijania i 2 długie. ;) Też mam włoszczyznę. ;)

No to jakie zakupiłeś? Wesema? Jakie?

Moje pytanie brzmiało, czy wsadzać 2 pozycje czy 1 wystarczy?
Z led-ami zastanawiam się jak na to Policmaistry zareagują?

Borewicz 21.12.2012 12:35

Jedna wystarczy, mam tak u siebie i jest ok.

redrobo 21.12.2012 12:49

a to nie lepiej xenona wrzucic jako dlugie na trase i do lasu? a na badania tylko podmnienic zarowki? xenon malo pradu bierze i jest 2-3 razy mocniejszy i nie wypali sie z powodu wibracji.

majki 21.12.2012 13:03

Mam Wesemy na H4, dwie takie same lampy. Pozycji montuj ile chcesz, ja mam 2.
W PL ledów nie powinni się czepiać, o ile nie będziesz na nich latał po mieście. ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:47.