Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Stuki z silnika, XT660, 2010r (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25273)

Zmyler 16.12.2015 10:30

Na samym początku pisałem że to wróżenie z fusów .Jak się nie czujesz na siłach rozbierać daj motocykl komuś kto się na prawdę zna albo do konkretnego serwisu .

jacoo 16.12.2015 13:23

Napiszę to co na FXT

Halo no więc chyba po temacie.

Dziś posłuchalismy mojej "Z"tki (fabrykowej niuni, dbanej chuchanej i serwisowanej u zaufanego Yamach-majstra) i z tego co mówił Mateusz to pyka tak samo:)

Zupełnie nie grożne ( dla mnie słabo słyszalne) i ja osobiscie nie przejmowałbym się zupełnie.
Dbaj o zuzycie oleju, filtry, swiece i spalanie..... a bedzie Pan zawodolony

Mateusz93 17.12.2015 17:16

No właśnie, już mnie Jacoo uprzedził.

Stuki okazują się być naturą tego silnika. SIC! do teraz jestem w szoku, nigdy nie słyszałem tak niekulturalnego motoru.

Dzięki wszystkim za udzielanie się w wątku! :)
Jacoo oczywiście za umożliwienie posłuchania Tenerki i przy okazji wielki szacun za nią!

Panowie, nie polecam do niego przyjeżdać!! Zawsze podchodziłem do XTZ z dystansem, wydawał mi się brzydalem, ale po zobaczeniu w/w sztuki, z głowy mi nie chce wyjść i zamieniłbym się R za Z od ręki :D

pozdro!
niekończącego się sezonu ;)
w końcu śniegu nie widać :)

Mateusz

Prince 17.12.2015 18:22

Cytat:

Panowie, nie polecam do niego przyjeżdać!! Zawsze podchodziłem do XTZ z dystansem, wydawał mi się brzydalem, ale po zobaczeniu w/w sztuki, z głowy mi nie chce wyjść i zamieniłbym się R za Z od ręki :D
Nie rób tego. Miałem okazje pojeździć XT660X i XT660Z, a sam mam od paru lat XTZ660 i jak XT660X jeździło sie fajnie to nowa Ténéré bardzo mnie rozczarowała. Ten silnik przy masie dużej XT jak dla mnie nie robi. W małych iksteiksach raczej nie ma fajerwerków, ale są spoko.

Paweł 4x4 17.12.2015 20:02

Przepraszam, ale widzę że to odrobinę i mój temat. Jak odpoalę moję AT to wydaje dźwięki, czy to jest normalne, czy raczej awaria?

sorry taki żarcik

jacoo 17.12.2015 20:42

Cytat:

Napisał Paweł 4x4 (Post 461760)
Przepraszam, ...Jak odpoalę moję AT to wydaje dźwięki, czy to jest normalne, czy raczej awaria?

Paweł 4x4 no właśnie to mi trochę przypomniało świetny wpis śp. Iziego o tym ze jak włączy kierunkowskazy to raz miga a raz gaśnie taka pomarańczowa żarówka z boku i tyka...czy to cos złego???

eh stare dzieje:Thumbs_Up:

no ale pewnie nie stukało w silniku:umowa:

Misza 17.12.2015 21:01

Ale miga-nie miga-miga-nie miga-miga-nie miga czy nie miga-miga-nie miga--miga.

Zmyler 17.12.2015 21:23

Zawsze to lepiej zarazić się stukofobią niż robić remont . A i leczenie tańsze niż remont. :-)

voxan69 17.12.2015 21:45

Ja po przesiadce na EXC z Trampka, który cykał jak szwajcarski zegarek staram się nie dopuszczać do głowy dźwięków silnika RFS ;) a jak już coś tam doleci to powtarzam sobie, że tak ma być

Zmyler 17.12.2015 22:43

Jak to klasyk powiedział : - okmena na uszy hopak założy ,pojedzie w pole orać ,nie bedzie traktora q....a słyszał !!! Zdróweczka .

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:43.