![]() |
Cytat:
Przy okazji zapytam was jaka można wsadzic dobra zarówke albo może leda do tyłu jako postój/stop. Wracałem wczoraj znów z grzybków:) i az mnie z tyłu zatrzymali jacys osobnicy w suv-ie że mam ciemność z tyłu . Zsiadam jest , wsiadam niema. Zajechałem na stacje paliw - okazało sie że spalony żarnik postoju. Juz druga zarówe wymieniam w ciagu miesiąca - co jest z tymi żarówkami , straszny jakis szajs. |
to nie żarówki tylko regel ?
|
Cytat:
Diodówka wydaje się dobrą alternatywą, ale sam nie sprawdzałem tego jeszcze. Może któś cóś napisze, ale wątpię bo w AT błotniki tak nie latają ;). Zdrowia! :hello: |
Znalazłem diodówke na allegro ale czerwona. Czerwona sie nie nada bo nie oswietli tablicy rejestracyjnej- może ktos wie gdzie kupic białą?
|
Nigdzie, miałem w triumphie diodową "żarówkę" i poziom jasności był żenujący. Lampa AT się nie nadaje do tego typu źródła światła, będziesz baaardzo słabo widoczny. W sprincie miałem 2 żarówki i ta diodowa była traktowana jako dodatek na wypadek awarii głównego oświetlenia. W DT też mam diodę z tyłu i też uważam że to był głupi pomysł.
Jeśli chcesz rozwiązać problem raz, a dobrze to kup po prostu w jakimś louisie lampke na diodach LED. Możesz też zrobić jak ja, czyli najpierw kupić w sklepie z częściami elektronicznymi (Kraków - ul Mościckiego <Demakowa> ), a później dopiero kupić lampe ;) Pozdr newrom |
Sam raz nieomal wjechalem kolesiowi w tyl, bo stal w nocy na swiatlach bez hamulca, a pozycyjna mu sie przepalila. :eek: Patent z jedna jedyna zarowka z tylu w pojazdach drogowych wydaje mi sie kiepski generalnie. Stad postanowilem sie wspomoc takim drobiazgiem: http://i17.ebayimg.com/07/i/000/de/d7/628a_1.JPG http://cgi.ebay.ch/DRC-LED-TAIL-BRAK...d=p3286.c0.m14
Ma toto trzy kabelki, pozycyjne i stop, ma homomolizacje, rozmiar poreczny (pozna przykrecic, czy przykleic pod, lub nad normalna lampa), a swieci wcale uczciwie. U tego samego sprzedawcy, jezeli ktos chce wymieniac cala tylna lampe w cholere, mozna dostac oswietlenie tablicy na trzy biale LEDy, z homo takoz :) Ja kupilem taniej niz w tym linku. Trzeba poszukac :) Powodzenia, samul |
Może wypowiem sie jako user xenona w FZS600 - w krótkie 2 lata temu zamonowałem hida i ekt jest powalający. światło z mojego fazerka przy różnych zarówkach (zdjecia tak samo naświetlane) oczywiscie najasniejsze to xenon.
jak zmierzyc jego efektywnosc? - światłomierzem z apartu foto najwieksza wadą xenona jest jego barwa - zimne (niebieskie) światło bardzo kiepsko widać na mokrym. |
nie ma "cieplejszych" żarników..?
|
Cytat:
Do mojej afri zatanawiam sie nad xenonem tylko w jedno oko. czy macie jakieś doświadczenia z reflektorami z gładkim szkłem?, bo o czymś takim własnie myślę i najlepeij na żarówkę H1 lub H7 |
ja mam mega białe światła i też czasem jak jest mokro lub mgła chciałbym cieplejsze
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:21. |