Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Subiektywne porównanie DRZ WRF (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11750)

Lepi 19.01.2012 10:31

Cytat:

Napisał Michal (Post 216158)
... nic mi jeszcze nigdy nie wybuchło, ale jednak EXC jakoś strach...

Jak Ci strach to zostań przy afri ;)
A jak nie - a tak myślę - to bierz to na czym lepiej się jeździ.

Michal 19.01.2012 11:02

Cytat:

Napisał Lepi (Post 216161)
Jak Ci strach to zostań przy afri ;)
A jak nie - a tak myślę - to bierz to na czym lepiej się jeździ.

Afri to fajny motocykl, jezdziłem kilka lat, ale teraz to już tylko... legenda.
Latam na LC8, nie żałuje i nie żałowałem nawet przez chwile, jestem w nim zakochany.

Babel 19.01.2012 12:43

Cytat:

Napisał Michal (Post 216158)
. ładna drz kosztuje bardzo dużo, ?

Michał ładny moto będzie kosztował - nie zależnie od tego czy to jest DRZ czy EXC - możemy się umówić na żwirowni polatasz moja czy jak pozwoli Tom to może jego - tylko to sjest SM i Ska - wiec słabsze - ocenisz czy ci pasuje.
Moje pierwsze wrażenia z jazdy DRZ były słabe - taki motor dla grzybiarzy i na ryby - teraz go już polubiłem - nawet bardzo :)

Ja jakbym miał wsiąść kata to jednak wziąłbym EXC w dwupaku - strasznie mi pasuje zawieszeniowo i wagowo - trochę mniej silnik - ale latałem tylko 200 tką - może 250 lub 300 :drif: byłoby fajniej :D.
Nie myślałes o dwupaku ?? - moto do latania w dłuższe trasy masz

Michal 19.01.2012 14:23

Cytat:

Napisał Babel (Post 216173)
Michał ładny moto będzie kosztował - nie zależnie od tego czy to jest DRZ czy EXC - możemy się umówić na żwirowni polatasz moja czy jak pozwoli Tom to może jego - tylko to sjest SM i Ska - wiec słabsze - ocenisz czy ci pasuje.
Moje pierwsze wrażenia z jazdy DRZ były słabe - taki motor dla grzybiarzy i na ryby - teraz go już polubiłem - nawet bardzo :)

Ja jakbym miał wsiąść kata to jednak wziąłbym EXC w dwupaku - strasznie mi pasuje zawieszeniowo i wagowo - trochę mniej silnik - ale latałem tylko 200 tką - może 250 lub 300 :drif: byłoby fajniej :D.
Nie myślałes o dwupaku ?? - moto do latania w dłuższe trasy masz

Dzięki za propozycje, ale latałem na DRZ, mój brat miał kilka lat tez WR450 ( w niej nawet sam robiłem remont), więc mniej wiecej wiem czym to się. A na exc nie latałem i nie robiłem przy nim nic, nigdy.
A poza tym jest jeszcze jedno ale, z tego motocykla chciała by czasami tez korzystać moja druga połowa, na 2T jej nie posadze, mi 2T tez za bardzo hałasuje.

Tak jak napisałem, mi chyba pasuje drz, z tym, ze te ceny, dlaczego motocykl w sumie gorszy, sporo tanszy jako nowy jest niewiele tańszy od lepszego exc. Gdyby ładna drz można było kupić za rozsądne pieniądze to bym sie nie zastanawiał nawet.

Lepi 19.01.2012 14:25

A dlaczego afra ma takie ceny? Katy nadal produkują, co rok sa nowe roczniki, ceny spadaj.

Babel 19.01.2012 14:55

No tak jak kobitka ma latac to DRZ nie jest złą opcją - ceny jak ceny - ja swoją z 2007 kupiłem za 9500 i na zamianie kół z sm na enduro odzyskałem 500 zł - Także trzeba szukać
Tylko że moja nie jest igła - jest po ślizgu - wgnieciony bak, potłuczony licznik - ale mi to w sumie nie przeszkadza bo sam już ją porysowałem zdrowo :D.
Kumpel ładną z 2005 roku sprzedał chyba za12500 i to bez większego kłopotu - ale ona miała przebieg ponizej 2000 mil.

Michal 19.01.2012 15:25

Cytat:

Napisał Lepi (Post 216185)
A dlaczego afra ma takie ceny? Katy nadal produkują, co rok sa nowe roczniki, ceny spadaj.

W sumie nie wiem i nie rozumiem, widocznie ma wartość kolekcjonerską i sentymentalną. Chociaż żeby nie było nie mówie, że to złe moto.

Michal 19.01.2012 15:27

Cytat:

Napisał Babel (Post 216188)
No tak jak kobitka ma latac to DRZ nie jest złą opcją - ceny jak ceny - ja swoją z 2007 kupiłem za 9500 i na zamianie kół z sm na enduro odzyskałem 500 zł - Także trzeba szukać
Tylko że moja nie jest igła - jest po ślizgu - wgnieciony bak, potłuczony licznik - ale mi to w sumie nie przeszkadza bo sam już ją porysowałem zdrowo :D.
Kumpel ładną z 2005 roku sprzedał chyba za12500 i to bez większego kłopotu - ale ona miała przebieg ponizej 2000 mil.

No własnie, i oto cały problem się rozbija, przeciez 12500zl za drz to kosmos, dołoże 3000zl i świat stoi otworem, ale z drugiej strony chcialbym chyba drz, ehh

rrolek 19.01.2012 17:20

Witam

jak nie planujesz wypadów przekraczających resursy serwisowe, sugerował bym EXC. Jak dla połówki również to może 400

Pozdr
rr

Edit:Z drugiej strony, jak teren do czesania mało wymagający to spokojnie DRZ. Dużo zależy od przełożenia stanu maszyny na cenę.

Babel 19.01.2012 21:16

Cytat:

Napisał Michal (Post 216192)
No własnie, i oto cały problem się rozbija, przeciez 12500zl za drz to kosmos, dołoże 3000zl i świat stoi otworem, ale z drugiej strony chcialbym chyba drz, ehh

Tylko dla przykładu mój kosztował mnie 9 tys - trzeba poszukać

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:14.