![]() |
Za wcześnie...[*]
Spoczywaj w pokoju Orzepie[*] Mądry, serdeczny, z wielkim sercem... Wyrazy współczucia dla całej rodziny. |
Cytat:
Spoczywaj w pokoju Orzep. |
[*][*][*]
mam nadzieję, że u Ciebie benzyna gratis ... do zobaczenia |
[*][*][*] do zobaczenia
|
Żegnaj Orzep. Wyrazy współczucia dla całej rodziny
|
Daniel
Witam wszystkich! Sorry ze tak naprawde zasmiecam forum, bo pewnie jest to moj jedyny post, lub jeden z nuewielu. K..wa nie moge uwierzyc w smierc Daniela "Orzepa". Jestem jego kolega chodzilismy razem do przedszkola podstawowki i szkoly zawodowej, popoludnia i weekendy wolny czas przewaznie spedzalismy razem z Danielem i kilkoma innymj kolegami , po prostu okres mlodzienczy to kilka papuzek nierozlaczek. Pozniej wiadomo kazdy zalozyl rodziny i ten kontakt juz byl inny. Inne zainteresoawnia przedewszystkim , Daniel robil to co mnie osobiscie nie bawi ale podziwiam jego pasje i to jak to robik. Kazdy ma swoj swiat i swoja bajke. Widzialem go kilka dni przed wypadkiem na starych smieciach tam gdzie mieszkam i kiedys On mieszkal, pogadalismy, bylo maale piwko. Jak On opowiadal jakie ma plany , zpodziwem sluchalem . Rozmawialismy o pomysle spotkania klasowego osob z podstawowki. Szok , njedowierzanie, k....wa to nie moze sie dziac. Bedzie spotkanie....ale na jego pogrzebie. Jak ktos bedzie wiedzial kiedy pogrzeb prosze o info, narazie nie ma zadnej klepsydry u Nas na osiedlu, a nie mam kontaktu z jego rodzina. Jeszcze raz sorry za wtargnuecie na forum...Dalej nie wierze
|
Właśnie dostałem informację od Rodziny Orzepa.
Pogrzeb odbędzie się 02.05.2014 w Parafii Macierzyństwa N.M.P. ul. Pilczycka 139 Wrocław o godzinie 12:00. |
:( ...kolejny do NIEBIESKIEJ ekipy...[*]
|
Panowie.... Rodzina bardzo sobie życzy aby odprowadzić Orzepa Grupą motocyklową...
dlatego bradzo proszę kto może i kto chce przyjeżdżajcie motocyklami.. Myślę że właśnie tego On by sobie właśnie życzył... |
Brak słów[*][*][*]
|
orzep
Bardzo przykro -zciska gardło ta wiadomość
|
Kondolencje dla Rodziny i Przyjaciół.
Żegnaj. |
Cytat:
Czy organizujemy wspólnie jakiś wieniec od forum? Może ktoś z grupy wrocławskiej mógłby się podjąć i temat w piątek z rana zorganizować? Trudno tak leciec kilkaset kilometrów z kwiatami w kieszeni. |
Cytat:
|
Spoczywaj w pokoju KOLEGO,
|
żegnaj
|
Dziękuje wszystkim za ciepłe słowa o moim Bracie ORZEPIE. Wiele to dla mnie znaczy. Myślę że patrzy na nas teraz z góry i uśmiecha się...
Jak miałam 7 może 8 lat posadził mnie na motorynkę, pokazał jak ruszyć no i ruszyłam. Kurczę zapomniał jednak pokazać siostrze jak zahamować. Biegł chwile przy mnie i krzyczał ale byłam tak przejęta jazdą że nic do mnie nie docierało. Dojechałem do końca osiedlowej ulicy ok 800 m i udało mi sie zawrócić. Danko na szczęście złapał mnie na powrocie ;-) Zawsze był przy mnie i pilnował by nic złego mi się noe stało. W każdej sytuacji mogłam na niego liczyć. Mimo iż dzieli nas 9-cio letnia różnica wieku zawsze rozmawiał ze mną jak równy z równym, traktował jak dorosłego... Danko często odbierał mnie z przedszkola, przyjerzdzał po mnie komarem na pedały... Przez nasze domowe podwórko przewinęło sie wiele jego motocykli: Komarek na pedały WSK 125 WSK 175 CZ 350 MZ-ETZ 150 MZ-ETZ 250 Jawa z koszem 350 - często mnie w nim woził Jawa Twin Sport 350 GSX-R 750 Yamaha YZF EXUP 1000 INTRUDER 1500 Hayabusa 2002r Hayabusa 2008r BMW GS 1250 zawsze powtarzał że ma u niego dożywocie... ORZEP robił to co kochał i wiem że jest szczęśliwy. Danko zawsze był, jest i będzie moim bratem o przyjacielem. ORZEP nie odszedł, wyruszył w swoją podróż a my dołączymy do niego, każdy w swoim czasie... Braciszku Kocham Cię i teraz już zawsze będziesz blisko mnie - siora Agniecha "Agata" - tak mnie zwał |
Po tygodniu niebytności na forum otwieram dziś forum i zamarłem widząc szarość. Pierwszy kliknięty wątek sprawił, że smutek przybił mnie do fotela.
Trzymaj się przyjacielu. Najszczersze kondolencje dla rodziny. |
Żegnaj Czarny Bracie.
|
Znów kolor forum, którego nienawidzę...
Spoczywaj w pokoju Bracie.... |
Szok i smutek. Okropna wiadomość.
|
....."Jak by było, gdyby mnie nie było, jak by to było gdyby się nie wydarzyło, co by się zmieniło, co by się skończyło, bo jak by to było, gdyby mnie nie było".....
......żegnaj Orzep............. |
|
Niesamowity Pogrzeb... Jeżeli oczywiście można tak pisać... Myślę że gdyby Orzep mógł to zobaczyć byłby przeszczęśliwy.. Każdemu z nas życzę takie go pożegnania, pomimo ulewnego deszczu, przyjechało ponad setka wszelkiej maści motocykli, przynajmniej połowa z tego to motocykle typu ADV, druga część to przede wszystkim ścigi... jestem przekonany że gdyby nie deszcze i gdyby nie długi weekend było by nas nawet ze 2 razy więcej.. Ludzi zaś była cała masa... Orzep musiał być mega lubianym człowiekiem, i to nie tylko w świecie motocyklistów ale w każdym innym... na cmentarzu było spokojnie ok 1000 ludzi!!!! Wieńce ułożone w kościele na środku na całej szerokości sięgały od samego ołtarza aż po same drzwi kościoła, specjalnie na wieńce były aż 2 auta, gdzie i na dachach i w środku się one znalazły. Do tego Muza Grubsona.. Jak powyżej, dawała niezły klimat... na 20 -30 min zablokowaliśmy zupełnie tę część wrocka, kolumna motocykli, aut i ludzi .. przemieszczała się z kościoła na cmentarz - ok 1 km.
... Orzep został pochowany przy dzwiękach buczących maszyn... Gdzie setka motocykli robiła piorunujące wrażenie... i tak jak przez minutę był mega hałas nie do wytrzymania tak zaraz za tym nastąpiła mega cisza!... ... Żegnaj Orzep.. miałeś taki pogrzeb na jaki zasłużyłeś swoim życiem, jestem o tym przekonany.. |
...było pięknie. Motocyklista, który oddał chołd Zmarłemu piachem spod buksującego koła, Fassi sypiący glebę z fabryki GS. chapeau bas Panowie! MS |
|
przeklejam z BMW
autor: Paweł Znalezione na innym forum: Leśna droga, duża prędkość... http://www.lasypolskie.pl/download.php?id=15855 i dyskusja: http://www.lasypolskie.pl/viewtopic.php?p=677767 |
Orzeppe...niezłomny obrońco "cycatki" we wrogim hondowskim środowisku...Dziękuję za wszystkie uszczypliwości i wielką cierpliwość. Zawsze potrafiłeś znaleźć odpowiednie słowo.
Kolejny Forumowy Gigant odszedł... Żegnaj.. |
Pożegnanie
Wyrazy współczucia Przyjaciołom i Rodzinie...
|
... nie było mi dane Ciebie poznać Orzepie
żal, smutek i wyrazy współczucia dla jego najbliższych |
Szkoda że mieliśmy okazję się spotkać tylko raz i to w Albanii. Mimo iż krótko to bardzo intensywnie :) Oby tam na górze było Ci lepiej i spokojniej !!
|
Chociaż o śmierci Orzepa dowiedziałem się kilka dni temu...
Dziś usiadłem, odpaliłem forum, napiłem się whisky i zapłakałem. To nie jest "żegnaj", to zwykłe "do widzenia" |
Nie bylem na forum od kwietnia. Wchodzę,a tu taka smutna wiadomość.
Nie znalem gościa osobiście, ale chętnie czytałem co pisał. Co to za sprawiedliwość ze los zabiera tych "dobrych" a ci co graja z losem dalej żyją? Kondolencje dla rodziny i znajomych. |
Nieśmiertelny GS
Dziękuje Wszystkim za tyle miłych i ciepłych słów o moim Bracie Orzepie ......
W przeciwieństwie do mojego brata jestem totalnym "amatorem" na forum, szczerze mówiąc to mój pierwszy wpis w życiu... ale po przeczytaniu Waszych wpisów poczułem nieodpartą potrzebę podzielenia się z Wami emocjami jakie towarzyszyły mi przy czytaniu Waszych komentarzy na temat" Orzepa". W szczególności dziękuje Wam Drodzy Afrykanerzy, Wasze wpisy wzruszyły ................ "Louis" "spozo" "borys609" "gompka" "ex1" "Blizniak" "Azja" "andrzej_76" "jkb^^" "laska" "tytusin" "zipo" "slafo" "consigliero" "Ferolo" "calgon" "BartaszczyGS" "matjas" "tupek" "pantul" "motoMAUROxrv" "Scorpi" "nicek27" "strobus1" "ruda" "miro" "zaczekaj" "mikelos" "smigacz" "czoko86" "jackmd" "Orzech" "ATomek" "pyntront" "Boski-Kolasek" "Pawel_z_jasia" "chemik" "tommi" "Czupakabra" "jochen" "winc74" "Miras Sc" "Rolo" "Olek" "trzykawki" "pino" "Lukasz" "sawy" "PiotrVN" "Ludwik Perney" "Roxi" "Głazio" "Ofelia" "Elwood" "obas32" "Navaja" "Roomyanek" "puszek" "barwin.GD" "Artuditu" "betu" ... Od dawna nie jestem aktywnym motocyklistą lecz nadal OFF-roadowcem , chcąc jednak wypełnić życzenie Brata "Orzepa" chciałbym naprawić i dać nieśmiertelność żółtemu GS-owi i sprawić by wkrótce powrócił do Was na kolejnym zlocie, chciałbym Was poznać i osobiście podyskutować , choć może nie jestem takim gadatliwym mądralą jak Daniel.... Dziękuje Wszystkim, którzy pojawili się na pogrzebie Daniela, choć żal i ból jest wielki a pustka po nim nie do zapełnienia to cieszę się że wspólnie towarzyszyliśmy "Orzepowi" w jego ostatniej "przy ziemskiej wyprawie" Do zobaczenia Danko.... |
odkad odszedl , wlasciwie przestalem odwiedzac fora internetowe ... nie wiem , moze ze strachu, ze znow przeczytam taka informacje
brak mi jego postow ehh , zycie :( |
Cytat:
|
Zgłosiłeś się- działaj ,pomysł zacny!
|
Nie poznałem,lecz czytałem....
http://www.youtube.com/watch?v=abvrecsW0rA |
Zdążyłem wrócić, włączam komputer, otwieram forum a tu taka wiadomość.
Nie znałem człowieka ale mi smutno... |
ja pierdolę dopiero zobaczyłem...........to on mi pomógł w wielu sprawach, to jego najbardziej szanowałem za wytrwałośc, własne zdanie i super relacje,,,,,,,,,,,,
|
Zalogowałem sie na tym forum po 2 latach .... a tfuuu...... skurkojady jedne ... Orzep to był ktos! Powiem Wam, WARTO ŻYC, I WARTO JEZDZIC!!!
|
Tej jesieni, kolejny zlot poświęcony pamięci Daniela 'Orzepa'.
http://www.africatwin.pl/showthread.php?t=24576 |
Dzisiaj druga rocznica śmierci Daniela. Brakuje Go na forum...
|
Często Go wspominam... pamiętam...[*]
|
Ech Orzeppe, nuda bez Ciebie na forumie
|
Czy ktoś może wrzuć koordynaty cmentarza.... Pamiętam o Tobie Orzeppe ...
|
Cytat:
Masz tu, poćwicz pamięć: z A8 na obwodnicy Wrocławia zjazd Wrocław Stadion, dolatujesz do świateł i w prawo kierunek Opole, droga 94, przejeżdżasz pod autostradą i ustawiasz się na prawym skrajnym pasie. Jadąc wiaduktem przecinasz tory i dwupasmówkę pod spodem i zawijasz w prawo na dół ślimakiem, na swiatłach w prawo i przelatujesz pod trasą 94, którą przed chwilą jechałeś. Kolejne światła na wprost, stadion masz na wyciągnięcie ręki po prawej. Dolatujesz do ronda, które opuszczasz pierwszym zjazdem i na kolejnym rondzie w lewo (trzeci zjazd). Po jakiś 100 metrach masz odchodzącą w prawo ulicę Gosławicką. Skręcasz w nią -taka płytówka i za jakieś 300 metrów cmentarz jest po lewej stronie. Proste? Mam nadzieję, że pomogłem. |
Cytat:
|
Moze się uda wytłumaczyć.
Cmentarz ma dwie bramy. Pierwsza (patrzać od strony dojazdu) jest przeważnie zamknięta ale gdyby była otwarta to wchodzisz nią i tniesz tak po przekątnej w prawo. Ta część cmentarza nie jest jeszcze zabudowana nagrobkami tak więc idziesz po łące i jak dojdziesz na koniec to szukaj w szeregu nagrobka z GS na płycie. Gdybyś wszedł drugą- głowną bramą to zaraz skręć w lewo, idź do końca jak się skończą nagrobki, zacznie się łąka, daj w prawo i dojdziesz do rządu gróbów, o którym pisałem wyżej. To jest mały cmentarz tak więc długo się nie naszukasz. Ogólnie rozglądaj się w tym szergu nagróbków na końcu łąki. Dokładniej nie potrafię wytłumaczyć. |
Stojąc przed cmentarzem twarzą do niego musisz iść w najbardziej lewa cześć cmentarza. Jest tam tylko jeden rząd grobów a przed nim łąka. Napewno rzuci Cu się w oczy już podjezdzajac do cmentarza. Nagrobek Orzepa poznasz zaraz. Napewno znajdziesz obrazu.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:24. |