![]() |
Do Czech wjezdalem w sobite w Cieszynie. Zadnych kontroli itd, normalny przejazd jak zawsze.
|
Trasa z PL do Zadaru (08.09.2020) - chciałem wjechać na Węgry przejściem Pamhagen â Fertőd, ale Madziarzy mnie cofnęli i stwierdzili, że tranzyt tylko autostradami (zgodnie z mapą na stronie węgierskiej policji). Na przejściu Nickelsdorf â Hegyeshalom już bez problemu, ale musiałem okrążyć cały Balaton (niby można na skróty, ale jak złapią to może być cienko... naklejka 'tranzyt' nie ma tu nic do rzeczy - wystarczą obce tablice), tankowanie niby tylko na oznaczonych kilku stacjach. Inne granice bez problemu- Czechy, Słowacja, Austria, Chorwacja.
|
Do 10.09 Maroko mieło zamknięte granice, czy te obostrzenia podtrzymali, czy orientujecie się czy otwarli juz granice?
Znalazłem link: https://www.traveloffpath.com/morocc...-need-to-know/ Ale nie znam jej wiarygodności. Czy Afryka się otwiera? |
od 14.09 dla osób odwiedzających Sardynię obowiązkowe przedstawienie testu negatywnego na covid19
w przypadku braku wykonanie testu w 48h w placówce zdrowia Sardynii i h..........j strzelił plan zmiana kierunku będzie |
Wczoraj powrót z Alp . Italia , Austria, Niemcy , Czechy - bez najmniejszego problemu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Wsiądź w prom w Genova i płyń na Sycylie, jest o wiele bardziej atrakcyjna na moto. Na Sardynii było trochę problemów z zarazą w sierpniu i nagłośnili to w mediach jak się zaraził Berlusconi i Briatore. Ale od 14 to nie ma sensu, za dwa tygodnie kończą sezon wakacyjny i zamykają większość hoteli, pensjonatów i knajp.
|
Od 2.09 do 11.09:
słowacja-węgry-rumunia-serbia-albania-czarnogóra-chorwacja-węgry- czechy na granicy węgierskiej wypełniony świstek papieru z datą wjazdu, bez naklejek, nikt juz tego dalej nie sprawdzał,tranzyt max 24h na granicy serbskiej teoretyczny tranzyt 12 h (co niby wynika ze strony gov), na miescu bezproblemowo, chociaż przy mnie kogoś cofnęli. W innych krajach zadnych problemów. Do chorwacji wjazd bezproblemowy. Dalej tylko na dowodzie (po co pokazywać paszport z wbitymi wizami). I znowu na wegierskiej chcieli tym razem wkleić naklejki, ale po konwersacji z miła Panią strażnik, ta powiedziała że nie potrzebne i zasugerowała szybki odjazd) - szybki przejazd przez Szombathely na północ, a nie wyznaczonym tranzytem przez Budapeszt). Polska i Serbia to no covid zone...znaczy pełną ludzi (belgrad pełen), czarnogóra i chorwacja wyludniałe, nieliczni odpowiednio ruscy i polacy. Bratysława pusta. |
Znaczy Serbia jakie wymagania, tylko tranzyt?
|
Cytat:
skad masz te wiesci..? |
Też tak słyszałem o Sardynii - na szczeście udało się być w lipcu :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:19. |