![]() |
Cytat:
|
Co skąd to się tam wzięło ta głowica ma jakąś wkładkę że taki dziwny cień jest
|
nie ma wkladki, wyglada jak by kawalek tloka odpadl, bardzo dziwny przypadek
|
Cytat:
|
jest delikatnie, mysle by przejechac je frezem a pozniej dotrzec
|
1 Załącznik(ów)
Frezikiem małym usunąć wszystkie ostre krawędzie. Zawór wsadź do tokarki / wiertarki nawet i zobacz, czy jest bicie. Zawory to można wszystkie podocierać wlać paliwo przez kanały i sprawdzić szczelność. Ten kawałek to może się oderwał od dolotu? Wada odlewnicza?
|
Z docieraniem był bym ostrożny. No chyba, że stalowe.
Jak gniazdo odkształcone to spróbować skorygować wszystkie 3 stożki składowe (czy ja je tam zwał). Jak ten 45 stopni będzie miał nie równą szerokość to pewnie głowica na złom bo samych gniazd jako części nie ma a dorobienie, osadzenie i obrobienie tanio nie wyjdzie. |
2 Załącznik(ów)
Załącznik 152512
Zawor jeden krzywy , na ssaniu, reszta spoko. Delikatnie odksztalcone gniazdo poprawie frezami i dotre. Jesli chodzi o przyczyne to raczej to element obcy sie dostal, dzis na spokojnie sprawdzilem ten element co byl przyklejony do glowicy i jest to stal, magnetyczna, bardzo twarda ale to moze byc wplyw pobytu w cylindze podczas pracy :D Nie wiem co to bylo ale podejrzewam ze cos jakis pakistanczyk w indiach zgubil cos w airbox (podkladka, zacisk do wezyka lub podobne) i podczas rolki uwolnilo sie i wpadlo do dolotu, przepustnica byla zamknieta wiec tam stalo, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przepustnica sie podniosla i poszlo dalej. Efekt tego jest widoczny powyzej. Załącznik 152514 Tak to widze |
Ale jaja :( kurde wielka szkoda ale przecież poradzisz sobie spoko.
No sądzę żeby te gniazda to była jakaś kosmiczna technologia. Liźnij to i dotrzyj i będzie spoko. Pamiętaj o zachowaniu kątów gniazda no i żeby przylgnia miała właściwą szerokość. Na pewno też zmieni się na tym zaworze znacznie luz. Dasz radę i za chwilę będziesz znowu śmigał. Ten kawałek wygląda jak jakiś odpadnięty kawałek spawu - z tym mi się skojarzyło. Pewnie tak nie jest. |
Jak zawór krzywy to prowadnica powinna być do wymiany. Najpierw Dotrzyj pasta moze nie będzie potrzeby frezowania przylgni właściwej a korekta szerokości tylko frezem wewnętrznym.ale to pewnie Wiesz.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:22. |