![]() |
A co w tym złego? Właściciela wola.
|
Dobre do przeprowadzki nie trzeba Vana
|
Cytat:
Co do At z remorka, ewidentnie przesiadka z goldasa ;) |
Wózek odstawia na campingu i heja w szutry. Potrzebna przyczepka bo wyjazd na całe lato:) Szczęściarz:)
|
Cytat:
|
Mechelinki są super, lubię tam wpadać, szczególnie jak jest pusto. ;)
Kuba, offy też? :at: Skąd startujesz? Co do chwalenia swojego...nie zgodzę się, dla mnie afra to najlepsza opcja na dziś dzień. Miałem kilka innych 'popularnych' sprzętów (dr650se, 690r, 990s) i jakoś ich nie chwaliłem zbytnio, co nie oznacza, że dla kogoś innego nie mogą być mega. Miały swoje plusy, ale dla mnie bilans i tak był ujemny. Miałem też kontakt z trampkiem, xtz750, xt660z, gs800, gs12lc i wogóle mnie nie porwały. NAT to świadomy wybór i chłodna kalkulacja, ale jest naprawdę fajnie. I nikogo do niczego nie namawiam. A i narazie jedyne zagrożenie na horyzoncie to T7...790 mnie rusza... ;P |
Byłem w Mechelinkach parę tyg temu. Szczęśliwie nie było tam ludzi bo juz po sezonie i można było naprawdę fajnie się pobawić. Mam kolegę, który mieszka na wjeździe (od Jabłoniowej) i opowiadał mi o szaleńcach nie mogących spokojnie przejechać od asfaltu do końca zabudowań. Trzeba pamiętać o ludziskach tam mieszkających:)
|
Możecie podesłąć jakieś GPX okolic Mechelinek -Wejcherowa , czy w ogóle w Pomorskim
|
1 Załącznik(ów)
zaparkowana
|
Dzisiaj dopiero, po 2 latach odkrylem, że w afryce zajebiscie wchodzą biegi w górę bez sprzęgła, pewnie w dół też, ale jeszcze się boję hehe. Zajebisty taki reczny quickshifter 😁
|
Cytat:
W dół tylko w offie zrzucam bez sprzęgła i to tylko w sytuacjach podbramkowych. |
U mnie po 27tyś. stwierdzam, że się afra dotarła(może ja się z nią dotarłem) i nie zdarzają mi się już miedzy luzy, wcześniej pomiędzy 3. a 4.(biegi zmieniam ze sprzęgłem).
Za to kosz sprzęgłowy jakby głośniej szumiał. Podobno świetnym sposobem na szumiący kosz jest wyciągnięcie DB killerów;) |
Cytat:
Dziala na bank :Thumbs_Up: :D |
No i znowu udowodniona została zajebistość Afryczki w myśl prawa Murphyego o najsłabszym ogniwie.
W innym wątku pisałem o wadliwym absie w postaci migającej lampki bez żadnego schematu. W ramach gwarancji dostałem 2 nowiusieńkie czujniki abs i już prawie nowy licznik....... i teraz Murphy. Za to idiotyczne mruganie i masę błędów w komputerze odpowiedzialna była nie do końca wpięta wtyczka, do której w Hondzie Plaza podłączali mi navi Garmina, a że ta wtyczka biegnie blisko obudowy lewego filtra powietrza, to przy kolejnym serwisie i wymianie filtra pewnie się obluzowala na tyle, ze raz kontaktowała, a raz nie i dawała sygnały odbierane jako błąd abs. Czyli błąd ludzki głupota kompa to czytania błędów i zajebistość Hondy, która się nie psuje |
Na szumiący kosz polecam ceramizer firmy liqy molly, wycisza i to znacząco.
|
Cytat:
|
Wtyczka/kostka a ch... wie, stamtąd garmin ciągnie prąd
|
Jaki to serwis Arher ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Krakow na UL Kapelanka |
"normalny" producent przewiduje dodatkowe kostki do akcesoriów a nie trzeba ciągnąć prąd z ABS'u :D
|
Cytat:
Sygnalizacja lampką była tylko w liczniku, ABS działał normalnie Chwilowe braki w styku generowały fałszywe błędy. Odbijajac piłeczkę "normalny" producent nie produkuje listw paliwowych, które trzeba naprawiać strzałami z zapalniczki piezzo ,albo szyny CAN, która przyjmuje tylko gebelsowskie wytwory techniczne, albo konstrukcyjnie wszystkim przewiduje grane manetki, są kable, są sterowniki etc, ale jak kupisz oryginalne i sam podłączysz to i tak CAN pokaże Ci srodkowy palec, musisz jechać do dealera i on podłączająć pod kompa może dopiero odblokować tą funkcję. Zatem kto tu jest "normalny" |
Radio - ja tam wolę mieć manetki, które działają :P
A już poważnie. Czasy są takie, że druciarstwo w motocyklach i samochodach się kończy. Nie trzeba jechać do ASO, można jechać do mechanika, który ma sprzęt i wiedzę, jak ten sprzęt wykorzystać. Mechanicy, którzy nie pójdą z duchem czasów będą, jak obecnie kowale. Kowalstwo artystyczne ;) |
Lepiej dodatkowe urządzenia podłączać poza obiegiem, łatwiej wtedy znaleźć ewentualną usterkę.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Konie na wypasie:
Załącznik 84077 |
Albo krowy 😉
|
Cytat:
|
168tyś |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
Eee tam gadacie, jakie to ma znaczenie:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taka ciekawostka cenowa.
https://www.hondabikes.fi/mallisto/a...ure-sports-dct |
Cytat:
Można też zostać przy fabrycznych pseudo gmolach, są ładne ale po przewrotce w większości generuja płacz. Za 2 lata przy wymianie na ATAS też rozważe heedy |
Te gmole dookoła wszystkich plastików kojarzą mi się z motocyklami nauki jazdy :)
|
Jakby dawali to bym wziął, nawet z tymi gmolami;)
|
Za darmo tez bym bral, tak jak Siwy pisze wyglada jak z nauki jazdy. ATAS jest subiektywnie najladniejsza i najlepiej mi lezala lecz tu jest mocno oszpecona, a szkoda bo to ladne moto jest. Bez emocji ale ladne :p :D
PS. Kata tez mam z wysokimi gmolami ale jakos to lepiej pasuje do siebie :dizzy: |
Na żywo te heedy wyglądają lepiej niż na zdjęciach, co nie zmienia faktu, że najładniejsze gmole to OM
https://www.youtube.com/watch?v=Oc2a3jad0b0&t= |
Mnie się podobają:haha2: Pewnie światło Wam źle pada:haha2:
|
OM ma też stelaże tylne,które ponoć idealnie wspólpracują z torbami Kriega OS32 i nie trzeba dodatkowych płyt z tworzywa montować
apropos filmiku https://www.youtube.com/watch?v=Oc2a3jad0b0&t=[/QUOTE] 1:46 chyba przednie koło źle założone, bo ośka odstaje |
1 Załącznik(ów)
Lubię to moto, narazie lepszego nie znalazłem! :D
Załącznik 84199 Dwa Podlaskie zaliczone, kto był ten wie, że motór daje radę i nie pęka. :at: :Thumbs_Up: :rules: Na górskich, asfaltowych winklach też daje czadu, a przy tym pali bardzo przyjaźnie. :bow: |
1 Załącznik(ów)
Gmole nauki jazdy c.d.:D
|
Cytat:
|
"Nie zgadzam się na tak niemiłą opinię na temat tych gmoli Drogi Kolego" - napisał nieco innymi słowami Futrzak :) Zmienił: wojtekk.
Miłe Panie - spokój, ok? :* P.S. Futrzaku - jeżeli uraziłem (a nie zgodzę się na post w poprzedniej formule) i nie chcesz aby była treść zmieniaj dowoli, ale nie tak, jak było. Mogę też po prostu skasować. Proszę o priv. A piszę na publicznym aby nie było teorii spiskowych Najmocniej przepeaszam, zachowalem sie nie ładnie , więcej się to nie powtórzy:) |
Połączenie TT i OM daje Altrider, bo demontaz wygodny jak w tt, a sila myślę jak OM, dodatkowo jest opcja plyty chroniącej kiwaczkę, jak sie nie ma centralki
Gdyby nie byly tylko tak drogie ehh |
ło jezu, pany moderatorzy zwolnijcie ze stanowiska tego dudka wojtkak bo człowiek się nie nadaje zupełnie na to stanowisko. Banuje ludzi za wyrażanie swej opini na dodatek zgodnej z prawda. OM gmole to wieszaki i trzeba je zmienić zaraz po kupnie. Wojtekk, czy to jest twoje prywatne forum?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:00. |