![]() |
Podam przykład, tego lata na zadupiu załapałem sporego gwoździa z tyłu, gdzie miałem E09 Dakar. Zero ciśnienia, a mimo to spokojnie jechałem przez kilkanaście kilometrów do najbliższej stacji benzynowej utrzymując prędkość około 50 km/h. Sam karkas opony trzymał dystans od felgi, chroniąc ja przed uszkodzeniem. A oponę po wymianie dętki użytkuję do dziś.
|
1 Załącznik(ów)
A ja se sprawiłem dziś MITASKI E 07 TYŁ i PRZÓD (366zł)w tym koszt przesyłki 18zł .Zobaczymy jak spiszą się w 2013r. Wtedy sam wydam werdykt o tym modelu.Wygląd zewnętrzny bardzo mi się podoba, bieżnik jest agresywny czyli można lekki piaseczek brać śmiało.Do błotka to pewnie z dystansem ale DOBRY KOŃ TO I PO BŁOCIE ZAPITOLI.Co do uślizgu na mokrym, zdam relacje jak już będę śmigał. A jeżdżę teren 50% asfalt 50%.
|
We wrześniu polatałem sobie po Ukrainie i Rumunii (2tyg) właśnie na takich MIT
E 07. Spisywały się bdb. Na Transfogaraskiej i Transalpinie (obie trasy tam i z powrotem) traktowane były dość ostro, i tylko 2 razy minimalnie ujechał tył, choć opony były z uporem "zamykane" do końca (ha -banan dookoła głowy :D)! Później na Rajdzie Podlaskim (ufff:Thumbs_Up::lol8:) -też dały radę, i jakoś wężami przebrnąłem przez "ruchome piaski" wraz z pasażerem!.. Jedyne mankamenty opon to hałas w zakresie 80-110km/h, ciut "ponadrywane" u nasady, kostki w tyle, i utrudnione prowadzenie w błocie i grząskim piachu -ale może to z powodu wagi moto i (nie)umiejętności woźnicy :Sarcastic:... Póki co, gumy nadal żyją i jutro znów jadę pomęczyć je na szuterkach! :at: Pozdrowionka i szerokości... |
No właśnie jak to było w kabarecie, BĘDZIE PAN ZADOWOLONY!!!. Aż:drif: żeby wypróbować w terenie :D.
|
Na temat E07 mógłby się Żuczek wypowiedzieć ;)
Z tego co pamiętam ... : jadę w deszczu, naciskam hamulec i nadal jadę ... :D |
a ja wziąłem mitasy e09 na tył i przód wiem ze e09 na tyle sie dobrze zachowuje ale może macie jakieś doświadczenia z przednim mi e09 podpowiedzcie czy to tragiczny błąd i od razu szukać czegoś innego czy da rade. ???
|
Moim zdaniem błąd, trzeba było tak jak większość poleca: Przód TKC80, a tył E09. TKC super trzyma na asfalcie nawet mokrym. Zjeździłem komplet i żadnych problemów w deszczu i na suchym,, także na przodzie tylko tą oponę widzę :Thumbs_Up: Mitas będzie od Ciebie wymagał więcej uwagi i dużo ostrożniejszą jazdę.
|
Cytat:
Ogólnie cena/jakość polecam. Pewnie jest bardziej uniwersalna od E09, którą przetestuje w 2013 :) i wytrzyma więcej asfaltowych przelotów [E07]. Cytat:
|
A jak bym e 09 przód zamienił na e 07 ? Mam dobry dostęp do mitasow a z continentalami lekki problem.
|
Ja polecam mitasy e 10 - mam i przód i tył, nawinięte jakieś 4000 km z czego pewnie ze 2000 - 2500 po asfalcie - zeszła niewiele (myśle, że wystarczy spokojnie na drugie tyle z palcem w nosie), w różnych temp i różnych warunkach (i deszcz, i deszcz + 5 stopni celsjusza) - dla mnie lepiej na ancfalcie niż na e09 a w terenie nie widzę różnicy (błoto, piach, szuter) :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:01. |