![]() |
Cytat:
Trochę wibrowało wszystko przy 140 km/h a tak to nic sie nie działo poza klekotem sprzęgła na luzie. Teraz jak przeglądam servisówki to widzę ze tą stożkową podkładkę w koszu odwrotnie wsadziłem. |
Mam dwa pytanka:
|
Pytanie 1 - nie trzeba
Pytanie 2 - można wymienić, kupić można w większości hurtowni z łożyskami i uszczelniaczami uszczelniacz ma oznaczenie12x18x5 |
Ad 1. A dlaczego starą trzeba wycinać skoro nie jest wklejona?
Ad 2. Dzięki za info, myślałem że uszczelka jest nietypowa i trzeba z Hondy brać. |
A dlaczego na patelni się przypala i ciężko doszorować?
Olej + temperatura + docisk + czas robi swoje. Takie uroki mechanikowania :D |
To muszę założyć obudowę z teflonem :D
Dzięki za wyjaśnienia, myślałem że oryginał był wklejany. |
Kilka słów kończących temat. Dziś poskładałem moto, zalałem oleum, zapalił od dotknięcia i .... cisza tzn cisza w sprzęgle nic nie wali i nie tłucze, wszystko wygląda w porządku. oczywiście nie wytrzymałem i pośmigałem po mieście było super.Wnioski - dobrze ze rozebrałem sprzęgło bo był by problem z rozsypanym łożyskiem, ponadto przez różne inne prace przy motorku jestem mistrzem w zdejmowaniu baku z paliwem ( tak wyszło) i ogólnie trochę się nauczyłem o afryczce i przejrzałem moto przed sezonem. Teraz czas na zbrojenia, gmole i parę gadżetów elektrycznych. Dziękuję wszystkim za rady i w razie pytam służę pomocą.
|
Gratki :brawo::brawo::brawo:
W następną zime masz jeszcze jedno sprzęgło do zrobienia ;) |
spoko nie widzę problemu jak sa części i jest czas to można nawet w jeden dzień oblecieć całe sprzęgło.
|
wymieniles oba lozyska na walku wchodzacym do skrzyni, czy tylko zewnetrzne - to wieksze od kosza?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44. |