![]() |
Szynszyl a ja nie bede Ci tego ogona odcinac bo przyznam Ci racje. Tez pisalem ze silnik bedzie chodzic bo stare motury maja duze rezerwy konstrukcyjne. Pozatym nikt sie na afrykach nie sciga i nie wyciska ostatnich koni (nie mowie o tuningu). Afryki w niemczech musza przechodzic test na spaliny i czesto chocby stary filtr powietrza powoduje ze go nie przechodza. A w Polsce przeciez dalej "jezdza". Widac to tez chocby tu na forum ze jednemu silnik sie szybko grzeje a drugiemu nie, chociaz termostat i chlodnice te same a diabel wlasnie tkwi w gazniku.
Wolly, rurka venturiego bedzie dzialac ale paliwa bedzie mniej a powietrza wiecej. |
za sianie zametu Fazi idzie karnie po wino bo mi sie skonczylo :)
|
Szynszyl dzis piwo, bo pije wino w dniach ktore koncza sie na A
Ale mieszanke podtrzymuje ;) zdrufko |
Mysle ze tylko analizator spalin moze nas pogodzic :)
|
Fassi a ty ciagle swoje to co od pompy puchnie dysza główna , fakt jak byś piłował przy czerwonym polu ciągle to może by brakło wachy ale tez mam wątpliwości czy napewno
Fakt AT to prom kosmiczny |
ta analizator i to jeszcze w ruchu przy pełnym zakresie obrotów
|
Wolly, nie zabraknie wachy w gazniku. Tylko zabraknie wachy do ilosci powietrza ktore przechodzi przez gaznik. AT to nie prom kosmiczny ale jednemu pali 6,5 litra a drugiemu 5 litrow chociaz razem pojechali do gruzji i razem wrocili.... Ale to winne sa opony :D
Szynszyl racja, anal izatory sa do dupy ale prawde powiedza i do tego jeszcze hamownie trzeba ;) |
no to dyskusja z rzeczowej zeszła na ....... nierzeczową.
|
tak tak opony:) kolego jak staniemy na wadze to zobaczysz różnicę spalania , tylko wytłumacz dlaczego ma tak drastycznie braknąć tej ilości ta pompa nie daje 100 BAR a co do spalania to każdy mój pojazd jest popsuty bo pali więcej niż innych w opowieściach od motura po samochody
|
Wolly, nia braknie drastycznie paliwa i motur stanie tylko w dyszy tej od iglicy od 1/4 do 3/4 manetki poziom paliwa bedzie nizej i bedzie zasysac mniej paliwa do rurki venturiego i zmieni sklad mieszanki. Jak silnik tak pojedzie przez kilka godzin na autostradzie to zawory wydechowe beda swiecic jak latarki ;) Jako kierowca tego nie zauwazysz nawet.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:41. |