![]() |
...jeśli jest minimalnie krzywa próbuj ją prostować u jakiegoś mechanizatora....troszkę poklepie resztę stoczy i będzie git.
Śmiało też możesz wymienić tylko jedną (i tu napisz mi która jest do wymiany - ja mam lewą na półce, a potrzebuje prawą do kompletu na czarną godzinę - mowa tu o oryginale) Są dostępne na aukcji http://www.allegro.pl/item512111899_...in_rd07_a.html pod warunkiem ich stanu i grubości. Pamiętaj, że oryginały mają oznaczenie L/R i chyba tak powinno się je zakładać - ale tu niech się mądrzejsi wypowiedzą :) Pzdr |
Cytat:
BTW: No, moze jakbys toczyl NOWA tarcze, to zostaloby Ci nieco ponad 3,5mm czyli minimum wg fabryki. Cytat:
Moze jakos w ciagu dnia sie skulam do garazu, wyciungne tarcze z paczki, poloze obok siebie i bedzie wsio jasne.. :haha2: |
...jeśli chodzi o toczenie ja kiedyś tak zrobiłem...pomogło, bo na klamce bicia nie było, a wcześniej myślałem, że mi kiere wyrwie !!!!! co do wymiaru nie będę się spierał :)
Wiesz, jak zawsze ilu użytkowników tyle opinii....nie każdego stać na Pana Hondę :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Żeby na pewno kolega zrozumiał to: :umowa: popękane tarcze hamulcowe - wymienia sie na nowe krzywe tarcze hamulcowe- wymienia sie na nowe tarcze hamulcowe ponizej limitu grubosci - wymienia sie na nowe. Tarcze hamulcowem, którym brakuje kawałka tarczy - wymienia się na nowe. :umowa: A o tym jakie kupisz - decydujesz sam w zalezności od zasobności portfela. Papractwu mówimy stanowcze NIE!:mur::vis: PS: moze być Ci trudno na znaleźć coś wpisując hasło "chamulcowe" ;) |
To ja sie pytam, mister, sa te oryginaly za 900 PLN komplet czy ich nie ma?
Poszedlem sprawdzic cene oryginalow w sklepie i mi sie nie podoba :( samul |
Kiedyś też miałem okazję podprostowywać tarczę w pewnym moto, oczywiście skrzywienie nie było duże.
Generalnie prawie się udało, pozostały wyczuwalne mini drgania w klamce , ale na powrót do domu można się podratować. Oczywiście jeśli skrzywienie jest znaczniejsze to nie ma sensu. |
Cytat:
|
Ramirez pewnie posiada taką wiedzę. "Wal" do niego.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:04. |