![]() |
Tył nie da rady 10k km, przód pewnie wyząbkuje. 8k km przy mieszanej jeździe to dobry wynik myślę.
|
Tak myslalem, ze do 10 mize byc ciezko,pewnie asfalt szybki je "zjada" ale sprobujemy ;) jak sie na takich smiga (bede jezdzil offem)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak kupie na bank drugie koła ale narazie sie trochę na moto spłukałem i odkładam to na niedaleką przyszłość czyli next year.
|
Pytanko do szacownych Trzodowników doświadczonych w Mitasach - z wielu przyczyn nie udało mi się polatać za dużo w sezonie, mieszkam w lesie stąd pomysł na nadrobienie strat zimą, po długich namysłach i chwilowym przypływie weny twórczej zamówiłem sobie komplet tzw. "afrykański" na zimę. Na tyle 9 w wersji dakar, ciśnienie 1,5 atm, przód tkc z 1,8 atm. Po moich łąkach i wydmach jest ok. Ale jak lecę nad Wisłę ancfaltem to się robi słabo - moto w zakręty się wali....
Czy przyczyna tego leży w konstrukcji opony "dakar" / a może ciśnienie za niskie ?? |
Ja na e07 mam 2.0 bara przod/tyl,jedynie na offa czasem warto obnizyc do 1,8 atm wtedy jedynie na asfalcie huczaly troche wiecej
(e09 jeszcze nie testowane) |
Ja na E09 mam po 2,2 bara i na twardym jest ok. a na of lekko upuszczam.
|
Zupełnie nie kontrolowałem jeszcze ciśnienia w kołach, odwyklem od tego bo w 450exc na musach jeżdżę.
|
Znalazlem taka tabelke w sieci i chcialem zapytac uzytkownikow Mitasa czy sie z nia zgadzacie.
Osobiscie dojezdzam E-09 i powiem ze nawet sie zgadza,ale jak z E-08?? Wyglada troche jak Sahara Metzlera-i czy naprawde nie nadaje sie w teren?? http://img853.imageshack.us/img853/2507/oponkimitas.jpg |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:25. |