![]() |
Jak będziesz w garażu to sprawdź ile kabli wychodzi z pod lewego dekla silnika, i ich kolory, to bardzo ważne dla rozpoznania instalacji.
I bardzo ważne, weź ze sobą miernik, bez niego nic nie zdziałasz, możesz tylko zmierzyć przerwę na elektrodzie świecy :) Pozdr. |
Cytat:
|
Jakieś postępy od naszej rozmowy ??
|
Cytat:
|
a może masz podróbkę,takie tez sie trafiają.. w dr 350 jest taka sama cewka zapłonowa jak w wielu innych singlach XR 400,KTM Lc4,
wątpię w winę elektryki |
A ja już w kilku wymieniałem :)
|
też wymieniałem(szczególnie w ktm-ie)
hmm w Xr 400 np: NGK nie przewiduje świecy irydowej ani platynowej(w katalogach nie ma) oryginalnie dpr9z osobiście znalazłem identyczną(takie same wymiary i bardzo zbliżone parametry pracy) i zobaczymy jak w singlu zabangla kilka razy były u mnie problemy z irydówkami w motocyklach klientów,jestem niemal przekonany że w Polsce są sprzedawane podrabiane NGK tym bardziej iż ten producent przeniósł produkcje do Chin z Japoni,z tego co wiem Denso jeszcze w japoni tylko robią. Stawiam na podróbkę lub wadliwą świece(to że w dwutakcie idzie jeszcze o niczym nie świadczy) ewentualnie jeszcze cewka lub przewód fajka |
myślę, że najlepiej będzie jak zapomnę o irydzie i dalej śmigać będę na normalnej świecy ,ale będzie mnie to jednak bardzo intrygowało dla czego gaśnie :Sarcastic:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:46. |