Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Ukraina - moralny dylemat (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=42824)

rrolek 09.05.2023 15:26

Jakie lokalne? Zawsze jakiś cudaków spotykaliśmy. Niemcy, Litwini, ruscy. Kupa Czechów i Słowaków z rzadka Węgrzy i Austriacy. Raz jakiś holender. No i nasi czasami...
Ech, zebrał bym się, zaraz 5 lat minie jak tam nie byłem. Ale to raczej po wojnie.

puszek 09.05.2023 17:32

4 Załącznik(ów)
Nic się nie zmieniło - wola nas jak zawsze

rrolek 09.05.2023 18:46

I to jest bardzo dobry argument. Od 2014 zawsze nas głupio pytali (osobliwie blizej słowackiej czy rumuńskiej granicy) - wy z nami czy za kacapami?... Odpowiadaliśmy szczerze, trudno się było pozniej wymowić. Ech, do końca czerwca zbieg zejdzie. Niemniej najlepsza dla mnie jazda we wrześniu i październiku. Kolory i błoto niezapomniane.

Gilu 09.05.2023 20:00

Cytat:

Napisał rrolek (Post 817455)
I to jest bardzo dobry argument. Od 2014 zawsze nas głupio pytali (osobliwie blizej słowackiej czy rumuńskiej granicy) - wy z nami czy za kacapami?... Odpowiadaliśmy szczerze, trudno się było pozniej wymowić. Ech, do końca czerwca zbieg zejdzie. Niemniej najlepsza dla mnie jazda we wrześniu i październiku. Kolory i błoto niezapomniane.

Złam się. Wypatrzymy sprzyjającą pogodę i zmajstrujemy liściowo-weekendowy wypadzik. Na więcej czasu nie mogę sobie teraz pozwolić ale z chęcią przeleciałbym tymi grzbietami kolejny raz

rrolek 09.05.2023 20:10

Gilu, dam radę. Jak będziesz miał termin daj znak. Detale do dogadania.

jorge 10.05.2023 20:15

Nie miej moralniaka. Ukraina poza wojną żyje. Chujowi putlerowi zależy na załamaniu gospodarki. Oni mają otwarte disco w Kijowie. Jeździć i wydawać siano. A czy to bezpieczne? Sami oceńcie. Osotnio nawet pod Bydgoszczą spadł pocisk.....

trolik1 11.05.2023 06:58

Cytat:

Napisał jorge (Post 817592)
Nie miej moralniaka. Ukraina poza wojną żyje. Chujowi putlerowi zależy na załamaniu gospodarki. Oni mają otwarte disco w Kijowie. Jeździć i wydawać siano. A czy to bezpieczne? Sami oceńcie. Osotnio nawet pod Bydgoszczą spadł pocisk.....

Zgadzam się. Do tej pory pomagam finansowo, ale jak Bozia pozwoli to we wrześniu wydam moje pieniązki bardziej efektywnie orając Zakarpacie:-).
pozdrawiam trolik

Novy 17.06.2023 22:33

Podepnę się, żeby nie zakładać nowego tematu.

Chciałbym polecieć na Ukrainę. Tylko trochę dalej niż na Zakarpacie, bo do Lwowa, Czarnobyla, Kijowa, a później do Mołdawii i Rumunii.

Jeśli ktoś ma ciekawe polecenia (Ukraina, Mołdawia i Rumunia) noclegów, warte zwiedzenia miejscówki oraz wszelkie cenne rady, ogólne przydatne informacje to będę bardzo wdzięczny :bow:

Czy na UA i Mołdawia - lepiej operować gotówką czy nie ma problemu płatnościami kartą?

Poncki 18.06.2023 17:32

Do Czarnobyla raczej nie wjedziesz - to w zasadzie front.
Kartą bez problemu zapłacisz, ale gotówkę warto mieć na bazary itp.
Pamiętaj, że na UA jest godzina policyjna.

Novy 30.06.2023 19:05

Cytat:

Napisał Poncki (Post 820595)
Do Czarnobyla raczej nie wjedziesz - to w zasadzie front.
Kartą bez problemu zapłacisz, ale gotówkę warto mieć na bazary itp.
Pamiętaj, że na UA jest godzina policyjna.

Godzina policyjna obowiązuje na całej Ukrainie?
Jakie to są godziny?
Bo staram się coś znaleźć w necie, ale informacje są bardzo sprzeczne :dizzy:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23.