Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Śladem Ryszarda Lwie Serce tudzież Fryderyka I Barbarossy - na Niewiernych !!! (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1002)

Andrzej_Gdynia 15.09.2008 22:01

Mam info od 7Grega który jest w Grecji do środy. Czy ktoś z Izraela bedzie sie przeprawiał do Grecji w okolicach środy 17.09 (moze pióro) bo 7Greg szuka towarzysza powrotu?

pióro 16.09.2008 07:16

Cytat:

Napisał Andrzej_Gdynia (Post 23783)
Mam info od 7Grega który jest w Grecji do środy. Czy ktoś z Izraela bedzie sie przeprawiał do Grecji w okolicach środy 17.09 (moze pióro) bo 7Greg szuka towarzysza powrotu?

Niestety ja bede póżniej.ewentualnie prosze o niusa co do promów.

Lewar 16.09.2008 19:43

Gdzie mi sie tu paletaja po moim watku !!!
Jestesmy w Akabie. Chociaz to prawie niemozliwe to tu jest jeszcze gorecej niz w poprzednich miejscach. Po prostu jak w piecu albo w elektrocieplowni. Dajemy sobie trzy dni luzu w hotelu z basenem a potem do izraela jak on nas bedzie chcial.
A jak nie.... to jestesmy w dupie.
Petra wspaniala ale pustynia w Wadi Rum mnie nie zachwycila
Zazdroszcze deszczu. Czy ktos moze ladnie napisac jak wyglada i smakuje deszcz
Pozdrawiam wszystkich

Andrzej_Gdynia 16.09.2008 20:25

Nie da się ładnie pisać o deszczu jak nap...dala za oknem,a temperatura zmusza do zamykania okien i grzania się farelką. Ty akumuluj to ciepło, bo jak Boga kocham przyda Ci się jak wjedziesz do kraju przodków swoich.

Pastor 16.09.2008 21:14

Cytat:

Napisał Lewar (Post 23884)
Zazdroszcze deszczu. Czy ktos moze ladnie napisac jak wyglada i smakuje

Jak przymarzające do pleców szczyny starej polarnej foki, która uciekła ze Szpicbergenu w poszukiwaniu chłodniejszych rejonów i uparła się że bedzie na Ciebie lać, akurat kiedy remontujesz wielką pustą lodówkę. Lodówka oczywiście bucha Ci w paszczę mrozem, bo termostat oszalał i to stare pudło wychładza na maxa całe miasto, cały powiat i wogóle cały ten porąbany stygnący świat, w którym słońce świeci na szaro. A szczyny ciekną Ci po plecach i stygną, stygną, stygną...

Dalej zazdrościsz?

Bawcie się dobrze chłopaki i cieszcie się pogodą póki ją macie ;)

Zdrowia!
:hello:

Lewar 17.09.2008 21:37

Zaiste pieknie napisane i przemawia do wyobrazni.
Aby dojechac do internetu musimy zrobic ok 20km i jest to nie lada wyzwanie. W dzien sie tego nie da zrobic a i wieczorem goraco bucha z asfaltu i kazdego pie...go kamienia. To ze Afryki to wytrzymuja to cud.
Zastanawiamy sie jak bedzie upieczony Chomik podrozujac w tych temperaturach.
Pozdrawiamy

Lewar 17.09.2008 21:44

Przed chwila czytalismy relacje Kiuba o upalach panujacych w Aleppo i usmialismy sie serdecznie. Niech potraktuje to jako niewinna rozgrzewke do tego co spotka go w Akabie.

hubert 17.09.2008 22:11

Cytat:

Napisał Pastor (Post 23902)
Jak przymarzające do pleców szczyny starej polarnej foki, która uciekła ze Szpicbergenu w poszukiwaniu chłodniejszych rejonów i uparła się że bedzie na Ciebie lać, akurat kiedy remontujesz wielką pustą lodówkę. Lodówka oczywiście bucha Ci w paszczę mrozem, bo termostat oszalał i to stare pudło wychładza na maxa całe miasto, cały powiat i wogóle cały ten porąbany stygnący świat, w którym słońce świeci na szaro. A szczyny ciekną Ci po plecach i stygną, stygną, stygną...

Kurza dupa Pastor Ty powinieneś jakąś książkę napisać :D

Lewar pozdrowienia dla calej ekipy :)

Andrzej_Gdynia 19.09.2008 18:13

Wyprawa krzyżowa dotarła do Izraela bez przeszkód. Zaczęli od Masady i śpia 70 km od Jerusalem w młodziezowym (sic!) schronisku.

7Greg 19.09.2008 18:17

Cytat:

Napisał Andrzej_Gdynia (Post 23783)

7greg już wrócił :)

Lewar korzystaj z życia i temperatur. Tu jest zimno i mokro. Choć tego pragniesz to szybko się zniechęcisz. Lepiej znajdź jakąś mokrą kobitę :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:08.