Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afrykańczyka (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kamera GoPro HD Hero ??? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8577)

redrobo 08.07.2013 20:27

zapobralem gopro3 i na wstepie stwierdzam, te uchwyty (oryginalne) nie daja rady utrzymac tej kamerki gdziekolwiek na lc4, plastik rezonuje wibracje i kamera lata jak szalona. wyglada na to ze trzeba bedzie tejpowac jak tenisisci:)

sebol 08.07.2013 21:31

Właśnie zastanawiam się czy na gmolach afryczki też nie będą spore drgania . Jeśli tak zostanie wersja na irokeza , czyli na kasaku .

Do tych co jakiś czas już bawią się filmowaniem . Na jakich parametrach ( jakość obrazu i ilość klatek ) nagrywacie ?

ivul 09.07.2013 10:39

Ja mam to: http://www.euro.com.pl/akcesoria-do-...owy-nr-3.bhtml

Dokładnie to co było w linkach powyżej, ale taniej o 20PLN. Odebrałem w Euro na miejscu. Inna jakość niż orginalnych, ale daje rade.
Ja łapałem tym uchwytem do rurek gmola w Kawie VN1700 i nie było problemów z wibracjami.

fxrider 09.07.2013 23:20

Cytat:

Napisał redrobo (Post 327045)
zapobralem gopro3 i na wstepie stwierdzam, te uchwyty (oryginalne) nie daja rady utrzymac tej kamerki gdziekolwiek na lc4, plastik rezonuje wibracje i kamera lata jak szalona. wyglada na to ze trzeba bedzie tejpowac jak tenisisci:)

To nie jest kwestia uchwytów tylko sprzęta. Jeszcze nie znalazłem na LC4 miejsca (oprócz drivera) do którego dałoby się przyczepić kamerkę i nagrać nierozmazany film.

Tymon 10.07.2013 01:12

Warto kombinować z różnymi ujęciami - film dzięki temu zyskuje dodatkową dynamikę, ujęcie tylko z jednego miejsca przez całą długość filmu nudzi widza...

Ja mocowałem kamerke na gmolach - w różnych pozycjach i nie było problemu z drganiami - oczywiście na kasku jest najlepiej bo sam "rider" amortyzuje drgania - ale na gmolach czy stelażach z tyłu tych drgań aż tak dużo nie ma... - nie wiem - ale myślę że na owiewkach może już być gorzej...

Zobacz sobie u mnie w filmikach jak to wygląda...

Co do ustawień to się nie wypowiem bo mam stare GoPro...

Cytat:

Napisał sebol (Post 327059)
Właśnie zastanawiam się czy na gmolach afryczki też nie będą spore drgania . Jeśli tak zostanie wersja na irokeza , czyli na kasaku .

Do tych co jakiś czas już bawią się filmowaniem . Na jakich parametrach ( jakość obrazu i ilość klatek ) nagrywacie ?

redrobo 10.07.2013 08:18

rozdzielczosc uatawiasz taka jak twoj docelowy format u mnie 720p albo 1080p, klatkaz 25 albo 50 w zaleznosci czy chcesz potem robic slow motion. to jest minimum na dzisiejsze czasy. oczywiscie jesli ci nie szkoda miejsca na karcie i baterii i potem czasu na obrobke to najlepiej byloby wrzucic najlepsze ustawy, z zachowaniem min. 25 klatek.

edit: do super slow motion trzeba ustawic 120 klatek 720p.

ivul 10.07.2013 11:00

Jeśli chodzi o przyczepianie kamerki do różnych rzeczy, to ja myślę, że najlepiej byłoby kupić tzw "tripod mount".
Przy tym czymś za 30PLN można zrobić sobie dowolną ilość uchwytów. Wystarczy mieć wtedy blaszkę z dziurą i przykręcać do tego ten mount.

pałeł 10.07.2013 14:57

OgoTwój post zostanie skasowany hadlujem na forum ale są ujęte zasady jak to robimy. Pozdrawaiam i prosze o poświęcenie czasu i zapoznanie sie z tymi zasadami
Over

Ps czy raporujace osoby są zadowolone można priwem

Fizolof 10.07.2013 15:29

Cytat:

Napisał pałeł (Post 327374)
OgoTwój post zostanie skasowany hadlujem na forum ale są ujęte zasady jak to robimy. Pozdrawaiam i prosze o poświęcenie czasu i zapoznanie sie z tymi zasadami
Over

Ps czy raporujace osoby są zadowolone można priwem

Pałeł zlituj się... ja rozumiem, że pośpiech, że z telefonu, że masz kłopoty z ort ale tak być nie może. Nie tylko w handlu na forum są zasady. Pozdrawiam

sebol 10.07.2013 19:12

Dzięki Panowie za podpowiedź.

Ile minut materiału można nagrać na karcie 32 GB przy ustawieniach rozdzielczości 25 klatek i 1080p . Czy jeśli ustawimy na 50 klatek przy 1080p to nagramy połowę tego materiału w porównaniu do 25 klatek ?

matjas 10.07.2013 19:25

go pro zawsze podaje ilość zdjęć przy danej rozdzielczości / fps i aktualnie posiadanym wolnym miejscu na zapis. zmieniając którykolwiek z parametrów zmienia się estymowany czas zapisu/ ilość zdjęć.
sam zobaczysz
matjas

sebol 11.07.2013 21:48

Taśma dwustronna ( ta w zestawie ) którą przyklejamy podstawę kamerki do kasku wytrzymuje pęd powietrza i deszcze , czy trzeba co 5 mi w lusterko patrzeć ?
Macie jakoś dodatkowo zabezpieczoną kamerkę przed zgubieniem ?

rumpel 11.07.2013 21:54

jest mocna jak cholera

mystek 11.07.2013 22:49

Ja mimo wszystko mam pętelkę z przyponu wędkarskiego z takim łatwym haczykowym zaczepem, przeprowadzony przez oczko klapki i jakąś dziure w kasku lub wokół jakiegoś elemetu stałego w moto. Niby się jeszcze nie odkleiła, ale jak lecisz np. W deszczu, to teroteycznie woda z syfem z ulicy może poluzować klej...

Złom 12.07.2013 00:02

Cytat:

Napisał redrobo (Post 327045)

Jak ktoś ma nadmiar gotówki to może sobie pozwolić na takie cudo:

http://store.redrockmicro.com/Cobalt

sebol 12.07.2013 20:01

Parametry mam ustawione na 1080p i 48 klatek . Po odtworzeniu z karty na kompie obraz jest spowolniony . Głos też nie jest płynny . Czy jest to powód złych ustawień w kamerce , czy gówniana karta ? Kupiłem PQI 32GB klasa 10 . Przy 30 i 24 klatkach nagrany ruch i głos też nie jest płynny .

Jeszcze pytanko . Jakiego konta używacie ? Najszerszego , średniego czy wąskiego . Z kasku średni chyba jest ok .

gruby 13.07.2013 08:09

Cytat:

Napisał sebol (Post 327815)
Jeszcze pytanko . Jakiego konta używacie ? Najszerszego , średniego czy wąskiego

Najszerszego

sebol 13.07.2013 14:00

No i po pierwszych próbach . Zdecydowanie najlepiej ( najmniej drgań ) na kasku . Na gmolu są drgania w trakcie odkręcania gazu , natomiast przy równej jeździe lub odpuszczeniu gazu jest ok . Najgorzej na zamontowanym na taśmę 3m uchwycie na czaszce nad lampami . Praktycznie się to miejsce nie nadaje .

Co do spowolnionego obrazu i kiepskiego głosu winnym okazał się komputer . Na dobrym laptopie z wejściem na kartę pamięci obraz i dźwięk igła.

Rebel 12.11.2013 01:21

Panowie pozwolę sobie odświeżyć nieco temat. Zakupiłem sobie właśnie GoPro ale zestaw uchwytów w opakowaniu oryginalnym jest bardziej niz skromny. Czy korzysta ktoś z zamienników systemu GoPro? Jeżeli tak to jak się spisuje a jeżeli nie to czy są jakieś poważne minusy stosowania powyższego?
Dzięki i pozdrawiam.

Jarek 12.11.2013 08:30

Hej- trochę tych gratów jest na alledrogo- są sporo tańsze niż oryginały a tak samo dobre- ja kupiłem taki kpl + szelki na klatę- jest to dużo lepsze niż mocowanie na gmolu lub na kierowniku- w terenie drgania zepsują całe nagranie a montaż na kasku byłby ok gdyby nie gałęzie:(-
tu masz link :http://allegro.pl/zestaw-36w1-przyss...633979841.html
pzdr

Dubel 12.11.2013 08:50

Tez uzywam zamiennikow i tez sobie chwale :)
Pozdro

Rebel 12.11.2013 14:48

Dzięki Koledzy za informacje. Kamera sama w sobie tez jest produkowana w Chinach a niby ordżinal. Pewnie i tak te graty produkowane sa na jednej lini raz z logo GoPro a raz bez niego...a co trzeba jakos dorobić, sztuka jest sztuka ;)
Pozdrawiam

redrobo 12.11.2013 15:42

Cytat:

Napisał Rebel (Post 347120)
Dzięki Koledzy za informacje. Kamera sama w sobie tez jest produkowana w Chinach a niby ordżinal. Pewnie i tak te graty produkowane sa na jednej lini raz z logo GoPro a raz bez niego...a co trzeba jakos dorobić, sztuka jest sztuka ;)
Pozdrawiam

nie na jednej lini, bo te oryginalne sa lepszej jakosci, plastik, srubki itd. podrobki te u mnie nie sa tak idealnie spasowane. roznica taka jak w klockach lego prawdziwych i nieprawdziwych:)
z mojego doswiadczenia jednak z tymi oryginalnymi i podrobkami wynika ze obydwa sa do dupy... byc moze te aluminiowe maja wieksza sztywnosc?

Dubel 14.11.2013 19:44

GoPro Hero 3 Black jest teraz w promocji w norwegi za 2290nok czyli jakies 1156zł :D
http://www.lefdal.com/product/foto-v...n-actionkamera

Pozdro

misiak 14.11.2013 21:05

@Dubel a nie wiesz czy jest możliwość zwrotu podatku przy wywozie do PL?

Dubel 14.11.2013 21:07

Chyba coś jest ale nigdy nie testowałem i się nie dowiadywałem.
Pozdro

mihoo 11.12.2013 20:32

Witam,
kupić gopro hero 3 czy gopro hero 3+? Faktycznie 3+ lepsza tak jak piszą ?

pozdro

JarekAT 11.12.2013 20:42

http://kamerypov.pl/index.php/topic/...3wnanie-kamer/

Złom 12.12.2013 09:32

Cytat:

Napisał mihoo (Post 351772)
Witam,
kupić gopro hero 3 czy gopro hero 3+? Faktycznie 3+ lepsza tak jak piszą ?

pozdro

Polecam video opis:
http://www.youtube.com/watch?v=Y0bGz...igest-ot-vrecs

czy wiele podobnych filmików na YouTube.

jorge 12.12.2013 11:21

Spoko test. Tylko jedna rzecz póki co słabo się nada w praktyce - nagrywanie 4K - tv do tego kosztuje jakiś pierdylion złotych.

Czy istnieje możliwość płynnego przeskakiwania ze Slow Motion na normalne nagrywanie? - jak w tym filmie:

Rajtek 12.12.2013 17:33

Cytat:

Napisał jorge (Post 351823)
.....

Czy istnieje możliwość płynnego przeskakiwania ze Slow Motion na normalne nagrywanie? ....

przechodzenie ze slow w normalny czy przyspieszony czy jakikolwiek inny tryb to tylko efekt w programie do obróbki. Ty nagrywasz film, a później obrabiasz.
Kamera nagrywa obraz rzeczywisty, a nie jakiś zwolniony czy przyspieszony. Dopiero później sobie to obrabiasz.

Złom 12.12.2013 21:43

Cytat:

Napisał jorge (Post 351823)
Spoko test. Tylko jedna rzecz póki co słabo się nada w praktyce - nagrywanie 4K - tv do tego kosztuje jakiś pierdylion złotych.

2K i 4K się przydaje do stabilizacji obrazu w obróbce. Stablizacja polega na lekkim przybliżeniu (wykadrowaniu kawałka obrazu) a mając większą rozdzielczość na wejściu nie tracimy jej na wyjściu.

Ale generalnie tak, 4K dla zwykłego użytkownika się do niczego nie nadaje.

Orzep 31.01.2014 14:36

Posiadacze Hero 3+...
Ktoś z was testował?
Reklamował?
http://kamerypov.pl/index.php/topic/...ią-rozwiązany/
Nie omieszkam wkrótce potestować swą!!!

Pozdro Orzep
p.s.Szczęscie, że mam zdystrybucji PL...

bliźniak 31.01.2014 15:14

Nie przyglądałem się wcześniej, ale coś mi się zdaje, że moja czarna ma taką własnie wadę :/
Daj znać jak już będziesz miał swoją, chętnie porównam.

Złom 04.02.2014 12:27

Niestety i ja mam ten problem. Podobno wszystkie kamery do około listopada 2013 mogą mieć tą wadę.

Dzisiaj zrobiłem dokładne testy GoPro 1, 3 i 3+. Niestety nie posiadam GoPro 2 więc nie wyników z tej kamery.

Jeżeli kamera ma wadę to najbardziej się ona objawia w zdjęciach. Wadę też można zaobserwować w filmach ale w rozdzielczościach 4K i 2,7K. W rozdzielczości 1920x1080 już się ona praktycznie zaciera.

Nawet jak GoPro 3+ jest sprawna to daleko jej do ostrości GoPro 1.
Chwyt marketingowy, że GoPro 3+ ma o 33% ostrzejszy obraz jest już normalnym kłamstwem i bardzo się dziwię, że tak poważana firma pozwala sobie na takie chamskie zagrania!

Ja dzisiaj swoją zgłaszam do supportu i będę oczekiwał wymiany.

Porównajcie sami. Oceny należy dokonywać tylko i wyłącznie w pełnej rozdzielczości zdjęcia (po kliknięciu na linka bezpośrednio do zdjęcia w DropBox i kliknięciu powiększ):

W moim przypadku zdjęcia z GoPro 3+ są mocno nie ostre przede wszystkim w centrum oraz z lewej strony. Prawa strona jest porównywalna do ostrości z GoPro 3.

GoPro 3+
https://www.dropbox.com/s/90ikir4fb7...3plus_12MP.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/s/...A86hIObgCjCjyA

GoPro 3
https://www.dropbox.com/s/o7gx2ma58r...oPro3_12MP.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/s/...iX83SF3_03WAYQ

GoPro 1
https://www.dropbox.com/s/as472x6g3x...GoPro1_5MP.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/s/...Det8YePgezsdJw

miroslaw123 04.02.2014 12:51

Dla mnie najlepiej to widać na ścianie gdzie na 3+ nie można rozpoznać cegiełek, 3 ma lepszą rozdzielczość bo widać dość wyraźnie drzewo wychodzące ponad budynek, natomiast kolory najlepsze ma 1

jaro 04.02.2014 16:06

A na zdjęciach z mojej kamerki 3 widać ziarno a na tych nie:confused:

Orzep 04.02.2014 17:03

Cytat:

Napisał Złom (Post 360858)
Nawet jak GoPro 3+ jest sprawna to daleko jej do ostrości GoPro 1.
Chwyt marketingowy, że GoPro 3+ ma o 33% ostrzejszy obraz jest już normalnym kłamstwem i bardzo się dziwię, że tak poważana firma pozwala sobie na takie chamskie zagrania!

Po czym wnosisz, że ostrość "3plus" mocno odstaje na korzyść "jedynki"???

Pozdro Orzep
p.s. Hero3+ podobno ma źle ustawioną soczewkę i "ostrzy" do 1,5metra od kamery.
Obraz np osoby na tle wychodzi super! Osoba ostra, reszta rozmazana - portret idealny!
Jednak zastosowanie action cam...jest znacznie szersze, jak "portret"
Jest to podobno kwestia przestawienia tylko soczewki(2mm) i jest wszystko ok.
Ja, jak tylko porobię foty testowe, odrazu ślę do dystrybutra w PL!
Złom by zobaczyć wadę, to poglądowe foty były by trafniejsze "zPerspektywą".
Tory, szpaler drzew - po obu stronach drogi, uliczka z kamienicami, albo...

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/30714/perspe...zenie_155.jpeg

Złom 04.02.2014 20:58

Cytat:

Napisał Orzep (Post 360910)
Po czym wnosisz, że ostrość "3plus" mocno odstaje na korzyść "jedynki"???

Ponieważ robiłem testy. Nawet jak 3+ jest bez wady to nie trzyma ostrości w całym spektrum. Obraz z GoPro1 jest ostry jak żyleta pomimo, że ma matrycę 5MP a GoPro3+ 12MP.

Cytat:

Pozdro Orzep
p.s. Hero3+ podobno ma źle ustawioną soczewkę i "ostrzy" do 1,5metra od kamery.
Obraz np osoby na tle wychodzi super! Osoba ostra, reszta rozmazana - portret idealny!
Jednak zastosowanie action cam...jest znacznie szersze, jak "portret"
Jest to podobno kwestia przestawienia tylko soczewki(2mm) i jest wszystko ok.

To taka odpowiedż PR'owa aby wyjść z jakoś z twarzą. W GoPro 1 nic nie trzeba kręcić soczewką a obraz jest ostry zarówno w bliskich planach jak i w nieskończoności. W GoPro 3+ co prawda można przestawić ostrość na nieskończoność ale tracimy wtedy w planach bliskich. To nie jest lustrzanka aby miała być głębia ostrości.

Gdzie ta poprawa ostrości pomiędzy GoPro1 a GoPro2 i jeszcze dodatkowe 33% więcej w GoPro3+. Szkoda słów.

Cytat:

Ja, jak tylko porobię foty testowe, odrazu ślę do dystrybutra w PL!
Złom by zobaczyć wadę, to poglądowe foty były by trafniejsze "zPerspektywą".
Tory, szpaler drzew - po obu stronach drogi, uliczka z kamienicami, albo...

I tak nadal GoPro ma w tej chwili najbardziej zaawansowaną kamerę na rynku z mnóstwem zaawansowanych funkcji nawet do wykorzystania w profesjonalnej produkcji;

- PROTUNE - profesjonalny kodek z Active Metadata.
- RAW - nagrywanie bez wstępnej korekcji barwnej, szczególnie przydatne w postprodukcji
- 4K i 2,7K, szczególnie przydatne do nagrywania krajobrazów (gdyby optyka jeszcze tylko nadążała)
- dobrej jakości wbudowane mikrofony audio oraz możliwość podłączenia dowolnych mikrofonów zewnętrznych
- BUS port - do wykorzystania do wszelkiego rodzaju zewnętrznych kontrolerów, dodatkowych baterii, ekranów itp itd
- możliowość sterowaniem kamery za pomocą skryptów - szczególnie przydatne do robienia TimeLaps'ów

Generalnie GoPro używa sensora CMOS od Sony a pomimo to samo Sony już nie robi tak zaawansowanej kamery action. To się po prostu nie opłaca!

Orzep 04.02.2014 21:06

Cytat:

Napisał Złom (Post 360971)
Ponieważ robiłem testy. Nawet jak 3+ jest bez wady to nie trzyma ostrości w całym spektrum. Obraz z GoPro1 jest ostry jak żyleta pomimo, że ma matrycę 5MP a GoPro3+ 12MP.

Masz foty "3plusaNaprawionego", by porównać z "jedynką"?
...te 12mpx matrycy, nie znaczy lepszej foty!
Sony Xperia Z1 ma matryce ponad 20mpx, jednak matryca+soft najlepsze foty robi przy ustawieniu na 8mpx!
Tak też jest ustawione w menu - nominalnie!

Pozdro Orzep
p.s. Zrobię swoją 3+ przed "naprawą" i po....zobaczymy.
Porównam z Hero2 i 3bez plusa.

jorge 04.02.2014 21:08

Nie znam sie tak jak Wy. Mam 3 + B z USA i nie zauważyłem ziarna jak do tej pory. Będę testował. Moze uznali ze jak ktos chce podkręca sobie z rozdzielczości 2K / 4K ?

PS
Okrzepppe ale masz kobitke ;)!

Orzep 04.02.2014 21:17

Jorge, to nie ma co się znać ;)
Poczytaj linka, którego podałem i zrób podobne foty, jak są na stronie 3eciej.
Sprawdź czy jest "ostro" na dalszym planie, bo nie o "ziarno" chodzi w tym defekcie. Ziarno, to zazwyczaj słabe oświetlenie i wysokie iso...
Jezeli masz "ostreFoty", to super!
Jeżeli nie to masz tam opisane, jak reklamować swoją "amerykankę" na gwarancji...przez Holandię.

Pozdro Orzep
p.s. Jorge zawsze, możesz samemu naprawić - kombinerkami ;)

jorge 04.02.2014 23:11

Ok. Przeczytałem. Nigdzie nie bede wysyłał bo nie mam dowodu zakupu, a jak rozumiem to jest warunek reklamacji ... Poza tym zdjeć nie robię kamera, a aparatem ( tez miałem przygody z ostroscia ...). Pytanie wiec: czy w praktyce codziennego nagrywania bedzie to miało duże znaczenie dla "standardowego" użytkownika ?

Złom 04.02.2014 23:48

To zależy czy w Twojej kamerce masz dużą utratę ostrości czy małą.

Podaj numer seryjny kamerki (pod baterią jest) to zobaczymy kiedy wyprodukowana i przede wszystkim wrzuć jakieś zdjęcie przy pełnym świetle tak aby było dużo krzaków, drzew i innej faktury.

jorge 04.02.2014 23:57

Cytat:

Napisał Złom (Post 361064)
To zależy czy w Twojej kamerce masz dużą utratę ostrości czy małą.

Podaj numer seryjny kamerki (pod baterią jest) to zobaczymy kiedy wyprodukowana i przede wszystkim wrzuć jakieś zdjęcie przy pełnym świetle tak aby było dużo krzaków, drzew i innej faktury.

Data to 10.13 wiec ryzyko jest, ale jak pisano nie ma 100% reguły. Nie mam jeszcze foto, ale kumpel nakręcił teledysk. "Rybie oko" to GoPro, reszta to Nikon. Jest zamazanie na stop klatce z lewej strony i prawej, ale nie wiem póki co czy to nie efekt postprodukcji. Kumpel oznajmił krótko: "niczego z tego opisu nie zauważyłem". Co ciekawe środek jest ostry, ale juz z cegłami rożnie. PS - drą,wrażliwych, prosze wyłączyć dźwięk. Teledysk:

I jeszcze link do dystrybucji PL, ciekawe sa komentarze - ludzie o ostrości, a odpowiedz : " to nie wada fabryczna, każda ma co innego..." Co za gowno dzis produkują... Leje na to zapominam o wątku i używam.

Orzep 05.02.2014 08:51

Jorge, wymowny kawałek :Thumbs_Up:

jorge 05.02.2014 10:45

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Orzep (Post 361106)
Jorge, wymowny kawałek :Thumbs_Up:

Mistrzu - ja wierzący jestem i co do zasady z tępieniem tego zboczenia zgadzam, niezależnie niemniej od zawodu jaki kto wykonuje. O nagraniu technicznie gadajmy ;).

przesyłam dwie fotki zrobione dziś rano. Nastawy:

Oprogramowanie: HD HD3.11.01.04 0x0 (chyba najnowsze z tego co doczytałem).
Czas exp.: 1/408 sec
prog. exp.: Normal
Korekta: 0 EV
Przesłona / l. F: F2.8
ISO: 100
Długość ogniskowej: 2.77
Ekwiwalent 35 mm: 15 mm
Typ pomiaru: Center Weight Average
Użyta karta: standard SD ulstra Scan Disck mini mobile
Atrybuty: 4000x3000 (12MP) 24 bit

Reasumując przy powyższych nastawach (fabrycznych w praktyce) jakość zdjęć jest zbieżna z jakością z telefonu (nawet gorsza), ale efekt "rozmazania" widoczny jest w całości głębi obrazu. Nie wiem czy to

Złom 05.02.2014 21:06

Aby coś powiedzieć o zdjęciu to musi ono być zrobione statycznie.

W dodatku jeszcze zrobiłeś z wnętrza samochodu, gdzie masz różne oświetlenie a pomiar światła ustawiles na Center Weight.

Rozmazanie może po prostu pochodzić z ruchu. Takie kadry się nie nadają do oceny.

jorge 05.02.2014 23:45

Cytat:

Napisał Złom (Post 361233)
Aby coś powiedzieć o zdjęciu to musi ono być zrobione statycznie.

W dodatku jeszcze zrobiłeś z wnętrza samochodu, gdzie masz różne oświetlenie a pomiar światła ustawiles na Center Weight.

Rozmazanie może po prostu pochodzić z ruchu. Takie kadry się nie nadają do oceny.

Kurde mądrze prawisz ...

Złom 21.02.2014 15:20

No i przycisnąłem drani, mam swoją odesłać do naprawy.

Ciekaw jestem czy będą naprawiać czy wyślą inny egzemplarz, jak przyjdzie z powrotem to dam znać.
Poniżej odpowiedź z GoPro

Update for Case #969261 - "Loss of sharpness"

Hi Złom,

Unfortunately it sounds like there could be a fault with the camera, and we'll need to begin the process of getting you a replacement under warranty. To get the process started, can you please reply to this e-mail with a copy of your purchase receipt to show you are within the warranty period, the camera's 15 digit serial number located on the silver sticker inside the battery compartment, and also please reply back with your return shipping address in the body of your email.

Once we hear back and verify that you are within the warranty period, we'll be able to provide you with an RMA (returns authorization) and returns instructions.

Our apologies for the inconvenience, but we'll do our best to get you a fully functioning replacement as soon as possible.

Many Thanks,
Phil J.
GoPro Support
http://gopro.com/support

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.