Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   porównanie - plusy i minusy kasków ... (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4018)

PARYS 28.08.2009 21:40

Cytat:

Napisał podos (Post 72031)
Moge napisać:

Szoej Multitec : beznadziejna łatrwość zakładania - wszystkiemu winne zapiecie DD
Nolan 100-103: Cudownie prosta łatwość zakładania (taki ząbkowany plastik z zapadką.

Podos: może się nie nauczyłeś jeszcze zakładać tego szoja? Mi się zakłada zajebiście łatwo. Zapięcie tylko do zaciągnięcia i tyle.

Pozdro

jorge 29.08.2009 00:17

Cytat:

Napisał PARYS (Post 72091)
Podos: może się nie nauczyłeś jeszcze zakładać tego szoja? Mi się zakłada zajebiście łatwo. Zapięcie tylko do zaciągnięcia i tyle.

Pozdro

Jak przymierzałem Nolana - Pan w F&F mówi - zapięcie cud miód malina - super hiper szybkie itd.; jak za chwilę mierzyłem Horneta - Pani (o dziwo duuużo lepiej poinformowany sprzedawca - naprawdę imponująca wiedza) poleciła DD - mówi na co dzień lipa, ale w razie wypadku - to a) nie zerwie się; b) ratownicy to z łatwością odczepią. Takie same ma żonka w Multi - chociaż wiem, że są wersję z zapięciem.

Lepi 29.08.2009 06:06

Dawno miałem wypowiedzieć się na temat zapięć. DD to faktycznie lipa. Na co dzień męczarnia. A to co robi nolan to bardzo fajna sprawa. W uvexie mam teraz podobne zapięcie. W razie wypadku także otwierane jednym pociągnięciem. A mówienie, że DD w trakcie wypadku sie nie rozerwie to jak chwalenie, że BMW ma dwa koła ;)

Babel 29.08.2009 06:55

Cytat:

Napisał Lepi (Post 72126)
Dawno miałem wypowiedzieć się na temat zapięć. DD to faktycznie lipa. Na co dzień męczarnia.

A możesz uściślić bo jakoś nie kumam jaka to męczarnia...

pałeł 29.08.2009 17:18

DD to ja w rękawicach zapinam i zdejmuje :)
jakos nie sprawia mi to problemu

jorge 29.08.2009 18:42

też jakoś nie zauważyłem :)

tom64 30.08.2009 21:33

DD nie rozpina się za każdym sciąganiem kasku. :)Raz się zapina i koniec

PARYS 30.08.2009 21:53

Cytat:

Napisał tom64 (Post 72319)
DD nie rozpina się za każdym sciąganiem kasku. :)Raz się zapina i koniec

Dokładnie tak! Ja też raz zapiąłem i zakładam kas z zapiętym. Wystarczająco luźne, żeby głowa przeszła - no chyba że ktoś ma garnek jak kocioł na grochówkę dla kompanii, z tym że wtedy też kask większy chyba :haha2:będzie. Ściąganie to samo - poluzować i pociągnąć za pasek do góry i kask sam schodzi.

Pozdro

podos 31.08.2009 08:47

ta, wyłamująć zęby i obrywając nos. :(

Lepi 31.08.2009 09:00

Przyznaję, że z DD miałem do czynienia tylko w przymierzalni i trochę ekstrapolowałem swoje doświadczenia na użytkowanie codzienne. Jednak ściągnie kasku z "poluzowanym" zapięciem to nie to samo co z rozpiętym. A po ściągnięciu (zapięciu) gdzieś te pasek musi dyndać.
Ciekawe jestem, czy Ci co tak chwalą DD używali kiedyś np. MicroLock.
pzdr.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:46.