Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Mały Afrykanin i duży GSowiec [przez BiH i MNE do Albanii - 2013] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=18460)

calgon 23.11.2013 10:01

Tylko nie zakumałem czy chłopaki zawrócili z Theth czy nie?

jawy88 23.11.2013 21:12

zawrócili

Niestety droga jest na tyle słaba, że Barwin na GS po 3 czy 4 glebie mówi pass. Przy każdym podnoszeniu bestii zalewamy się potem, każde ruszenie z miejsca pod górkę to fontanny kamieni. Pomagam Barwinowi na tyle ile daję radę, ale miejscami nawet trudno ustać, drobne kamienie usuwają się spod nóg. Ledwie przejechaliśmy 4-5 km i zawracamy.

mikelos 23.11.2013 23:19

Cytat:

Napisał jawy88 (Post 349284)
Niestety droga jest na tyle słaba, że Barwin na GS po 3 czy 4 glebie mówi pass. Przy każdym podnoszeniu bestii zalewamy się potem, każde ruszenie z miejsca pod górkę to fontanny kamieni. Pomagam Barwinowi na tyle ile daję radę, ale miejscami nawet trudno ustać, drobne kamienie usuwają się spod nóg. Ledwie przejechaliśmy 4-5 km i zawracamy.

Trasa w dół doliny Teth jest na początku słaba - sprawdziliśmy na sobie. Podobno dalej jest już lepiej. Myślę że jest przejezdna także dla GS, tylko trzeba mieć mniejszego kaca, być lepiej wjeżdżonym w maszynę i szutry. Barwin jeździł całe życie sportami po asfalcie a tu nagle dosiadł wielkiego kloca i ktoś mu mówi żeby zapylał po kamieniach. Pierwszy raz jak jechałem po szutrach na Krymie, to miałem gacie pełne strachu - trzy lata później i 35 tys km dalej umiem ciut więcej, granica robienia w majty się przesunęła. Trzeba dużo pokory, samozaparcia i treningu - wszystkiego można się nauczyć.

calgon 24.11.2013 16:48

Wiadoma sprawa -jeszcze raz dzięki za relacje.

Marulin 29.11.2013 11:33

Tego samego dnia wjechałem na DL650 bez wiekszych problemów (wyprawa Orzep Marulin, Gumbas). Wasze gadki o kamieniach wielkości głowy, przepaściach i zsuwajacych się motocyklach niebardzo się sprawdziły. Do czasu Albanii nigdy nie jeździłem po szutrach. Heideau K-60 założyłem tydzień przed wyjazdem...

calgon 29.11.2013 11:47

Po prostu masz talent! Każdy ma inny próg tolerancji i powinien wiedzieć kiedy powiedzieć dosyć,że tak ładnie się wypowiem.

mikelos 30.11.2013 11:35

Cytat:

Napisał Marulin (Post 350168)
Tego samego dnia wjechałem na DL650 bez wiekszych problemów (wyprawa Orzep Marulin, Gumbas). Wasze gadki o kamieniach wielkości głowy, przepaściach i zsuwajacych się motocyklach niebardzo się sprawdziły. Do czasu Albanii nigdy nie jeździłem po szutrach. Heideau K-60 założyłem tydzień przed wyjazdem...

Opis jest zawsze rzeczą subiektywną - każdy ma prawo opisać to co widzi na swój sposób. Razem z nami do doliny Teth wjechała ekipa gdzie były ze 3 DL - też dały radę. Jakbyś czytał uważnie, to mój opis drogi dotyczy wyjazdu z doliny w dół a nie powrotu tą samą drogą. Jechałeś tamtędy ?

gumbas24h 30.11.2013 14:11

Cytat:

Napisał Marulin (Post 350168)

No zjazd w drugą strone raczej przyjemny niebył pod względem jazdy bo widokowo 5+. Wole raczej szybsze szutry niż omijanie kamieni. GS Orzepa już nawet miał stan podgorączkowy;) Marulin chyba zapomniał o wueskach i emzetkach i wszechogarniających szutrach i błotach gór złotych( szalone lata 90), pokonywanych na 30letnich degumach w 1/3 biegnąc i próbując odpalić sprzęta;)
W druga strone na petli Teth najgorszy był początek, a potem ogólnie trasa ok. ale jak bym był bo ostrym wieczornym treningu i kilka razy dźwigał motonga też bym stracił zapał:dizzy:

mikelos 30.11.2013 20:17

Jednym słowem - da się to przejechać całą pętlę i to ciężkim sprzętem - gratuluję ! Trzeba pewnie większej determinacji niż nasza w tamtym dniu. Ale ja tam jeszcze wrócę - w Albanii jest tyle pięknych szutrów...ehhhh.

Captain 01.12.2013 17:15

:Thumbs_Up: znakomicie

great Ride Report from my favorite countrys, excellent pics
thank you for the gpx file

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:10.