Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Tylnego amora propozycja (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7505)

majki 28.12.2010 23:31

Kuba, napisz tego przewodnika raz a dobrze, bo nie damy Ci spokoju i pewnie jeszcze całe stado Cię będzie atakowało z tymi samymi pytaniami. ;)

Kuba 29.12.2010 00:01

Cytat:

Napisał majki (Post 151161)
Kuba, napisz tego przewodnika raz a dobrze, bo nie damy Ci spokoju i pewnie jeszcze całe stado Cię będzie atakowało z tymi samymi pytaniami. ;)

eh... :p

puntek 29.12.2010 07:16

Cytat:

Napisał Kuba (Post 151163)
eh... :p

to tak na szybko podsumowując:
amor od 640
nowa sprężyna- jak rozumiem po to by utrzymać niemały ciężar... w grę wchodzi nowa od wilbersa lub ohilnsa ( jakiś widziałem na allegro po ok 380 PLN)
kości - bo się nie zgra... jaki koszt? bo do tego musi przecież jakies łożyska zrobić ... znaczy co takie same czy kręcone dziury w starej ? - jaka kara?

to by tak mniej więcej..
- amor KTM ok 380
- sprężyna ok 380
- kości ???
- łożyska ( akurat u mnie na pewno jedno do wymiany )

czyli = ?

dopisz jak coś czegoś co nie zapisałem

rambo 29.12.2010 09:49

Nowa sprężyna pod AT to tak 90-260. Jeśli ktoś tylko solo to 85-260

Kuba 29.12.2010 11:33

Cytat:

Napisał puntek (Post 151167)
to tak na szybko podsumowując:
amor od 640
nowa sprężyna- jak rozumiem po to by utrzymać niemały ciężar... w grę wchodzi nowa od wilbersa lub ohilnsa ( jakiś widziałem na allegro po ok 380 PLN)
kości - bo się nie zgra... jaki koszt? bo do tego musi przecież jakies łożyska zrobić ... znaczy co takie same czy kręcone dziury w starej ? - jaka kara?

to by tak mniej więcej..
- amor KTM ok 380
- sprężyna ok 380
- kości ???
- łożyska ( akurat u mnie na pewno jedno do wymiany )

czyli = ?

dopisz jak coś czegoś co nie zapisałem

łożyska nowe, starych nie wyjmiesz nie niszcząc ich.
kości (czyli kości i nowe łożyska) zrobię taniej niż para nowych łożysk od Pana Hondy.

myślę, ze 1000zł o wersja mocno optymistyczna :Thumbs_Up:

Rambo się zna na sprężynach :)

BIAŁY 29.12.2010 12:21

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Kuba (Post 151089)
Ja mam 180cm i po zmianie zawieszenia AT była za wysoka. Jeśli włożysz ten tył, który kupiłeś, nie będziesz mógł opuścić motocykla na tyle, żeby przy oryginalnym fotelu nogi starczały do ziemi. Powodem jest większy skok amortyzatora i po prostu mógłbyś uderzać kołem o błotnik. Możesz wyciąć fotel- ale nie wiem czy będzie wygodnie.
Wszystko zależy co chcesz zbudować... :at:

Powiem tak. Miejski skuter to z tego nie wyjdzie ...

Jak wiesz zmieniam również przód. Ze wstępnych pomiarów wynika, że lagi jako całość są dłuższe o około 6 cm od oryginałów. Myślę że będzie można je opuścić trochę na półkach.

Siedzenia oryginalnego nie mam,
Załącznik 17944
tak, że teraz w "trampkach" do ziemi dostaję z zapasem, a w Tech3 jest jeszcze lepiej bo podeszwę mają mega grubą.

Trochę mnie nastraszyłeś tym że po modyfikacji w ogóle nie dostanę do ziemi.
W najgorszym przypadku wrócę do oryginału, i będzie do sprzedania cały zestaw. Chyba że zdołam dopasować inny amortyzator do tyłu, lub zmodyfikuję oryginalny (o ile to możliwe), tak żeby po wymianie przodu była zachowana geometria.

No nic, idę na żywioł i zamawiam u Ciebie te kości. Więcej w sprawie kości na priv.

I jeszcze takie osobiste pytania:
A ty swoją sprzedałeś właśnie z tego powodu?
Jak bardzo uciążliwa była jej wysokość jej wysokości Africi?

Kuba 30.12.2010 17:12

Cytat:

Napisał BIAŁY (Post 151214)
Powiem tak. Miejski skuter to z tego nie wyjdzie ...

Jak wiesz zmieniam również przód. Ze wstępnych pomiarów wynika, że lagi jako całość są dłuższe o około 6 cm od oryginałów. Myślę że będzie można je opuścić trochę na półkach.

Siedzenia oryginalnego nie mam,
Załącznik 17944
tak, że teraz w "trampkach" do ziemi dostaję z zapasem, a w Tech3 jest jeszcze lepiej bo podeszwę mają mega grubą.

Trochę mnie nastraszyłeś tym że po modyfikacji w ogóle nie dostanę do ziemi.
W najgorszym przypadku wrócę do oryginału, i będzie do sprzedania cały zestaw. Chyba że zdołam dopasować inny amortyzator do tyłu, lub zmodyfikuję oryginalny (o ile to możliwe), tak żeby po wymianie przodu była zachowana geometria.

No nic, idę na żywioł i zamawiam u Ciebie te kości. Więcej w sprawie kości na priv.

I jeszcze takie osobiste pytania:
A ty swoją sprzedałeś właśnie z tego powodu?
Jak bardzo uciążliwa była jej wysokość jej wysokości Africi?

Ja na półkach nie mogłem wpuścić, bo widelec miał taki skok, że waliłbym lagami o półki.
Nie będzie tak źle ;)
Ja sprzedałem, bo chciałem sprzedać. Budowanie jest fajniejsze ;)
Czasami brakowało nóg, reszta jest ok. Sprawność terenowa jest dużo większa. :Thumbs_Up:

BIAŁY 31.12.2010 00:27

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał Kuba (Post 151390)
Ja na półkach nie mogłem wpuścić, bo widelec miał taki skok, że waliłbym lagami o półki.
Nie będzie tak źle ;)
Ja sprzedałem, bo chciałem sprzedać. Budowanie jest fajniejsze ;)
Czasami brakowało nóg, reszta jest ok. Sprawność terenowa jest dużo większa. :Thumbs_Up:

No to mnie uspokoiłeś....
Teraz już tylko
Załącznik 17946
później
Załącznik 17947
i byle do wiosny :at:

Rychu72 30.01.2011 12:33

Kuba
Na privy nie odpowiadasz, więc tutaj pytam jak idzie robota z kościami?
Podaj jakiś rozsądny termin po którym uznamy zlecenie za nieaktualne.

Kuba 30.01.2011 23:58

Cytat:

Napisał Rychu72 (Post 156826)
Kuba
Na privy nie odpowiadasz, więc tutaj pytam jak idzie robota z kościami?
Podaj jakiś rozsądny termin po którym uznamy zlecenie za nieaktualne.

Rychu. Jestem żyje. Out of space trochę, ale daję radę. Przepraszam, że się nie odzywam :vis: ścignij mnie na tel. 502034570

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:26.