![]() |
Musze odswiezyc temat.Jako ze mnie ciekawi.
Zastanawiam sie ilu-jest ZA a ilu PRZECIW klejeniu zebatki? Czy wkoncu ktos znalazl jakis odpowiednik Loctite 3478? Dzis kosztuje on "tylko" 270 zl.Dosc duza paczka i cena jak na "kilka razy". Jako ze wraz z technika i chemia idzie do przodu,pewnie znalazlo by sie cos o bardziej dostepnej cenie. Czy to mialo by zastosowanie w naszym temacie?: http://www.cyfronika.com.pl/kleje_epoksydowe.htm Dokladniej mowiac pozycja nr 5,6 i 8?? |
Fajnie, że poszukałeś tyle szuwaksów:Thumbs_Up:
Do porównania trzeba dysponować tak zwaną kartą produktu, wtedy masz do czego się odnieść. Ja stosowałem Loctite 3450 i to się sprawdziło i do tej karty produktu trzeba by porównać przedstawionee powyżej wynalazki. O zębatce jest tutaj: Usprawnienia |
Ja jak miałem TA to na ten specyfik dawałem,lecz do demontarzu potrzebny ściągacz nie żeby jakoś ciężko schodziła lecz dość pasownie,wałek na 1000 lat starczy gdyż się nie wyrabia ani nie rdzewieje.http://www.amtra.pl/Katalog_produkto...duct&brand=129
|
Cytat:
To oczywiscie tez jest usprawnienie,choc wydaje mi sie ze juz w bardziej "ekstremalnych" przypadkach. U mnie jest raczej dobrze-chcialem poprostu tylko dokleic zebatke do walka,zeby na wszelki wypadek podczas dalszej wycieczki nie drapac sie po glowie. Bede mial pewnie duzo pytan i pomyslow podczas skladania afryczki-typu co tu zrobic zeby bylo lepiej |
Cytat:
|
allegro.pl/bison-klej-epoksydowy-do-metali-epoxy-metal-24ml-i2842652488.html
za taki piniądz... a tak z ciekawości po zdjęciu zębatki jak oczyszczacie wałek ze starego kleju? |
Używałem tego kleju. Kleiłem nim plastiki. Na wszelki wypadek i jako zabezpieczenie przed brudem to się nada, ale jeśli macie luz na zębatce -nie nada się, to nie ta wytrzymałość kleju.
|
Cytat:
Cytat:
|
Kruszy się, bo ściągając ściągaczem zębatke łączenie się zrywa. Resztki schodzą dość dobrze. Potem czyszczenie rozpuszczalnikiem, klej i nowa zębatka ;)
|
tak jak pisał HANS klej za 40 nie wytrzyma...
loctiite znalazłem za 220zl tak że nie ma tragedii |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:37. |