Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   TDN !!!! - priorytety współczesnej kobiety :P (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2706)

Ola 08.10.2010 14:12

Jakoś tak wyszło, że z wrześniowej Rumunii większość zdjęć jest widokowo - plenerowych - stacjonarno - treningowych :) Na przelotkach Ucek fizycznie nie miała jak wyciągać aparatu, ale za to wszędzie widać piękną okolicę. Taaak, znajome tereny - pojechałoby się znowu, co????:D

wieczny 08.10.2010 15:13

Ale już nie na AT. Mam dość.

Ola 08.10.2010 15:18

Cytat:

Napisał wieczny (Post 136664)
Ale już nie na AT. Mam dość.

Cóż mam powiedzieć - rozumiem Cię w 100% :).

lena 08.10.2010 19:22

Oleńko, cudna ta Wasza ekipa, a Ucek...no nie wiem jak jej się zrewanżujesz - fotki super. Zazdroszczę (pozytywnie naturalnie) takiej pasji i zacięcia :bow:. Buziaki.

ucek 18.10.2010 15:59

UAAAAA!!! :D:Thumbs_Up::D:Thumbs_Up::D:Thumbs_Up::D
Z wielką przyjemnością i równie wielką dumą donoszę, iż kolejna nasza endurowa podopieczna Asia (zwana Modrzewiem), którą na pewno pamiętacie z wypadu do Kwidzyna :), porwała się na arcytrudne zadanie - choć tym razem nie jest to podroż do miejsca gdzie niebo styka się z horyzontem, a start w pustynnym rajdzie długodystansowym RMF-FM Morocco Challange :at:
Asia jest jedyną jadącą na motocyklu kobietą :bow: i jedną z niewielu startujących w całym rajdzie kobiet :Thumbs_Up:
Polecam Wam jej blog :)
http://www.modrzewska.asia/

i bardzo proszę o mocne trzymanie kciuków, przesyłanie pozytywnych energii i inne takie, dobre babskie uroki! :bow::bow::bow::):Thumbs_Up:
ZUCH DZIEWCZYNA !!! :D

Ola 18.10.2010 17:19

Pewnie, że trzymamy kciuki za Aśkę. Panowie - też trzymajcie! Po blogu widać, że lekko tam nie ma, ale jest MEGA TWARDZIELEM.

Roomyanek 23.10.2010 22:57

Moim prioryterem ostatnio jest wyleczenie kontuzji motocyklowej:mur::mur: , chciałam nawet założyć wątek "historia pewnego motosiniaka" :dizzy:
ale uznałam, że to zbytni hardcore (ze 3 litry przelanej krwi, ze 20 zastrzyków w....brzuszek, no i noga jak łowicka wycinanka):mad:
ale jeden epizod muszę Wam opowiedzieć :lol8: ;
- wjeżdżam sobie na salę operacyjną (no wwożą mnie) golusieńką jak mnie Bozia stworzyła, podchodzi anestezjolog pochyla się nade mną i niskim aksamitnym głosem mówi "eternity" (wieczność) ja spanikowana, patrzę na niego szeroko wystraszonymi oczętami a myśli galopują; że co, niby tak źle ze mną? nie obudzę się? mam się przygotować na najgorsze?
a on się do mnie uśmiecha i wtedy, uff! zajarzyłam, co prawda byłam naga, ale jak każda rasowa kobieta ubrana w perfumy - "eternity" właśnie, a on ten zapach rozpoznał, niezły jest, zaimponował mi, ale co się nabałam! to moje...:fool2:

ucek 24.10.2010 15:49

Cytat:

Napisał Roomyanek (Post 139083)
..wjeżdżam sobie na salę operacyjną (no wwożą mnie) golusieńką jak mnie Bozia stworzyła, podchodzi anestezjolog, pochyla się nade mną i niskim aksamitnym głosem mówi "eternity"..

no i monitor w pomidorówce!!!... :D:D:D:D:D

wielkie dzięki Rumian, za poprawę humoru :Thumbs_Up::D a jak coś ci trzeba ten-tego-medycznego, to dawaj znaka, bo jak się potem dowiem, że coś trzeba było i nie dałaś, to masz wielkie bęcki (po krwiaku! :p)

Pakita 25.10.2010 09:29

normalnie dzisiaj będzie dobry dzień!! Dzięki Roomyanek!
No i oczywiście 3mam kciuki by kontuzja poszła w zapomnienie i tylko te wątki humorystyczne zostały!

ucek 10.01.2011 09:34

ptaki ćwierkają, ziemia pachnie, krety ryją.. oj chyba najwyższy czas przewietrzyć sprzęta :D:D:D YEAH!!!! :at:

Dona 12.01.2011 23:24

Cytat:

Napisał ucek (Post 152760)
ptaki ćwierkają, ziemia pachnie, krety ryją.. oj chyba najwyższy czas przewietrzyć sprzęta :D:D:D YEAH!!!! :at:

Ucuś kurna zaczynam się martwić, widać zbyt długa zima nikomu nie służy i przyznam że chciałabym by to co piszesz było prawdą!!!

Póki co na Pomorzu ... jedyne Ptaki... jakie ostatnio widziałam to kaczki w stawie obijają się od kry, śpiewać to one raczej nie mają ochoty tylko łapczywie rzucają się na okruchy chleba ...
Ziemia ... też jest ale sypana na chodniki, co by ludziska na lodzie mieli lepszą przyczepność .... i choć zaczyna się odwilż to jeszcze wiosna się nie zjawiła ... a Krety ... no cóż pojawiają się tylko takie co to je psy zostawiły i z pod topniejącego śniegu się wyłaniają, ale one to już zapachu wiosny napewno nie przypominają ...

Ehhh... ale też mam już mega parcie... pierdolona zima!!!

Dunia 13.01.2011 08:33

Dona-ale na Pomorzu podobno zawsze cieplej...wiatr od morza, fal cichy szum, gorący piasek na plaży...ehhh

ucek 13.01.2011 10:36

he he! :D jest nadzieja!
w ten weekend szykuje się duuuuuże ocieplenie :Thumbs_Up::):drif: - potem niestety powrót zimy :cold::vis:, więc warto niecnie wykorzystać sytuację i pobrykać po okolicy. Błoto i woda - gwarantowane! :hehehe:

megi 03.02.2011 23:45

z pamiętnika LEjDISów- czyli relacje, wspominki

No to biegniemy do kiosku, zakupujemy najnowszego MotoVoyagera http://www.motovoyager.pl/ - super relacja Oli i Jurka :) no i do wiosny jakby bliżej !!!

Czarna Mamba 04.02.2011 21:14

Mamy, już przeczytany :D

Ivi 09.02.2011 21:45

Olu po raz kolejny wielki szacun :bow: Relacja świetna!!! Oczywiście dla Jurka też :bow:

Ashanti 11.02.2011 20:55

Ola, świetna relacja i super zdjęcia, :) szczególnie to na Afryczce z chustką na głowie. :D
Dzięki Ola :bow: za to, że dzięki tobie, przez moment w wyobraźni, przeniosłam się w tamte rejony i zamarzyłam o jakiejś ekscytującej wyprawie. :p
Czekamy na ciąg dalszy :) no i na wiosnę

puszek 11.07.2011 15:06

Jak tam Lejdiski...Jeździecie???

Nooo właśnie... Jeździcie???

http://www.youtube.com/watch?v=9QxqOYQuNf4

Czarna Mamba 11.07.2011 15:54

Świetny filmik!

managa 11.07.2011 17:20

Cytat:

Napisał Czarna Mamba (Post 186922)
Świetny filmik!

Popieram. Przyjemnie się ogląda :)) :Thumbs_Up:

Dona 14.07.2011 13:49

Jasne że się jeździ .... i to na takim samym sprzęcie :) tylko brak czasu na złożenie takiego ciekawego materiału :)

Dunia 15.07.2011 00:30

Księżyc, trawa i On czyli zapiski zdominowanej

6 Załącznik(ów)
To nie tak jak myślicie..nie napiszę, że kocham mój motorek...ot kupa żelastwa...żadnych dalekich wypraw, egzotycznych krain...a jednak magia, która zaczyna się zaraz po wyjściu za próg domu, dosłownie tuż za miedzą..widoki które zapierają dech i pozwalają zapomnieć o właśnie odchodzącym, ciężkim dniu...a On? jest grzeczny, pokornie znosi moje fochy, z godnością pokazuje usmarowane błotem owiewki i inne mankamenty urody jak pokrzywiona dzwignią skrzyni biegów, ułamane lusterko... no cóż, taka przyjaźń wymaga czasem ofiar..

lena 15.07.2011 13:25

Pusiu, ależ Ty tą Twoją kobietę targasz po romantycznych krzakach :Thumbs_Up:. Produkcja jak zwykle super, ale to akurat nie dziwi przy taaakiej obsadzie:) !

Dunia 18.07.2011 09:47

Moto miód malina owszem... ale przede wszystkim dzięki niemu poznaję okolice gdzie nie wjechałabym puszką a rowerem pewnie nie dałabym rady, dzięki motorkowi mogę chłonąc letnią przyrodę, kolory, zapachy, cudowne miejsca które tak naprawdę są bardzo blisko....tak blisko, że chciałoby się powtórzyc słowa wieszcza:
" westchnąl cicho nasz koziołek
i znów poszedł biedaczysko,
po szerokim szukac świecie
tego co jest bardzo blisko...

:at:amen

puszek 26.07.2011 08:05

3 Załącznik(ów)
Wam też się tak dzieje??? Chyba trzeba go podnieść deczko....Tego błotnika...

Dunia 26.07.2011 09:21

Ech romantyczne błota małopolskie...i jak jechac dalej z nieruchomym przednim kołem.....:at:

Ashanti 10.08.2011 20:12

Kobiety na motocyklach

Hej Lejdiski :D

taka mała ciekawostka prosto z TV :Thumbs_Up:

http://www.scigacz.pl/Pytanie,na,sni...ach,16241.html

:D :) :p

elutka 11.08.2011 00:05

Cytat:

Napisał Ashanti (Post 191408)
...taka mała ciekawostka ...

Zgadzam się Aniu całkiem mała :D
a skoro już tak medialnie się zrobiło;) to polecam Wam reportaż Zwierciadła nr7/2011 pt "Jednośladem przez życie" i mam nadzieję, że kiedyś Ola znajdzie czas, żeby tutaj dać nam wskazówki jak "spakować się w jeden kuferek" ;)
Olu sesja zdjęciowa naprawdę :Thumbs_Up: tylko przyznaj się, czym oni Ci ten kurz na pysiaku zrobili? :haha2: :)

Ola 11.08.2011 10:18

Cytat:

Napisał elutka (Post 191446)
Zgadzam się Aniu całkiem mała :D
a skoro już tak medialnie się zrobiło;) to polecam Wam reportaż Zwierciadła nr7/2011 pt "Jednośladem przez życie" i mam nadzieję, że kiedyś Ola znajdzie czas, żeby tutaj dać nam wskazówki jak "spakować się w jeden kuferek" ;)
Olu sesja zdjęciowa naprawdę :Thumbs_Up: tylko przyznaj się, czym oni Ci ten kurz na pysiaku zrobili? :haha2: :)

No to jak już "wilk został wywołany" i tak się porobiło jakoś, to wrzucam jeszcze i to, tym razem bez "upiększeń na pysiaku" :D

http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...-zycie/4918372

A swoją drogą, myślałam, że umrę ze smiechu jak siedziałam sobie w tej piskarni, jak zupełeni normalny człowiek, a tu nagle pojawiła się piękna pani, z plecakiem pełnym.... malowideł, pędzelków, tuszy, szmineczek i Bóg wie czego jeszcze. To nie plecaczek był, o nie - to było plecaczysko. Warunki pracy chyba nie bardzo się Pani podobały, ale cóż było zrobić. Z kamienną twarzą przyklęknęła pod motocyklem i zaczęło się nakładanie "naturalnego kurzu". Według obeznanych na co dzień z kurzem - efekt wyszedł mało naturalny ;). Ale ile miałam zabawy - bezcenne. Kangur Steve był świadkiem i dosłownie zwijał się ze śmiechu. Co oczywiście miało bezpośrednie przełożenie na całkowitą niemożność zachowania powagi przez mnie.

Pozdr

Ps. Musimy sobie kiedyś dziwczyny taką wspólną sesyjkę sprawić. Wesoło by było :D

Dunia 11.08.2011 10:57

A ja proponuję poszperac w necie i poszukac reportażu o facetach co robią szaliki na drutach albo szdełkują..to dopiero ciekawe! bo kobitki na moto to już nic wielkiego :D:D:D

Ola 11.08.2011 11:06

Cytat:

Napisał Dunia (Post 191501)
A ja proponuję poszperac w necie i poszukac reportażu o facetach co robią szaliki na drutach albo szdełkują..to dopiero ciekawe! bo kobitki na moto to już nic wielkiego :D:D:D

Mistrzów szydełka nie znam, ale tych co sprawnie robią szaliki na drutach - tak. W pewnych kręgach "travelersów" to dość poplurany sposób na "wyciszanie się" w podróży, gdy dookoła wolno płynie czas i niewiele się dzieje. I nie ma zadnego znaczenia czy za robótki ręczna zabiera się kobitka, czy facet. Także to też już nie nowość. A szydełkowcy może sami się zgłoszą :). Swoją drogą ciekawe ile (czy w ogóle) dałoby się wymyśleć rzeczy / zawodów, w których płeć męska jest absolutnie nie reprezentowana i odwrotnie. Pewnie coraz mniej. Ja np. nie znam żadnej kobiety - górnika (choć to chyba akurat prawnie zakazane) albo "pana - kosmetyczki".

Dunia 11.08.2011 14:09

Pewnie masz rację, ja osobiście nigdy nie słyszałam o żadnym podrożniku płci męskiej, który miałby zamiłowanie do tak monotonnego spędzania czasu jak szydełkowanienie lub robienie na drutach..pomijając oczywiscie mitologicznego Tezeusza i Ariadnę...ale to zupełnie inna bajka zresztą nie było ta mowy o zadnych " drutach'....

Elwood 11.08.2011 16:41

Na drutach se kiedyś sweter wełniany w białostockiem utkałem (lat mnie wtedy było ze 10 maks).
Potem mi babcia powiedzieli, że ino na skarpety wystarczy wydziarganego materiału. To se te skarpety skleciłem i potem nosiłem przez wiele lat. Sweter potem też skleciłem, ino nie nosiłem, bo cipał okrótnie. Kogo wełna cipała, ten wi, co to.
Jeno, ja nie podróżnik jestem.

P.S.
Szydełkowałem też, a i na maszynie do szycia wykazać potrafie się. Nie wspomnę, że mistrzem cerowania jestem.
Ręcznie szyję, bawiłem się też haftem. Ta ostania czynność, nie wiedzieć czemu, kojarzy mi się do dzisiaj z łuskaniem słonecznika. Taka metodyczna, w istocie samej.

P.S.`
Zwłaszcza ceniłem szydełkowanie. Tej czynności poddawala się moja mama z taką pasją, że zapominała mnie opier... tego, ten... za grzechy moje czynione, że hej.

Dunia 11.08.2011 18:49

Toś Ty skarb żywy a nie człek....jako żywo jeszcze żem takiego chłopa nie spotkała co by se swetry i skarpety dziergał samodzielnie...:haha2:.

Ashanti 11.08.2011 20:57

Cytat:

Napisał elutka (Post 191446)
Zgadzam się Aniu całkiem mała

:haha2: :haha2: Elutka :) ja wiem filmik z naszymi Lejdisami to by było dopiero coś ;) jeszcze by się kamera od błota pochlapała :D

Ola,
A artykuł i zdjęcia w "Zwierciadle" super!!! :Thumbs_Up:
Polecam, Polecam (nr lipcowy) :Thumbs_Up:

Cytat:

Napisał Ola (Post 191489)
Musimy sobie kiedyś dziwczyny taką wspólną sesyjkę sprawić. Wesoło by było

ja jestem za :Thumbs_Up: tylko jak te wszystkie przybory do make up-u na moto zabrać :D
:p

megi 13.08.2011 10:01

Ola reportaż w TVP klasa!!!

podeślij proszę skan artykułu w Zwierciadle, bo w kioskach już nie mają ;( buuuuu

pozdrosyyyy

Elwood 13.08.2011 13:59

Cytat:

Napisał Dunia (Post 191571)
Toś Ty skarb żywy a nie człek....jako żywo jeszcze żem takiego chłopa nie spotkała co by se swetry i skarpety dziergał samodzielnie...:haha2:.

Mało tego. Wracam do procederu. Wracam z nadzieją, że se w końcu ten cały sweter wydziergam.
Zapomniałem dodać, że i szale własnej produkcji nosiłem (nie wełniane) a sweterek produkcji mamy (wełniany).
Z tego noszenia wełny na sobie jednak traume przeszedłem, kiedy w Zabłociu k/Nurca w tym wełnianianym zestawie (plus wełniane walonki w stópkach gumianych) załamał się pode mną lód na stawie.
Bywały wtedy zimy w białostockiem.
Mimo, że do furtki nie wiele więcej, jak 150m było, ostatnie metry czołgałem się, a drzwi od sieni już nie dalem rady otworzyć...

lena 13.08.2011 14:32

Cytat:

Napisał Elwood (Post 191723)
Mimo, że do furtki nie wiele więcej, jak 150m było, ostatnie metry czołgałem się, a drzwi od sieni już nie dalem rady otworzyć...

Tak to jest, jak się po pijaku, w zimie kąpieli zachciewa :)
Elwood - jesteś wielki! Ja też dziergam - na różnorakim sprzęcie :), chętnie więc pogawędzę o tym procederze :)

BABA 13.08.2011 15:50

na mnie kobieta na motocyklu nie robi już żadnego wrażenia, jest to już tak zwyczajne i już tak bardzo wsiąkło w te czasy, że jeszcze się dziwię, że inni się dziwią.
Robi na mnie za to wrażenie, jak widzę, że laska sama sobie w garażu serwisuje te moto, zna się na jego bebechach, ale tak poważnie, a nie że tam olej czy śrubka, tylko konkretnie wie, co w moto piszczy. Albo podnosi z gleby te czasem ponad 200 kilo, że nikt jej nie pomaga przy wyciąganiu, przepychaniu tego kloca. Takie kobiety robią na mnie wrażenie, bo sama tego stanu nie osiągnęłam i przypuszczam , że nie osiągnę, bo tako i już. :Thumbs_Up:

wasilczuk 13.08.2011 22:58

sory że nie w temacie
Elwood !! Jak Ty mówisz sienia to Ty nasz. Pewnie i nie raz bywałeś w Czechach (Zabłotnych). Znam te okolice jak własną kieszeń.

Dunia 16.08.2011 21:18

Wspomnienia, wspomnienia...bladym rankiem gdy obudziłam sie pod namiotem rozbitym w samym środku czarnej deszczowej nocy, na kawalku ląki pośrod blotnistych bezdroży Zakarpacia, jakby przsez sen usłyszalam nawoływania wieśniakow pędzących bydlo na wypas...przaez chwilę miałam wrażenie, że to bydlo przejdzie przez mój namiot..ale tak się nie stalo,,,tętent kopyt ucichł z czasem co pozwoliło mi jeszcze zasnąć.....deszczowa Ukraina ;)

ucek 25.09.2011 09:50

Baby Kochane :D:D:D
pękając na maksa z dumy i z wielką radością w sercu, spieszę Wam donieść, że nasza Ola (która teraz szaleje i uskutecznia rożne totalne ekstremy na zgrupowaniu ProMotora w rumuńskich górach! :Thumbs_Up:) razem z Asią zwaną Modrzewiem (którą wiele z nas doskonale zna z wspólnych wypadów - mniej lub bardziej różowych.. ;) ), zakwalifikowały się do finałowej szóstki marokańskiego konkursu Orlenu!!! :at: Chętnych było ze 20tys!
GRATY!!!
DUMA!!
I RÓŻOWA SIŁA!!!

:rules::rules::rules::rules::rules::rules::rules:

drepczę z niecierpliwości czekając na relację

ZUCHY!! :Thumbs_Up:

Zwierzyniec 25.09.2011 11:11

Pięknie !!!

My baby mamy siłę :)
Koka

Ashanti 25.09.2011 22:05

Cytat:

Napisał ucek (Post 197919)
Baby Kochane :D:D:D
pękając na maksa z dumy i z wielką radością w sercu, spieszę Wam donieść, że nasza Ola (która teraz szaleje i uskutecznia rożne totalne ekstremy na zgrupowaniu ProMotora w rumuńskich górach! :Thumbs_Up:) razem z Asią zwaną Modrzewiem (którą wiele z nas doskonale zna z wspólnych wypadów - mniej lub bardziej różowych.. ;) ), zakwalifikowały się do finałowej szóstki marokańskiego konkursu Orlenu!!! :at: Chętnych było ze 20tys!
GRATY!!!
DUMA!!
I RÓŻOWA SIŁA!!!

:rules::rules::rules::rules::rules::rules::rules:

drepczę z niecierpliwości czekając na relację

ZUCHY!! :Thumbs_Up:

Nasze Lejdiski Górą, :Thumbs_Up:

Super, :Thumbs_Up: Gratulacje :bow:
Jesteśmy z dziewczyn Dumne :Thumbs_Up: :bow: i trzymamy kciuki :D
Czekamy z niecierpliwością i ciekawością na relacje i wszelkie informacje :)

:bow: :Thumbs_Up: :bow: :Thumbs_Up: :bow: :Thumbs_Up:

Ashanti 26.09.2011 14:30

a tu troche więcej informacji o naszych Super Lejdiskach :Thumbs_Up:

http://www.motocaina.pl/Asia_Modrzew...06,6586,1.html

:)

Ivi 27.09.2011 22:24

:brawo:
i trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arty1 25.03.2012 21:52

Dominek zakupiony, szczegóły zakupu w wątku Kupię, kierowniczka dopiero zaczyna szlifować umiejętności, brak papieru skutecznie odstręcza od jazdy. Będziemy się meldowali na forum jak już wszystko lege artis.
A oto i on ona ono
http://www.pro-control.pl/~icerny/Af...aga/honda6.jpg
Kolejna Lejdiska ma Podlasiu.

Dona 26.03.2012 00:03

Ha !
Gratulacje, moje ulubione kolorki!!!!

ruda 26.03.2012 11:22

Gratulacje dla następnej Zdominowanej :)
Ładna sztuka :)

asti 26.03.2012 18:20

Cytat:

Napisał Dona (Post 229955)
moje ulubione kolorki!!!!

http://img204.imageshack.us/img204/2272/imgp1914q.jpg

moje też! :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:23.