Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

Kobra 11.07.2015 08:51

To i ja należę chyba do szczęśliwców, trzy lata i nic :)
Czasami używam do puszki tej navi. Więc praktycznie jest używana cały czas. Czy wie ktoś może, dlaczego późniejsze wersje sie waliły? Zmienił sie "producent" ?

naGranicy 13.07.2015 00:11

Kupiłam rok temu motór z Larkiem 35AT i nie wiem co z nim nie tak. Po uruchomieniu na motorze działa tylko kilka minut. Czy jest ktoś w okolicy Bielska-Białej, Żor kto pomógłby mi go sprawdzić.

fis 14.07.2015 11:11

Witam!

Mam mała prośbe. W związku z faktem, iz oba moje Larki powiedziały pass, postanowiłem pobawić sie w ich reanimacje.
Jeden jest po dwukrotnym strzale o beton, a drugi od nowości ma porabane problemy z LCDekiem. Z dwóch jednego nie poskładam bo to dwie rózne wersje 1.3 i 1.4.
Ubóstwiam te zabawki, a zakup Garmina jak na razie dla mnie jest mało ekonomiczny... choć mam już jedna takie pudełko na celowniku...

Zatem - jesli ma ktoś niepotrzebe zwłoki Larka 35AT i chciałby sie go pozbyć w związku z brakiem co to niego planów to chetnie odkupię/przygarnę to navi w stanie obojetnym...
:bow:
Goni mnie tez troche czas, bo jak na porzadnego leniucha przystało postanowiłem sie zając tematem na 3 tyg przed wycieczą - do której nawet jeszcze nie mam przygotowanych map... ale co tam, noce są ponoc długie...

Evvil 20.07.2015 16:07

Tak się składa, że mój LARK, którego bardzo chwaliłem za stosunek ceny do jakości (niska cena minimalna jakość ale działał bezproblemowo z wieloma różnymi programami do nawigacji) wziął się spsuł.

Nieznacznie - przy upadku pękła szybka na wyświetlaczu akurat w tym miejscu w którym potrzebuję przesuwać rysikiem w dół w windowsach. W efekcie nie mogę uruchomić programu do nawigacji i sobie leży.

Co wybrać? Ktoś to naprawi? Rambo?

Mam dwie opcje - oddać komuś za flaszkę albo naprawić.
Wygląda również na to że w przyszłym tygodniu będę miał swój ułamany uchwyt do Larka bo został na Afryce i z tego co widziałem na zdjęciach z parkingu policyjnego to dalej jest na Afryce. Ktoś chce?

fis 21.07.2015 13:58

Jesli o mnie chodzi to sprawa ma sie tak - w szczegółach.
Jesli to wersja 1.4 - a jest to napisane na płycie głównej urzadzenia to mi sie nie przyda bo mam dokładnie tak samo...
Jesli wersja 1.3 to bardzo chetnie przyjmę za flaszkę lub dwie bo u mnie zaś padło gnizdo USB wiec z 2 zrobie jeden.
Zonk jest taki ze te dwie wersje larka to dwa inne urzadzenia i nie ma możliwości aby współdzieliły sie one wzajemnie częsciami.
Wstepnie zobacz czy jest magnesik zatopiony w pomarańczowej gumce zatykającej USB - jak magnesik jest to jest to wersja starsza - czyli jest nadzieja ze właśnie 1.3.

Dren 06.08.2015 21:02

Może mi ktoś podać, na których pinach na uchwycie jest napięcie ? Tylko takie zmierzone miernikiem, bo co tam jest pod pinami napisane to ja wiem :)

EDIT:
Już wiem :( Niestety w moim uchwycie kitajce źle podłączyli piny.

Kobra 07.08.2015 00:12

Dren napisz które piny maja napięcie. Bo mnie ładowanie szwankuje.

sowizdrzal 07.08.2015 08:38

2-gi i 5-ty.

Dren 07.08.2015 21:39

U mnie napięcie jest na ANT (-) a na ++ jest +5V no i nie ładuje. Dowiedziałem się, że powinno być zgodnie z opisem na plastiku -- (GND) ++ (+5V).

EDIT:
Dziękuję za pomoc
Problem rozwiązany. Za duża temperatura. Za dużo piwa :D

Kamyk 01.02.2016 12:19

Hej,

Pytanie: jaka mapa najlepiej poprowadzi po sladach GPX na Larku?

Pozdrawiam,
Kamyk

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:39.