Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Trochę dalej ale krótko - czyli Stella Alpina A.D. 2023 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=44590)

matjas 04.08.2023 22:25

Z pisaniem czegokolwiek jest tak ze ten co nie umie pisać spierdoli najlepszy temat.
Na przeciwległym biegunie mieszka ten co potrafi sklecić porywający opis z palenia peta w pociągu relacji Wrocław / Węgliniec.
Trzy dni, dwa tygodnie. Jeden xxuj - jak słowo płynie i zdjęcia są jak u Ciebie to czyta się :)

M

irekafrica 05.08.2023 09:44

Piękna sprawa. Chłopaki Luk2asz,zylek,Ropuch i inni którzy byli,co wybralibyscie jadąc tam pierwszy raz. Jechać na Stella Alpina w lipcu i jak piszecie przeżyć super atmosferę ,czy zrobić to w kilku np.sierpień-wrzesień? Oczywiście chodzi o jak najwięcej jazdy -dwa tygodnie urlopu.

wojtekk 05.08.2023 10:01

Piekna relacja, dzięki, że chcieliście się podzielić!

Jaki sens jest jechać tam na st1300? Sporo szutrów widzę więc odpada. Ale czy można zakosztować atmosfery zlotu itp?

Czy nie pchać ?

luk2asz 05.08.2023 10:02

Cytat:

Napisał irekafrica (Post 825502)
Piękna sprawa. Chłopaki Luk2asz,zylek,Ropuch i inni którzy byli,co wybralibyscie jadąc tam pierwszy raz. Jechać na Stella Alpina w lipcu i jak piszecie przeżyć super atmosferę ,czy zrobić to w kilku np.sierpień-wrzesień? Oczywiście chodzi o jak najwięcej jazdy -dwa tygodnie urlopu.

Jedynym minusem w terminie zlotu, jest fakt, że może być tłoczno i trochę śniegu. Byłem kilka razy w sierpniu, pogodę miałem super i emocje również. Sam zlot to kwestia można powiedzieć wyzwania. Zawsze go traktowałem jako spontan. Największy w 2018 roku, w czwartek o 4 rano wyjechałem z Krk, na miejscu piątek i sobota. W niedzielę powrót na 22 godzinę. Jak zapytasz czy warto było, to tak . Dla mnie tak. Inny pomyśli, że idiota. Jak masz dwa tygodnie, to rób Alpy Francuskie, Piemont i Ligurie.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

luk2asz 05.08.2023 10:04

Cytat:

Napisał wojtekk (Post 825503)
Piekna relacja, dzięki, że chcieliście się podzielić!

Jaki sens jest jechać tam na st1300? Sporo szutrów widzę więc odpada. Ale czy można zakosztować atmosfery zlotu itp?

Czy nie pchać ?

Wojtek, na ścigaczach jechali w tym roku na samą przełęcz. Poprzednio na górze Harleya widziałem. Samo miejsce biwaku jest łatwo dostępne po szutrze więc atmosferę poczujesz, a dookoła i tak więcej asfaltów więc nudzić się nie będziesz.

rrolek 05.08.2023 10:40

Zapowiadają pogodę na przyszły tydzień. Już niby odpuściłem, ale jednak pakujemy się w przyszłym tygodniu na 5-6 dni w górach. Ma ktoś z wasz jakąś sprawdzona miejscówkę gdzie można zostawić auto i wózek na kilka dni?

luk2asz 06.08.2023 09:23

Nie wiem gdzie konkretnie jedziesz ale jedną z opcji jest camping. Płacisz małą kwotę i zostawiasz zestaw. Raz co prawda we Francji nie chcieli busa nam na tydzień przyjąć, bo twierdzili, że miejsca nie mają. Jeśli będziesz w okolicy Bardonecchi, to możesz spróbować w Salbertland na kempingu Gran Bosco.

rrolek 06.08.2023 13:53

Dzięki za koncepcje kampingu. W ogóle o takiej opcji nie myslalem. Poszukam w Friuli lub Trentino. Do granicy francuskiej raczej nie dobijemy.

myku 06.08.2023 15:44

Ja zostawiam sobie ten watek na mega strzala na raz. Mega relacja Łukasz :bow:

Bulwiak 06.08.2023 18:50

Człowiek to jednak jest ograniczony i boi się ( czyli Ja ). Piękna relacja i zachęca to korzystania z życia… Może pojadę za rok… pewnie skończy się na planach.
Ale warto pocieszyć się Waszym szczęściem :beer2:
Super

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13.