![]() |
Cytat:
|
Tak, w Pl dosyć tanie a dlaczego to można sobie dopowiedzieć. Ja przywiozłem z DE dość drogo.
|
Cytat:
|
jesli chodzi o silnik 1250 to raczej zadna nie bedzie tania, bo zaden niemiec jej tanio nie sprzeda, no chyba ze z dzwonem
|
O 1250 to nikt tu nie gada... To nawet odwijane z przystanku jest bardzo droga zabawa.
Ale Herni ma sporo racji - w polszy popularne są wiadomo, GSy i to rzuca się na ceny, potem RTki - już nieco tańsze. A serie R1xxxR, R1xxxS, FxxxST są relatywnie tanie, tzn tańsze od porównywalnych GS i ew. RT. To w sumie dobrze dla wszystkich którzy zerkają za bokserem ale niekoniecznie tym najpopularniejszym. |
Cytat:
|
Słuchajta. Normalnie nie powinienem się przyznawać, ale odkryłem co jest powodem tych moich krzywych gmoli. Aż przymiar do nich przyłożyłemi ciągle nie mogłem się dopatrzeć dlaczego one krzywe są... z jednej strony bliżej cylinda z drugiej dalej..... :confused:
EUREKA....to nie gmole a silnik jest krzywy!!! :dizzy: Jeden cylinder bardziej z przodu, znaczy lewy. Się przyjrzałem w garażu i faktycznie. Oświeciło mnie gdy w ogłoszeniach znalazłem moto z identycznymi OEM gmolami i wyglądało to jak u mnie. I też ochrona bardziej symboliczna - choć w połączeniu z plastikową osłona na cycku jest jakaś, lepsza jak żadna. I tak dryfowałem sobie po oceanie własnego nieogarnięcia będąc przekonany że gmole po paciaku solidniejszym który je przestawił :haha2: Mam nadzieję że zrobiłem Wam poniedziałek :D |
Oj zrobiłeś:haha2:
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Nerwy jak nerwy, drobne - ale jakże ciekawe odkrycia :)
Któż to? Ogólnie te silniki są cenione mimo krzywo ułożonych cylindrów :D https://spang-air.de/e/assets/images/R_1200_GS_-_1.jpg https://motorcycleinfo.co.uk/wp-cont...raft_motor.jpg Ojciec od dawna namawiał mnie na boksera - odkąd lat temu wiele w swoim wynalazku takowy zastosował, tyle że to był silnik Citroen Visa z gaźnikami z BMW Rxx + przekładnia pasowa. Jak znajdę foto to wrzucę. Tłumiki zrobił sam i brzmiało to jak pamiętam potężnie :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:43. |