Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Pytanie kratka na reflektor (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4023)

Marcin z Zakopanego 29.04.2010 23:14

Co do ceny to Touratech kosztuje mniej więcej dwie stówy (przynajmniej tak było jak kupowałem w zeszłym roku) i ma wadę, bo reka nie wchodzi jakich cienkich palców by się nie miało. Jak bedziesz robił po 150 to nikt nie powinien narzekać. Ale żeby jeszcze ktos kupił... :)

Pratowasik 02.05.2010 17:15

No hej, wróciłem ze zlotu to odpowiadam :) Z kratką miałem duży problem, jakoś nie do dostania, pewnie gdzieś się dostanie, ale idę sobie kiedyś na spacer i patrze jest, nikomu nie potrzebna no i mam. Co do robienia tego to robię jedną dla kolegi z forum właśnie za , 150 na przyszły tydzień będzie i sam ją odbiera, wypowie się pewnie tu i opisze.

nowik 14.05.2010 10:21

Wielce Wielebna Trzodo Afrykańska!

Wielce Wielebna Trzodo Afrykańska!
Ja, Nowik użytkownik Forum Africa Twian pragnę przedstawić Wam postać, osobowość oraz produkt człowieka niezwykłego, jakim jest Pratowasik z Wronek. Pragnę Wam go przedstawić ze względu na jego zaangażowanie w wyprodukowanie kratki na reflektor. Będąc jego odbiorcą mogłem się przekonać, iż jest on wielkim patriotą, niezwykle odważnym, mocnym i niestrudzonym sługą Africy Twin. On mnie nie opuścił gdy bardzo pragnąłem tej Kratki. Wykonał ją dla mnie w szybkim czasie i lśniących materiałów, następnie ładnie naniósł wskazany kolor. Zapakował i dopilnował aby paczka bezpiecznie w nienaruszonym stanie dotarła. Kratka pasowała jakby była wcześnie z niej zdjęta. Pratowasik z Wronek jest wzorem prawdziwego Afrykańczyka. Umiłowanie do motocykla spełnienia marzeń innego człowieka są dla Niego ważniejsze, aniżeli sława producenta.
GORĄCO POLECAM

laska 14.05.2010 12:42

Rozumiem, że właśnie zgłaszasz, że powinien opłacić składkę na PiD? Dzięki za info :)
Żartuję ale gdyby rozwinął działalność na forum, zapraszam do właściwego działu. Poza kratkami coś jeszcze robi?
pozdr,
laska

Pratowasik 14.05.2010 14:27

nowik ale pojechałeś. Dzięki. Nic więcej nie robię (narazie:)) Spoko gdybym coś działał na pewno opłacę składkę.Pozdro.

Pawel 19.05.2010 11:29

Tak patrze na ta kratke on Pratowasika i cos mi sie wydaje ze kamien i tak dotrze do reflektora i narobi nam balaganu. Jak dla mnie ta kratka to troche za rzadka, bo w koncu szyby reflektorow niszcza dosc male kamienie. Nadal jestm za oslona z PCV lub poliweglanu. No i cena 30 razy nizsza. Mimo wszystko musze przyznac ze sie chlop napracowal i niezle mu to wyszlo.

Pratowasik 19.05.2010 15:42

Cytat:

Napisał Pawel (Post 115770)
Tak patrze na ta kratke on Pratowasika i cos mi sie wydaje ze kamien i tak dotrze do reflektora i narobi nam balaganu. Jak dla mnie ta kratka to troche za rzadka, bo w koncu szyby reflektorow niszcza dosc male kamienie. Nadal jestm za oslona z PCV lub poliweglanu. No i cena 30 razy nizsza. Mimo wszystko musze przyznac ze sie chlop napracowal i niezle mu to wyszlo.

A pewnie że dotrze, ale szanse ma małe, robiłem testy na niezamontowanej kratce- świgałem małym kamyszkiem ( jakieś 0,5cm średnicy) w niezamontowaną kratkę, i powim że maksymalnie 1 na 10 się przedostawał bez trafienia w druty. A druga sprawa zrobiłem ją, głównie dla ozdoby. Jeszcze coś- bo ktoś pytał, byłem :at: na przeglądzie i gościu żadnych problemów do kratki nie miał, a trzepał mnie z pół godziny :)

JarekAT 19.05.2010 18:41

Cytat:

Napisał Pratowasik (Post 115808)
a trzepał mnie z pół godziny

może jak by się skoncentrował na Afryce to co innego ;)

Pratowasik 19.05.2010 21:53

Wy to potraficie za słówka łapać :rules:

Marian 20.05.2010 23:15

Cytat:

Napisał Pawel (Post 115770)
Tak patrze na ta kratke on Pratowasika i cos mi sie wydaje ze kamien i tak dotrze do reflektora i narobi nam balaganu. Jak dla mnie ta kratka to troche za rzadka, bo w koncu szyby reflektorow niszcza dosc male kamienie. Nadal jestm za oslona z PCV lub poliweglanu.

Cytat:

Napisał Pratowasik (Post 115808)
A pewnie że dotrze, ale szanse ma małe, robiłem testy na niezamontowanej kratce- świgałem małym kamyszkiem ( jakieś 0,5cm średnicy) w niezamontowaną kratkę, i powim że maksymalnie 1 na 10 się przedostawał bez trafienia w druty. A druga sprawa zrobiłem ją, głównie dla ozdoby.

To może tak: na wierzchu kratka, pod kratką plexi (czy tam jak go zwał)? I miłe dla oka, i niemiłe dla kamienia.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13.