![]() |
Cytat:
Bardziej mi chodzi o zasadę niż konkretny przykład, tu ludzie nie potrafią dojść do porozumienia jaki olej lać do motocykla albo czy lać 95 czy 98. Każdy tutaj będzie bronił swoich racji i ten co ma ciuchy za 7 koła i ten co pod skórzana Ramoneskę wsuwa gazety jak mu zimno Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
A jak nie to jakieś dwukomorowe jak np. Held Air n Dry |
Cytat:
Cytat:
|
[QUOTE=Fizolof;756112]Bardziej mi chodzi o zasadę niż konkretny przykład, tu ludzie nie potrafią dojść do porozumienia jaki olej lać do motocykla albo czy lać 95 czy 98. Każdy tutaj będzie bronił swoich racji i ten co ma ciuchy za 7 koła i ten co pod skórzana Ramoneskę wsuwa gazety jak mu zimno
Kufajka i Walonki załatwiają sprawie |
Cytat:
Zawsze się od tego wzbraniałem bo to jest produkt niby do skuterów.... a ja przecież nie chciałem wyglądać jak skuter :). Do wczoraj. Kolega mnie do do nich przekonał... pożyczył mi swój komplet żebym zobaczył .. jak to jest. Grzane manetki mam zwykle rozkręcone na maxa + ciepłe skórzane rękawice i dalej jest zimno, dłonie marzną ... Gdy założyłem te mufki to zobaczyłem zupełnie inny świat. Rożnica jest kolosalna ... niebo a ziemia. Okazało się, że musiałem zmniejszyć manetki na najmniejszy poziom bo zaczęły parzyć w dłonie. W tych kondonkach dosłownie robi się cieplutko i przyjemnie. Dziś przejechałem 150km i bardzo komfortowych warunkach pomimo, że na zewnątrz brrr. Słabo to wygląda ale dziś zdałem sobie sprawę że przy takiej pogodzie jak jest teraz to spoko można cisnąć nawet kilkaset km i będzie OK. Daje to możliwość dojazdu/ucieczki w cieplejsze rejony europy ... najtrudniejszy problem do wyeliminowania (wychłodzenie rąk) został dla mnie rozwiązany |
Też zakładam mufki na Afrę jak spada ponizej 5 stopni. Oczywiście to rozwiązanie wyłącznie na asfalt. Ale daje radę. Nie wieje zimnym w palce.
|
Cytat:
|
Tylko na szosę? A skąd ta wiedza, próbowaliście?
Latam z mufkami w offie jak temperatura spada poniżej zera. Wystaczaja wtedy zwykle lekkie rękawice, poniżej -10 jakieś neoprenki. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34. |