![]() |
Cytat:
Jeśli zazdrość kolegów miałaby być głównym powodem, nigdy nowego bym był nie kupił. Powodem była chęć posiadania świętego spokoju w dalekich trasach z 10 lat. Drugi powód, to bezpieczeństwo w jeździe z plecaczkiem - trakcja, nowoczesny ABS (starsze miały próbkowanie tylko kilka herców). A kilka razy tańczyłem już na oleum przy dojazdach do skrzyżowań. Raz solo się wyglebiłem przy zjeździe z naolejonego wiaduktu - TIR za mną ledwie wyhamował. Jeślibym jeździł sam, kupiłbym pełnoletnią Afrę bez wypasionej elektroniki i zostałoby sporo kasy na remonty i podróże. Tak więc kupiłem V-Stroma. :D Na Afryce z plecaczkiem było nieporęcznie, bo przy wzroście 180 nie było pewnego podparcia w trudniejszym terenie. Kilka lat szukałem motóra. Afryka nadal śni mi się po nocach... Zazdrość to brzydka rzecz, której nie toleruję w swoim światopoglądzie. |
Poczucie wyższości ze względu na posiadany poziom fantazji to arogancja. Daleko mi do arogancji. Zachęcam do podejmowania nieoczywistych wyborów :)
|
Cytat:
zasadniczo miejsca jest wystarczająco dla 2 osób, silnik uciągnie.. :) myślę ze na wyprawy we 2, będzie spoko.. jedynie zawias może mocniej bujać i być tak sobie stabilny |
Niestety, tylny zawias reguluje się tu kluczem hakowym z trudnym dostępem...
|
Cytat:
ogólnie nie przeszkadza mi że zrobili opcje na Biednie.. ale jak by dali też opcję za parę tys na bogato nie pogardziłbym.. :) |
Cytat:
|
Jakby wszyscy kupowali tylko używane to nie byłoby już używanych, one są dzięki temu, że ktoś kupił nowe :)
|
Cytat:
|
Nie ma nowego sprzętu dla mnie. Najblizszy jest 890r ale.. nie ma chemii. No i nie zdurniałem na tyle albo jest na tyle biedny, że nie mam zamiaru katować sprzeta za 80 tys zł.
Nie kumasz - nie musisz ;) |
Ale chyba po to się takie motorki wznawia produkować co by dla ich zwolenników nie było rozczarowania.
Nie mam dylematu mając do wyboru starą czy nową Tenerke i starą/nawą Africe i nie jest to kwestia braku kasy na zakup. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:43. |