Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Silnik, sprzęgło, skrzynia (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Metaliczny dźwięk (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9751)

Gawień 15.07.2011 21:10

hehe najchętniej wymacalbym Szparaga , ale trochę daleko jak na razie :)

Zajechałem dzisiaj silnik do końca , koło zablokowało się tak jak mówiliście .

Myśle że i tak w tym piecu góra powinna być okej , czyli głowice , zawory itp , to mogę z czystym sumieniem przeznaczyć na sprzedaż.
W niedziele postaram się wyjąć silnik , i szukam następnego , niestety nie ma żadnych jak potrzeba :mur: bedzie jezdzic:Thumbs_Up::at:

wieczny 15.07.2011 21:47

Jak podejmiesz decyzję o sprzedaniu głowic poproszę propozycję handlową na priv :).

Artuditu 15.07.2011 21:57

Mam zdrowy silnik na sprzedaż. Reszta afryki gratis. Tanio:)

Gawień 15.07.2011 22:13

Wiem wiem , ale jak bym kupił od Ciebie to bym do końca życia sobie nie wybaczył że taką krzywdę Ci zrobiłem :) Poza tym brakowałoby mi 5 tys:)

Będę pewnie wszystko sprzedawał co dobre , niestety nie stać mnie na to żeby zostawić sobie go na dawce lub do remontu.

Dużo zachodu jest z wyjęciem silnika ? Trzeba na coś szczególnie zwrócić uwagę , poza tym żeby nie spadł na noge?:)

Mecia 16.07.2011 12:50

Kumpel ostatnio miał silnik na stole od At i tez coś pukało na dole silnika i nie szło ocenić gdzie , rozbebeszył i nic nie znalazł. Po kolejnych ogledzinach wydłubał kawałek spręzyny zmielonej. Okazała się, że pękła spręzyna w koszu sprzęgłolwym i waliło niemiłosiernie. Nie tłumaczy to spadku mocy u Ciebie niestety , wiec nie obstawiam kosza, chyba, ze jakiś zbieg okoliczności. Za nim rozbierzesz silnik zdemontuj najpierw kosz i go obejrzyj. Jednak kosz wyeksploatowany może nabroić, więc gadanie typu "to norma, ino jeżdzic " chyba nie jest do końca celne ;).

Gawień 16.07.2011 13:04

Kosz by regeneroway , silnik już nie tyle co wali , co już nie odpali nigdy , wczoraj zablokowalo podczas jazdy i już nie chce ruszyć :) A i dymila juz wczoraj na czarno i świecila się kontrolka od ciśnienia oleju jak mial mniejsze obroty , kolo 2,5 tys , bo niżej to już gasl. To na bank panewka.

Misza 16.07.2011 20:42

A mówiłem rozbierać to może by się dało jeszcze odratować :)

KORNIK 16.07.2011 20:56

Rozebrałem kiedyś SLR 650 który tłukł się podobnie i okazało się że nie było jednej ścianki tłoka(posypała się od zużycia), tak że nie skreślaj silnika przed rozebraniem.

Gawień 16.07.2011 22:11

No zobaczymy :) Już prawie silnik wyjęty , jutro pewnie rozbiorę i zobacze co tam się podziało w miare moich możliwości:P
Mi to jednak brzmi na panewkę , zaczęła świecić się kontrolka od oleju , gasła poniżej 2 tys obrotów i napierdalała zupełnie jak mój civic jak poszła w nim panewka :)

Wydaje mi się że nie chciałbym tego robić , za dużo to wszystko kosztuje , szukam silnika , jak by ktoś miał coś godnego polecenia , to prosze dajcie znać , na ebaju nic nie ma jak na razie :/ licze się z kosztami samego silnika koło 2-2400 zł .

Pozdro!

bukowski 16.07.2011 22:48

Szukaj też silnikow od transalpa. Jeśli górę masz dobrą, to O ILE DOBRZE WIEM, da się go wnizać do papriki. Silnikow TA jest wiecej, jak kupisz z osprzetem to mozesz zostac na wtrysku, jesli nie, to gazniory z papriki i powinno banglac. Tylne mocowanie u metaloplastyka dorobic trzeba tez.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:31.