![]() |
No ten przywędrował z Niemiec no a czy z Usa ma inaczej to niestety nie wiem :(
Pewnie na metce ma coś innego ale i tak wieczny czy to robi jakąś różnice dla Ciebie co jest na metce.Kupuj bo warto. |
Przeczytaj kolego mój post, 46-ty w tym wątku.
|
No faktycznie kolego pisałeś z usa.. Sam zastanawiałem sie nad zakupem zza oceanu ze względu na cenę. Co nie zmienia faktu że niezbędna do życia norma europejska mi nie jest.
|
Ja pytam o to, czy ktoś wie coś o sprawdzaniu kasków przy wypadkach :). Czy wpływa to na odszkodowanie itd...
|
No powiem Tobie wieczny nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Ale znając towarzystwa ubezpieczeniowe potrafią się do wszystkiego uczepić. Pozdrowienia dla Ciebie i przyczepności życzę.
|
No i dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem Shoei'a Horneta :) Pierwsze wrażenia na prawdę przyjemne... mimo daszku głowy nie urywa, o głośności nie będę się na razie wypowiadał bo dziś zajebiście wiało, wentylacja zajebista .... no i ten pinlock :) Wreszcie mam kask w którym chociaż bym się zesrał z wysiłku to nie zaparuje ....Wady to chyba delikatny rezonans daszku przy wyższych prędkościach - dziś go dokręciłem i zobaczymy co będzie. No i mam jakieś dziwne wrażenie że kształt szyby jakoś wpływa na delikatne zaburzenie widzenia, no ale może to wczorajsza wódka tak zadziałała. Sorry że tak wszystko w jednym akapicie ale coś pierdzieli się edycja postów ...
|
Cytat:
Ile zapłaciłeś ? |
ja tez smigam w hornecie od paru tygodni i jestem bardzo zadowolony.To ze nie paruje to juz wszyscy wiedza ..a drgania daszka sa sporadyczne i mi osobiscie nie przeszkadzaja. kupowalem w Motostylu na targowej 7 i z tego co sie orientowalem to ze sklepu taniej nie ma.Na polczynskiej byly ok 100 drozsze.
pozdro |
ja kupilem swojego Horneta za 285 funtow z przesylka. przy dzisiejszym kursie funta [4.26] kask z UK moze byc alternatywa dla sprowadzania z USA.
z tego co wiem to w UK nie ma VAT-u na kaski :D a mysle ze wszystkie normy EU posiada.. pozdro! /dery/ |
Cytat:
Aha do kształtu szyby się już przyzwyczaiłem ... omamów już nie mam ... może pomogło wpięcie pinlocka ?? Co do rezonansu daszka to jest takie na prawdę delikatne ledwo słyszalne zadrżenie od czasu do czasu, nie jest tak że daszek cały czas napierdziela w kask. Wczoraj byliśmy na przejażdżce w Kazimierzu nad Wisłą i muszę powiedzieć że coraz bardziej jestem zadowolony z tego kasku :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:50. |