![]() |
Co doradzacie jako zamiennik miedzianej dyszy, ktora zginela pod koniec sezonu gdzies w terenie?
|
wysłać zapytanie do matjasa o kolejną, ja tak zrobiłem:)
|
Dokładnie, chyba 5 zł. Jeżeli za dużo- polecam kawałek miedzianego przewodu hamulcowego z fiata 126p ;) na złomowisku za free.
|
Miedziany przewód hamulcowy ma chyba znacznie większy przekrój. Wcześniej podałem link do wynalezionego na szybko sklepu modelarskiego, gdzie kupuje się to po taniemu na metry. Myślę, że jak poszukać sklepu modelarskiego u siebie na miejscu to też będą mieli. I w końcu to miedź, czy mosiądz? Miedzianych rurek o tak małym przekroju nie znalazłem.
|
Ja kupilem wlasnie w sklepie modelarskim 1metr 7 pln przekroj 3,5, lub pisz do Matjasa tez Ci podesle:)
|
Ja swoją zgubiłem po 200km :)
Wstawiłem "słomkę" z butelki po płynie do mycia okien. Działa już od 16.000km i się trzyma. Do dziś nie wiem dlaczego oryginał zaginął w akcji ... chyba błąd przy montażu. |
Dzieki za rady. Od matjasa nie dostalem zadnej odpowiedzi do dzis...
|
A ja wam powiem - końcówę róbta z rurki np. od WD40 - pomyślcie co może taka szpica zrobić jak dostanie się w oponę :dizzy:. Wim co mówię :mad:
|
olejareczka od wczoraj leży pod choinką ...wyczekana :-)
Dziękuję Św. Mikołajowi |
moje miejsce na zbiorniczek oleju
http://images43.fotosik.pl/529/b2c8a4898ca4e5c8med.jpg radiator przykręciłem do ramy na dystansach z nakrętek, pomiędzy radiatorem a zbiornikiem jest dodatkowy dystans i blaszka dopychająca zbiornik do nadkola tylnego koła co unieruchamia go bez potrzeby używania opasek http://images38.fotosik.pl/523/6992cbdbc754ddd6med.jpg http://images39.fotosik.pl/524/c791c6dbad1f46femed.jpg |
nie podoba mi sie odsadzenie reglera od ramy - powierzchnia styku zmniejszona i oddawanie ciepla do ramy mniejsze raczej. A regler jak wiemy i tak nie ma łatwo.
|
powierzchnia styku z ramą zmniejszona ale ...
1. uważam, że rama pobiera również ciepło też od silnika więc odbiór od samego reglera nie jest duży 2. zwiększył się przepływ powietrza wkoło reglera a to powinno pomóc w odbiorze temperatury reasumując myślę, że jest ok, ale życie pokaże |
Czy temat jeszcze żyje, potrzebowałbym taką oliwiareczkę :)
|
A tak samemu zrobić nie nada? ;)
|
|
Cytat:
A jak mam na rajd podlaski zajechac na wiosne to wartałoby troche posmarowac |
zajżyj do pierwszego postu ...
|
Cytat:
koszt: mniej niż za darmo ;) Zresztą miałem nawet taki plan przez chwile na rozwidlenie smarowania, ale okazało się, że oryginał jest w 100% wystarczający :) Matjas'owa olejarka daje radę :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Pier......dole doplaty dostalem to sie nie bede przepracowywal. Zresztą do tematu juz podchodziłem kilka razy i mnie przerósł.
A jak mam na rajd podlaski zajechac na wiosne to wartałoby troche posmarowac[/QUOTE] Dopłatę zostaw na przepicie na Rajdzie, a jak przyjedziesz do nas dzień wczesniej to Ci Szymon zrobi oliwiarke :D |
Ładnie się tak koledze wcinać w temat...?
|
Cytat:
|
no i w ryja oczywiście się należy...
a Wieczny oczywiście znowu ma piwo ;) ja po raz pierwszy tutaj od dłuugiego czasu. serio - jak kto chce niech robi. żeby zrobić tak jak jest robione to trza się narobić. można pewnie prościej tylko ... ludzie nie chcą prościej. bo ma być profi i jak najtaniej - i żeby było na już. z tym ostatnim to już w ogóle jest najciężej. na dniach uaktualnię wątek to będzie o tym co i jak teraz jest robione - od pierwszego postu upłynęło tyle czasu, że to co w tej chwili jest w sprzedaży to już zupełnie inna bajka. in plus ma sie rozumieć. jeśli ktoś zamówił a czekał długo - przepraszam. roboty jest dużo a rzeczy jak uwalone komponenty nie są ode mnie zależne. to się po prostu zdarza i wpływa póżniej na czas realizacji zamówień mimo mych najszczerszych chęci. idzie jednak ku lepszemu. zdrowia matjas |
Matjas czy jest jeszcze możliwość zakupienia "olejarki"? Jaki jest aktualny koszt i terminy?
|
Matjasku, ja też bym się pisał, 2 sztuki to już prawie hurt, uruchamiaj fabryke ;)
|
pisać na priv lub na maila ze strony www: office@motooiler.pl
tutaj niestety rzadko zaglądam. matjas |
Cytat:
Zamawiałem u Ciebie 30.04.2010 r. Cytat:
Pozdrawiam |
Matjas odpowiedz proszę na priva.
|
jush. po całym tygodniu roboty w końcu wekend.
nawet mi się już na moto nie chce... tak d..ę obiłem w ub weekend ;) m |
Potwierdzam dupę odbił, dajmy mu teraz spokojnie poobijać kolana przy zabawie z małym matiasem
Cytat:
|
Zgłaszam się na trzeciego, chcę kupić Motoolejarę.
|
Olejarka doszła. Dzięki.
|
Mój zaworek też. I cyka (takim "cyk!") i oliwi i wogle. W Aniowym Teodorrrku też, więc dzięki Ci Matjasie :bow: za to, żeś mnie nadał, coś nadać miau... :D. A teraz... :at:
|
Testy porobione i strasznie się cieszę że mam to do moto przyczepione (tak do rymu). Moje uwagi dla przyszłych - po zamontowaniu do wahacza rurki podającej olej na zębatkę trzeba dobrze ją ustawić żeby jej przypadkiem nie zgubić - jak by co pasuje wkład od długopisu. A co do montażu przynajmniej w 07A prawy boczek jest chyba lepszym miejscem niż lewy.
W każdym bądź razie dzięki jeszcze raz Matjasowi. Kuuuuuupa dobrej roboty |
Nie ma sie co pucowac.Probowalem,nic nie dostalem :umowa: :D.
|
Chodzi Wam o wkład metalowy Zenith? Bo jeżdżę i psuję. To powiedziaem - "w dupie, nie jeżdżę" ;).
|
Dzisiaj zrobie specjalnie zdjecie i nawet je zamieszcze na forum,zebys zobaczyl jak ma byc zamontowaa dysz,zeby sie nie urwala :D
|
spoko Myku - w Grodźcu będziesz miał szansę się zrewanżować ;) jak nie pojedziesz na off tym mastodontem masz w ryja ;)
matjas |
Myku, jeśli to mocowanie do zębatki zdawczej to masz w ryj za marnowanie mojego czasu :D.
|
Odprezcie sie.Jeden produkuje bubel a drugi nie umie go zamontowac.Wieczorem zapodam fote,a na offa pojade i nawet cie wyprzedze :D
|
Cytat:
zresztą i tak nie dałbyś rady bo moja XL pluje olejem z wydechu i olejarki wprost na KAŻDY wyprzedzający pojazd ;) !! dlatego zawsze wydaje mi się, że jestem najszybciejsiejszy!! OT jak ch.. ale przynajmniej śmiesznie :) matjas |
Zebys zobaczyl jak moja oliwiarka pluje :lol8::lol8::lol8:
Obiecane zdjecia https://picasaweb.google.com/nelusia21/MontazDyszy# Tak wiem,ze to nie AT,ale odrobinie staran mozna cos takiego stworzyc.Nie chce zapeszac,ale mysle,ze nie ma opcji zeby cos takiego uszkodzic.Chyba,ze urwaloby sie cale prowadzenie lancucha. |
Ja, jak już jeżdżę, jeżdżę szybko :D. Wartkoenergicznie. Wiater zgarnie każdą kroplę z tak oddalonej końcówki dyszy ;).
|
Cytat:
|
No przeciez dalem caly album dwa posty wyzej :D
|
Cytat:
|
łooomatkoboska! Myku jaki Ty Masz czysty wachacz:D
|
Nie tylko wahacz.Uszy i szyje tez :umowa: :D
|
Cytat:
|
Matjas, Hellooow
Dostałem info, że mam przelać kasę i przelałem jeszcze 28 kwietnia. Maila z potwierdzeniem też wysłałem na sales@voila.gmail.com. Co sie dzieje ???? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:24. |