![]() |
E09 Dakar bedzie dostępny dopiero z dostawą na rozpoczynający się sezon żużlowy, więc troszkę trzeba jeszcze poczekać
|
Cytat:
|
Nie przekonałeś mnie. Homologowane mają ograniczoną wysokość bieżnika. C-02 ma zdecydowanie większy....
|
Dakary są na pewno twardsze dlatego lepiej spisują się w wysokich temperaturach. Co za tym idzie mniej się zużywają.
|
No widzisz, a ja czytałem i słyszałem, że Dakar ma tą sama mieszankę gumy i ten sam bieżnik. Różnica ma leżeć w karkasie.
Jak ja nie lubię twardych opon :mur: No nic, znalazłem na aledrogo i wypróbuję. |
Właśnie, jak się sam nie przekonasz to nie będziesz wiedział czy dla ciebie będą dobre.
|
No więc dotarły do mnie miętuski. Pierwsze wrażenie to bardzo nisku profil z przodu. Porównałem do zjechanej MT 21 i niestety mitas nie ma się czym szczycić.
Ale ale, ponoć tył miał być DAKAR. Nic takiego na oponie nie widzę. Powinno to być oznaczone? Mam czuć się wydymany? |
chyba zółty pasek leci po bieżniku w dakarach w zwykłych 9tkach nie miałem
|
No pasek jest, żółty. Właśnie przełyżkowałem przód, teraz płukanie gardła i biorę się za tył.
|
W Dakarach jest żółty pasek jak pisał Henryk. Zjechałem jedne Dakar i kilka E-09 i zwykła dziewiątka zdecydowanie wolniej schodzi na twardym:)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:57. |