![]() |
Ale to by wszyscy umarli ze śmiechu. 55KM??
Miała być konkurencja dla T7. Ja wciąż czekam na rozwój tej zajebistej koncepcji z NC. Może się doczekam. Zreszta mam pomysł na nowy wątek - miałem dzisiaj czas na myślenie jadąc to wymyśliłem. Ale takie 900 na tym dlugoskokowym silniku 85KM, w chuj niutow tylko wąchające paliwo. No i czekam na to turbo od hondy. Niechby w końcu zrobili. Nawet taki uturbiony rozwiert z kołem 19. Oj to bym jadł. |
Kłopot z NC jest taki, że to waży tyle co NAT praktycznie.
Nie wiem czy to przez silnik. Jak dla mnie KM-y nie mają znaczenia prawie wcale. Jeździ się NM-mi. I zaciekawiło mnie, że nowy Trampek podobno je ma. Muszę spróbować. Ale jeśli byś chciał włożyć silnik NC w jakąś lekką ramę dualową to chętnie to sfinansuję. Ale ja jeżdżę tym potem 😀. |
Nie wiem co w NC tyle wazy - pewnie koło zamachowe ma pół kwintala :) ten silnik ma obecnie zapas - nie jestem ekspertem ale pewnie można to bezpiecznie dmuchnąć na 80KM.
|
1 Załącznik(ów)
Jazda testowa XL750 zaliczona. Kawał porządnego motocykla. Ma poprawione to czego brakowało ostatnim trampkom: moc jest wystarczająca, hamulce super, zawias lepszy (bez szału), silnik wydaje się bardziej elastyczny. Jazda na asfalcie 160km/h jest spokojna i stabilna. Jakbym przesiadł się na niego 9 lat temu prosto z XL700 byłbym zachwycony :) Stety, niestety na teście była z nami też ATAS 1100 (na co dzień jeździmy z kolegą GSami1200) i mając wybór i budżet wybralibyśmy ATAS1100. Nie bez powodu to flagowiec Hondy ADV. Testy były na asfalcie i bitych szutrach, kto wie może w kopnym piachu, błocie lżejszy motocykl pokazałby swoją przewagę. :) Z ciekawostek trampek w trybie rain jest wykastrowany do mocy chyba mniejszej niż 50KM :vis:
|
Tryb - rain, no pain ;)
|
1 Załącznik(ów)
Niektóre juz są w swoim żywiole
|
Jedno pytanie - do czego tę płytę pod silnikiem przykręca się?
|
Cytat:
|
Świnka na wybiegu:
https://www.instagram.com/p/CsPQ21OI-Da/ |
wczoraj polatałem parę godzinek, i tak na szybko małe review ;)
https://www.youtube.com/watch?v=EEVEoTUxM8U |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:33. |