![]() |
2 Załącznik(ów)
Jeśli masz zamiar zmieniać silnik możesz pomyśleć nad 750
Tematy do rozwiązania to: - montaż chłodnicy oleju - wykombinowanie zbiorniczka płynu i jego umiejscowienie - zamontowanie sygnału dźwiękowego Montaż chłodnicy sprowadza się do zastosowania oryginalnych gratów i spasowania tego tak, żeby nigdzie chłodnica nie dotykała innych części To cała robota - żadne mecyje. |
Cytat:
A co z elektryka - ty masz silnik od 04 ?? |
Cześć koledzy,
temat stuków pow 4 tyś się zdaje się wyczerpał, ale widzę że przeszliście płynnie w przeszczepy - proszę uprzejmie nowy temat(y) założyć w poszczególnych działach technicznych. |
Doktor dzisiaj ostatecznie stwierdzil ze z silnika nic nie bedzie, zdja miske olejowa i powiedzial ze w srodku byla panewka :) i do tego luz na wale ponad 1mm. Czyli szukamy nowego silnika. Powiedzial zeby odpuscic sobie silnik trampka i wstawic 750 lub 650. Zakladam nowy watek odnosnie przeszczepu 750 do rd03
|
Cytat:
:oldman:Panie i Panowie, a nie ....................:) |
Cytat:
Zauważyłem to już dawno:). |
Kurna, a tak chciałem pracować jako prezenter pogody w TV. Jak patrzę na te dziwne ruchy J.Kreta to dostaję jakiś dziwnych dreszczy, a do tej pory byłem całkiem spoko:haha2::haha2::haha2: Chyba mam za słabe parcie na szkło:)
|
Cytat:
|
korzystając z okazji podłączę się do tematu bo chciał bym sie dowiedzieć czy normalne są jakieś takie "większe" wibracje powyżej 4,5 - 5000 obr/min ?? do 4000 silnik pracuje idealnie gładko, w całym zakresie obr nie ma jakiś stuków tylko ta wibracja :(
|
Norma. a co? mrowi w ręce przy 5000obr?:D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:34. |