![]() |
Dzieki Ola, pierwyj sort jak napisał kolega!!!!
|
Świetna przygoda. Gratuje efektów i samozaparcia. :) Jaki jest całkowity koszt takich wakacji ?
|
To kopiuję pytanie z priva: :)
Jak wcześnie należy się skontaktować z organizatorem i jak skomplikowana jest procedura zgłoszenia się do rajdu. Czy to tylko kwestia wypełnienia formularzy i wpłacenia wpisowego czy to coś dłuższego w obsłudze. Dzięki za odpowiedź |
Cześć,
Ponieważ były pytania dotyczące przygotowania motocykli to: 1. montaż roadbooka elektrycznego z podświetleniem - my wybralizmy firmę portugalską F2R (dobra jakość za dużo niższą cenę niż MD), roadbook zamontowałem na kierownicy (mocowania dostępne z F2R), zasilanie przez stacyjkę przez bezpiecznik, sterowanie przykręcone z lewej strony kierownicy pomiędzy gripa a włącznik świateł/kierunkowskazów. 2. montaż Ico - metromierz, wyświetlacz zamontowałem nad roadbookiem, zasilanie przez stacyjką przez bezpiecznik, czujnik zamontowany w zacisku przedniego hamulca a magnes wklejony na piaście, sterowanie przykręcone z lewej strony kierownicy pomiędzy gripa a włącznik świateł/kierunkowskazów. 3. przewóz zasilający do nadajnika GPS pociągnięty do kierownicy bezpośrednio z akumulatora, 4. opony tył - Mitas C04, przód Pirelli Scorpion Mid Hard. Ilość opon na taki rajd - tył 1x, przód 2x. Sprawowały się bardzo dobrze na tamtejsze warunki (głównie kamienie). Dołożyłem trzymaki na przód i tył (w ex-factory nie ma) 5. Detki - najgrubsze jakie znalazłem, My zrezygnowaliśmy z mussów (kwestia finansowa) ale to był błąd. Niestety złapaliśmy a właściwie ja:( dwa razy gumę. 6. Zębatki standard - 15 / 45, Ostatnio przetestowałęm na Ukrainie kombinację 15 / 48 (trzeba łańcuch wydłużyć o jedno ogniwo) i jest rewelacja. Moto nadal szybkie na szosie a w terenie biegi nie są już takie "długie". 7. Ogólne przesmarowanie, sprawdzienie łożysk itd, Poza tym można takie rajdy pojechać na fabrycznych moto oczywiście nie licząc montażu roadbooka i metromierza. Ja jeszcze u Olki zmieniałem sprężyny na przód 5.2N/mm (std 5,4) a tył 75N/mm (std 80) - bo przecie lekka jest:) Pozdr Jurek |
Cytat:
Kontakt z organizatorami jest szybki, łatwy i miły. Na wszystkie moje maile z pytaniami dostawałam odpowiedzi w ciągu maks 2-3 dni. Warto wszystkie szczegóły / wątpliwości ustalać przed wyjazdem, żeby potem nie było niespodzianek, ze np. coś w naszym rozumieniu miało być w cenie, a okazuje się, że nie jest...Dyskusje na ten temat na miejscu zostawiają jednak niesmak. Pozdr Ola PS. W tym roku startowało się pierwszego dnia według listy zgłoszeń. Więc jak ktoś ma w planie jechać w kilka osób w teamie, to warto zapisać się razem, tak żebyście mieli kolejne numery. |
wrruuummmm
dziękuję za super opis. gratulacje za całokształt. szacun! i w ogóle! |
Jakby ktoś sie szykował, to pojawiły się informacje na temat przyszłorocznej edycji rajdu. Wszystko na: http://www.rallyalbania.org/
Rajd ma się odbyć w dniach 14-21 czerwca 2013. Trasa prowadzi nie tylko przez Albanię. Dwa odcinki są rozgrwane na terytorium Kosowa i Macedonii. Może być ciekawie. Rejestracja jest już otwarta i trwa do 20.05.2013. Planowana długość dziennych przebiegów waha się od 120 do 460 km. Wpisowe za moto: 600 EUR. Kobietki płacą tylko opłatę administracyjną (w zeszłym roku było to 100 EUR) :Thumbs_Up:. To w skrócie tyle. Pozdrawiam, a niezdecydowanych zachęcam do spróbowania własnych sił w tego typu imprezie. Na pewno warto przekonać się na własnej skórze jak to jest. |
Jeszcze drożej!? :dizzy: :(
|
A zaglądają w majtki? Może na czas rajdu zmienić płeć? Jak będą podejrzewać że jednak jestem mężczyzną, odpowiem że mam niemieckie korzenie...
|
A wiec wydalo sie :D.Kurcze,jakbym lepiej jezdzil :mur:.Toz to przygoda zycia :drif:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:56. |