![]() |
Ale nie można im odmówić odwagi połączonej z bezczelnością, w dobie internetu takie wałki robić.
|
siwy - avatar jeszcze lepszy jak był :)
|
Hahahaha dobry przetarg ;)
|
|
|
to to robota :)
|
|
mnie to jakoś wcale nie śmieszy, cały nasz kraj tak działa.
|
Cytat:
|
Coś im się chyba w opisie z gazety pomyliło - "szatan" o pojemności 450 i 12 KM to raczej nikogo nie obali na ziemię... Chyba, że to jakieś KTM'owskie KMy. Mnie na KTM sponiewierało 90 KM na 2T - nie wiedziałem kiedy a już leciałem. Ale 12 KM?? :D
|
jest homologowany na taka moc ;)
|
Wszystkie małe KTM mają małą moc, ale wraz z motorkiem dostajemy zestaw oddławiający ;) no i KM idą w górę :lc8:
|
A to ma pierdo...cie :drif:
https://www.youtube.com/watch?v=wirhc5f7evk#t=250 |
Myku, gdy kierownik nie pizda, to kazda maszyna ma pierdolniecie ;)
|
To proonuje zebys zrobil tak na swojej Legendzie :D.Kierownich juz jest :haha2:
|
Jak spotkam znowu Chrisa Pfeifera to dam mu moja afryke bez problemu ;) I nagram filmik i tez bedzie maial pierdolniecie, bo kazdy motur ma na jedynce pierdolniecie jak kierownik dobry :D
|
:haha2:
|
A jak ja go znowu spotkam,to powiem,zeby sie wypier..olil i zwalil wine na pompe i regler :D
|
Ale tarcze hamulcowe to byś musiał klejem posmarować ;)
|
|
Fassi dobrze prawi :) komar też ma pierdolnięcie :D
ach ta pomarańczowa zaraza :P |
O i to jest klasa.
Nie sztuka na super sprzęcie a sztuka na czymkolwiek. Wychodzi na to że jak ktoś słabo jeździ to nadrabia np. kolorami ;) pomijam lakier komara. |
Nie noooo...To ze Komar to bestia to chyba kazdy wie i nie trzeba przypominac.Ale ja chcialem Fassika na jego Afrze zobaczyc.
ps.Rozmarzylem sie widzac Komara,pierwsze moto na jakim siedzialem.Kupilbym cos takiego... |
nooo mój dawał radę 60 a jak wiaterek z tyłu to i więcej , mając 10 lat to była prawie naddźwiękowa :)
Ale jak potem testowałem WFM to ..... ale to nie ten temat. |
a ja wam powiem Panowie że najczęściej większą sztuką jest ogarnąć lc8 w cięższym terenie niż lżejszą Afrę czy trampka.
nie wspominając o komarkach czy wskach |
ale afra nie jest lzejsza od lc8
|
Cytat:
wstydziłbyś się pisać na tym forum takie rzeczy. ;) Jeżeli sam ex1 tak pisze to musi być prawda. Ex1 jak powiesz to samo o GS-ie to Ci przyślę kupca na K 1200 R. ;) |
Cytat:
Navaja.. o GS-ie nie da się tak napisać :) |
Koniec gadania o jakichs strarych szrotach...:drif:
https://www.youtube.com/watch?v=ronyLK051eM |
Kardan by mu zrobili, pasowałby:D
|
|
o to witaj w klubie... :)
tu jest cos nad czym sie zastanawiam, bo u mnie w lc4 adv identyczne kolo jest pogiete... http://www.ebay.com/itm/Moose-Black-...5ac641&vxp=mtr ponoc pasuje bez zmieniania szprych... czyli kupujesz obrecz i przekladasz... druga opcja to touratech za 1200 + przekladka... |
To nie maja widzisz paskudną tarczkę od ABS a fuj!
Z resztą nie wkładałbym 1,6 do takiego kloca. |
eeee, to ameryki nie odkryles, przez krotki okres wstawiane obrecze z przodu to plastelinowy niemiecki BEHR - w zasadzie wszystkie juz sa na smietniku....
a co do kloca z 1.6 to ponoc spektakularnie podnosi to prowadzenie w terenie... dla niektorych moze miec to sens. A jesli chodzi o ABS to widzialem ale juz prawie kazdy afrykanczyk smiga kateemem wiec nie zdziwilem sie...;) |
Patrz pan, nawet powietrze nie uszło ;)
|
Nie wszystkie ja mam dalej na przodzi behra:) myślę że ukraina zweryfikuje tą obręcz.
|
W mojej Afri był behr z przodu ale giał sie skunks nieustannie przede wszystkim prze ta jego szerokość. 1,6 rozwiązało problemy.
|
1,6 za wąska, Lc8 ma nietypowy splot i to jest prolemem
|
Ja będę jednak b.dużo po asfalcie śmigal były na alledro 2.15 excela za coś koło 700zł moim zdaniem cena znośna.
|
no byly, ale do tego jeszcze komplet szprych 300-400.. i robota, przy takim koszcie to juz lepiej 1.85 wstawic z turateka. (gotowa obrecz Excel z wywierconymi po dod odpowiednim katem otworami)
|
jak nie planujesz latac pod 200 to 1,85 wystarczy w zupełnosci :)
|
A do tamtej by ori szprychy nie pasowały?? Przecież pisało że dedykowane do 990
|
Cytat:
|
noo ale nie jest tak że jednak szprychy są inne do węższych i szerszych felg..?
|
Kazda firma ma nieco inna wysokosc od tego normatywnego rantu do glowki otworu, nie wiem jakie sa roznice... ale najgorsze jest to, ze w tym pierniczonym kacie 950 z przodu powiercili nie typem wloskim czy angielskim tylko ponoc jeszcze inaczej czyli dupa - takie same popieprzone kolo jest chyba w bmw 800gs.
Dzwonilem z tym do Krola i stwierdzil ze najlepiej zestaw z turatecha zakupic, ale nie wierze, ze nie da sie kupic niewierconej rafki, powiercic i zmienic... bez wydawania 1300,- przyznaje sie ze troche czekam, az ktos madrzejszy to ugryzie... Troche slabo u nas z tymi fachowcami... w czechach np mozna oddac kolo do fachowca, ktory sam wszystko dobierze... bedzie taniej niz w turatechu ale tez wychodzi ok. 1000. |
w Gs 800 jest tak samo.. :)
|
A dlaczego mieliby robic typem włoskim czy francuskim, w końcu to austryjacy. Ruscy też zrobili szersze tory ;)
Można kupić samą powierconą felgę. Załatwiałem Puszkowi z niemiec. |
Samo rozkompletowanie nie powinno byc problemem ale tyratek nie ma w ofercie 1.6 a ta z kolei powinna kosztowac w granicach 400 a nie 800. Gdybym mial swoja juz ostatecznie zniszczona nie marudzilbym tylko bulil by jezdzic, ale mam chwile na szukanie:-) - bo tylko pogieta.
|
Nie tylko BMW robią słabo:http://www.motogen.pl/KTM-wzywa-mode...u-2,23000.html
|
coraz bardziej przekonuje się do interkomów w enduro
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:45. |