![]() |
[QUOTE=adoado0;527334]To co, zaworki iglicowe must have przy dziwnych krajach?
Twierdzisz , ze Hiszpania to dziwny kraj?:confused: |
[QUOTE=sizyrk;527347]
Cytat:
|
[QUOTE=adoado0;527350]
Cytat:
|
A ja jestem ciekawy czy nie wróciłoby wszystko do normy gdybyś podłączył przewody paliwowe na krótko (z pominięciem pompy). Szczególnie jeśli masz pompę Facet która daje za duże ciśnienie i twoje zmęczone zaworki nie dają rady. Próbowałeś - to pierwsza rzecz której akurat ja bym spróbował na Twoim miejscu.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
Pompa jest oem. Od tego co piszesz zaczelismy zabawe.
czy miec zaworki? tak. jak najbardziej. robie afryke, azje i czesto zaworki zawodza. wyjazd do orientu = zaworki. |
1 Załącznik(ów)
Niestety na weekend wszystkie wieksze motory byly zajete. Wiec czas spedzam na zwiedzaniu Marakeszu.Podziwiam jazde na skuterach i ich mozliwosciami ladunkowymi - 3 osoby na skuterku , czemu nie , rura plastikowa dluga na 3 metry , czy kawalek plotu wysoki na 3 metry.... dla marokanczykow nie stanowi problemu, czasami na sam widok mnie boli.
|
Cytat:
Nastepna furia afrykanska? Wiadomo co pada - pompa, przez zle przejscie na wtyczkach regler, pada regler - wygotowuje akumulator , wygotuje aku - mozliwy moduł, kontrola łożysk w kołach Lub zapobiegawczo wymiana jak znaczny przebieg, o klockach , uszczelniaczach na amorach i smarowaniu linek itp itd Zeby nie bylo niedomówień klient -mechanik Lista rzeczy do zrobienia przed wyprawą Wycena kazdej pozycji Jesli brak środków na wszystko - wykreslenie na własną odpowiedzialność tego czy owego Co najrzadziej ulega awarii |
I co by Ci dala wymiana na nowe? Gazniki byly SPRAWNE jak oddawalem motocykl. przeciez zawsze to sprawdzam. Syf z paliwa je uszkodzil. Nowych by nie uszkodzil wg Ciebie?
moj blad polega na tym, ze nie polecilem Sizrykowi wziac zapasowych zaworkow. male to jest i tanie a rozwiazaloby problem. i tu bije sie we wlochata piers. problem nie dotyczy oczywiscie tylko Afryk. jak pisalem wyzej - dostawalem na serwis motocykle po podrozach w ktorych wszystkie elementy gumowe byly do wymiany - miekly i rozplywaly sie badz twardnialy i kruszyly dla odmiany. reasumujac - miejcie przy sobie zaworki na wymiane. taki urok gaznikow. |
Cytat:
Dodam kolejny raz , wystapienie pierwszych objawow , bylo po minieciu Tangeru i AT przejechala ok 1800 km bez problemu. Jedyne co mnie meczy , ze to nie paliwo w Maroku tylko Hiszpania, bo jak byly pierwsze objawy to w baku jeszcze Hiszpanskie paliwo. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:04. |