![]() |
A gdzie mozna kupic tego FACETA 40177?
|
Jeszcze sprawdze pewien kontakt w Angli bo może taka droga mi się uda. Dam znać bo teoretycznie jest mozliwia większa ilość.
|
To ja jeszcze raz, bo koledzy handel zaczęli uskuteczniać.
Jak to podłączyć ? Pomóżcie. |
1. Zdejmujesz siodło i unosisz na podpórce bak.
2. Znajdujesz kostkę od oryginalnej pompy i ją rozpinasz - stamtąd trzeba wziąć plusik. 3. Do Faceta wkręcasz na teflon albo loctite króćce. 4. Rurkę, która idzie od filtra paliwa wpinasz w "inlet", drugą w "out" - powinny być na pompie zaznaczone. 5. Plusik z kostki z pkt. 2 łączysz kabelkiem z czerwonym przewodem pompy. 6. Czarny przewód montujesz do masy - jest blisko. 7. Ja pompe powiesiłem na trytytce, mozna próbować ją wcisnąć w oryginalną gumę, ale wymaga to sporej gimnastyki i użycia płynu do mycia naczyń w dużych ilościach. Tyle :) Roboty tyle, że trudno drugie piwo uczciwie dopić. Cytat:
|
sneer, one wszystkie sa solid state, powrot to mozesz miec na wtrysku, z gaznikiem moze byc klopot ;), a dokladna instrukcja montazu jest na brytyjskim forum xrv
polecam jakos opakowac pompe, zeby nie klekotala o rame, wpieniajace :D powodzenia |
Podpiołem do kabelków starej pompki, ale to chyba nie robi różnicy to tam tez plus i minus. Napiszcie jak się myle.
P.S. Dzieki Sneer |
oczywiscie ze nie robi. to tylko pamietaj, zeby po glebie wylaczyc z kluczyka a nie z hebla, bo bedzie pompowac jeszcze dlugo.
|
Mogłbym miec takie pompy:
40177 w cenie ok 85$ (cena juz z wysyłką ale muszę podpytac dokładnie) lub 40171 w cenie ok 50 eur juz z wysyłka. Tylko z 10 osób musi sie uzbierac. Czas dostawy ok 4-5 tygodni. Pompy są nowe kupione u dystrybutora w anglii lub w niemczech (mam z tymi dystrybutorami kontakt zawodowy ) Jak bedzie zainteresowanie to mozna podjac temat. Dla siebie napewno sprowadzam. |
witam.
Panowie to ja rozumiem ze ta 40105 tez ma ten system stopujacy przeplyw po zgasnieciu silnika ale jest za mocna i daltego ta 4071 lub 40177 ? Bo szukam zapasowki i sie zastanawiam dziekuje. |
Ja mam 40105 i nic się nie przelewa, chociaż profilaktycznie wymieniłem zaworki iglicowe. Natomiast rzeczywiście wyłączenie z hebla powoduje, że nie przestaje pompować i wtedy troche smierdzi. Wylaczenie z kluczyka zatrzymuje normalnie pompowanie benzyny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:15. |