Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Dyskusja na temat współfinansowania forum ze składek PID (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5712)

hubert 21.02.2010 12:17

Cytat:

Napisał ramires (Post 101836)
Hubert, może zrobić im osobny dział, np. "Motocykle"? :D :D za 400zł rocznie od każdego ;) da nam to 2 miesiące utrzymania nowego serwera ;)

No nie wiem. Z tego co wiem Tomek ciągnie nie tylko Afryki i mniej ich sprzedaje niż Franz i może wyskoczyć z pretensjami że niby dlaczego ma płacić tyle co Franz ... Tylko teorytezuję ....

Dopuki będziemy mieli chore podejście w stylu "Ja zapłaciłem X a on mniej i ma to samo !!!" albo "Dlaczego ja płacę tyle samo co on, przecież nie sprzedaję tak dużo" to nigdy nie dojdziemy do rozwiązania, które zadowoli wszystkich....

Dlatego wciąż proponuję składki co łaska i przede wszystkim UTAJNIENIE kwoty poszczególnych składek a ujawnianie tylko sumarycznej kwoty z działu. Prostszego rozwiązania nie znajdziemy ... Po co mnożyć jakieś podziały i tego wrzucać do kategori PiD, tamtego do SiK, kolejnego do kategorii obcy ??

Aha jeszcze jedno. Proponujesz wrzucenie "drobnych" sprzedawców do działu Sprzedam i Kupię ... Jakoś bym nie chciał żeby np ogłoszenie np Wasila zginęło w otchłani tamtego działu.

ramires 21.02.2010 12:23

Hubert, tak sobie dumam, że trzeba ustalić tylko "ligę" handlarzy.
Kwoty są myślę, do wypracowania i zgadzam się, żę powinny być UTAJNIONE - "przebieg i cena do ustalenia :D"

Wiesz, pomysły aby tworzyć osobne działy ... to luźne pomysły jakie tak naprawdę nigdy nie przyszły by mi do głowy na poważnie ;) Dlatego dodałem uśmieszki do tych wypowiedzi.

Franz - ja też myślę, że banner to żart - forum ma być koszerne - żadnych reklam.

Co nam pozostało do określenia jeszcze aby głosowanie rozpocząć?

pałeł 21.02.2010 12:28

czemu skoro płaci to mu się należy :)

ramires 21.02.2010 12:29

Pałeł, o czym piszesz?
O reklamie?

hubert 21.02.2010 12:30

Cytat:

Napisał pałeł (Post 101868)
czemu skoro płaci to mu się należy :)

Heh miałem coś powiedzieć ale ugryzłem się w język ...

Pałeł dajesz jakieś pieniądze na akcje charytatywne ? Wielka Orkiestra ? 1 % ? Jakieś fundacje ??

Jeśli tak to czy płacąc coś wymagasz od nich w zamian ?

Poza tym gdyby nagle wszyscy zachcieli mieć bannery to co to by było ?? Ja zapłaciłem 200 PLN za pół roku i nawet nie chcę mieć przyklejonego wątku bo uważam że płacę te pieniądze na forum a nie po to żeby coś z tego mieć ...

Franz 21.02.2010 12:31

Dlaczego zaraz żart?
Te bannery mogą być od spodu ( z góry czy z boku ) i nie mają niczego zasłaniać.
Pod bannerami dopisek.
"Forumowiczu ! Kupując u naszych dostawców , wiedz że część Twojej kwoty
idzie na utrzymanie naszego Forum" :D :haha2:

hubert 21.02.2010 12:33

Cytat:

Napisał ramires (Post 101866)
Hubert, tak sobie dumam, że trzeba ustalić tylko "ligę" handlarzy.

Kolejne podziały ??

ramires 21.02.2010 12:35

E tam podziały.
Wiesz, nie to, że ktoś chce być pazerny, ale mimo wszystko gdzieś jakiś podział w sensie obrotu mógłby być ... tak tylko mi się wydaje ... zresztą, cofam to zdanie o jakie się dopytujesz.

Zacznijmy głosowanie albo męczmy nieskończone tematy. Szkoda czasu.

hubert 21.02.2010 12:38

Cytat:

Napisał ramires (Post 101879)
Wiesz, nie to, że ktoś chce być pazerny, ale mimo wszystko gdzieś jakiś podział w sensie obrotu mógłby być ... tak tylko mi się wydaje ... zresztą, cofam to zdanie o jakie się dopytujesz.

Myślę że zawsze by ktoś miał jakieś pretensje ...

Poczekajmy z głosowaniem do poniedziałku. W weekend życie na forum trochę zamiera.

hubert 21.02.2010 12:39

Cytat:

Napisał Franz (Post 101875)
"Forumowiczu ! Kupując u naszych dostawców , wiedz że część Twojej kwoty
idzie na utrzymanie naszego Forum" :D :haha2:

Wystarczy w dziale finansowym dać informację że od PiD zebrano XXXX PLN.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:46.