![]() |
Cytat:
Myślałem, że to bardziej młodzież się tym zajmuje...:D |
Cytat:
|
myślałem, że posiedzę choć do 24 czytając tą relację a tu nie ma c.d., Sambor czekam z niecierpliwością.
|
może Sambor przysnął przy kominku opowiadając tą historię, a gdy go wnuki obudziły - zapomniał gdzie skończył i teraz będzie musiał od nowa opowiadać :D
|
Sambor pisze jak ma wenę i czas. Najczęsciej w sobotę.
ps. jest na tyle młody, a synowie na tyle mądrzy ,ze jeszcze wnuków nie ma :D |
domyślam się.... ;) to była mała prowokacja i myślałem że Sambor tu jednak zajrzy wcześniej niż w sobotę.... :)
|
Samborku pisz proszę dalej :umowa:
|
Spoko, on tak specjalnie robi, cały czas czai ile osób go prosi i sobie tam kalkuluje. Jak uzna, że jest już wystarczająca ilość próśb i został osiągnięty satysfakcjonujący poziom czołobitności, spojrzy litościwie z wyżyn Olimpu na którym na co dzień przebywa i uśmiechając się dobrotliwie napisze od niechcenia kilka słów. Toteż apeluję do Ciebie społeczności afrykańska - nie ustawaj w prośbach i okazywaniu uwielbienia, a prośby twe niechybnie zostaną wysłuchane:bow::bow::bow:
|
Opowieśc jest wielowątkowa ..zwłaszcza jeśli są jeszcze inni narratorzy...opowiadając nie tylko słowem ale muzyką i obrazem..:blues:
|
Niestety na Puszkową opowieść obrazem i dźwiękiem malowaną też nie do końca będzie można liczyć, bo Puszek jest bardzo zaabsorbowany przygotowaniami do zbliżającej się gali rozdania Oscarów. Jak donoszą agencje, jest prawdziwym czarnym koniem tegorocznej edycji. W przypadku (oczywiście mało prawdopodobnym), gdyby nie otrzymał statuetki (jak wiadomo Akademia Filmowa bywa kapryśna), Złotą Palmę festiwalu w Cannes ma praktycznie w kieszeni:D.
|
...czy KTOŚ chce w ryj...?
|
Właśnie. Pusio jest OK i filmy robi jak się patrzy. Nawet ten o moich glebach. :p
Nabijać sie nie ma co :mad: |
Puszek Ty chyba dobrze wybrales ;) Albo dobrze zostales wybrany. Przynaje ze Twoje wczesniejsze proby mnie nie zachwycały, ale to co robisz z tego wyjazdu podoba mi siębardzo i pozostanie wazna czescia wspomnien z wyjazdu. Jak sie bedziesz tak rozwijal artystycznie to moze to byc naprawde fajne w przyszlosci do ogladania rowniez dla zupelnie postronnych ludzi. Oskar pewnie bedzie taki sam jak i dla mnie Pulitzer, ale trzeba sie starac, bo jest dla kogo. Napisze w sobote ciag dalszy, nie poganiajcie mnie prosze, nie mizdrze sie tylko po prostu nie mam czasu.
Powodzenie watku mnie cieszy, Dunia ma racje ze to team work. A wiec zasluga wszystkich, ktorzy focili, pisali i krecili. Przeciez nie bedziemy sie licytowali kto dal wiecej. Inna rzecz ze moglbym nie wiem jak sie starac, a gdyby nie obecnosc Puszka to wyjazd bylby pozbawiony specjalnego kolorytu, ktory nadal swoja osoba. Tak zeby nie bylo watpliwosci - lubimy sie z Puszkiem i nadal pijemy razem wodke. Cierpliwosci. |
Cytat:
|
Johen Ty tez tworzysz teraz nowy wątek....jakby ciąg dalszy tej samej opowieści....to jak " Maroko z łapanki II" :lol19:
|
No cóż, trzeba jakoś sobie umilić te długie, zimowe wieczory:D
|
....jest kika sposobów na umilenie długich zimowych wieczorów....
|
Ano, nie sposób się z Tobą nie zgodzić....;). Niemniej pośród nich bardzo poczesne miejsce zajmuje strawa duchowa wychodząca spod lekkiego, Samborowego pióra i z Puszkowego warsztatu montażowego. A propos - słyszałaś, że Puszek po Nowym Roku jedzie do Hollywood udzielić korepetycji Spielbergowi i Coppoli?
|
Masz jednak w ryja :D
|
Coś słyszałam..ostatnio rozmawiał ze Stevenem ale wiesz...Puszek jest skromny to nie tym nie chwali...:)
|
Statuetka dla Puszka ma być za jakieś konkretne dzieło, przepraszam i poprawiam sie- rękodzieło, tfu - arcydzieło; czy też za całokształt wkładu reżysersko -operatorskiego?
|
ne ne ne - za stunt i efekty specjalne :b
|
no i za choreografię :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak mówiłem, to arcydzieło to czorny kuń... |
Oczywiści do statuetki ,poza bohaterem tej opowieści " Tym którego Wszyscy Znamy" powinien być nominowany także inny bohater " Da sie Bez Jednej Gleby".....:p
|
Po tym co tu napisano, nie wystarczy proste ale jakże silne w wymowie "masz w ryj".
Myślę, a raczej ocieram się o pewnik, odpowiedzią będzie kolejne dzieło filmowe Puszbelrga, krótkie a jakże silne w wymowie, przedstawiające egzystencjalną pustke wątpiących, ich relatywizm moralny i ogólna degrengoladę. Oczyma (chorej) wyobraźni widzę zakonczenie: Główny Bohater mając za sobą plonące wraki wrażych biemdablju odjeżdża w kierunku wschodzącego słońca... |
A w rzeczonym tle widać również dziarsko łopoczącą na wietrze flagę amerykańską i subtelny kontur Statuy Wolności filmowanej z lotu ptaka... Nie zapominajmy, że dzieło o którym mowa ma podbić Hollywood.
Z ostatniej chwili: na przyszły rok zapowiedziany został remake "Ataku tsunami" w wersji Bollywoodzkiej. Kulisy tej superprodukcji (ma to być najdroższa realizacja Bollywoodu) otoczone są ścisłą tajemnicą. Do wiadomości publicznej podano jedynie, że w rolę Puszka wcieli się sam Shahrukh Khan. Reuters, CNN i Tass podają zgodnie, że hinduski megagwiazdor bardzo solidnie przygotowuje się do, najprawdopodobniej, największego wyzwania w swojej aktorskiej karierze. Codziennie wiele godzin spędza studiując mimikę, sposób mówienia i poruszania się bohatera, w którego się wcieli. Pozostały czas poświęca na spożywanie wysokokalorycznego curry, które ma mu zapewnić nabranie odpowiedniej tuszy w relatywnie krótkim czasie. Rolę charakterystycznej, czarnej Hondy Africa Twin zagra odpowiednio ustylizowany Royal Enfield, produkcji lokalnej. W drugoplanowe samochody terenowe wcielą się pojazdy firmy Tata. Obraz ma być pełen słońca, intensywnych barw, piosenek i tańca. W finałowej scenie grający wiemy-kogo Shahrukh Khan zmierzy się z gościnnie występującym w filmie Jackiem Nicholsonem, grającym wiemy-kogo. Komercyjny i artystyczny sukces tej wysokobudżetowej produkcji wydaje się być z góry przesądzony... |
Dzieło zatem ma także wspaniale recenzje a slynni krytycy filmowi z zachwytem graniczącym z eksazą opisują jego poruszającą dogłębnie treśc.....wiemy przeciez my ludkowie pospolici ,na co dzien nie obcując z wielką sztuką... coż znaczy Dzieło bez krytyki....krytyka wznosi na wyżyny lub strąca w czeluście piekieł i skazuje na wiecznie zapomnienie....ale w tym przypadku dwaj odważni krytycy już podjeli trud translacji trenascendentalnej retoryki Dzieła na język pospolitego ogladacza serialu " M jak Milosc"..i chwała im za to ..:dizzy:
|
Cytat:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...G2Aq8-O5DGV6tO Natomiast do roli jego adwersarza szkolony jest sympatyczny, choć z lekka wyliniały bernardyn :D Zdrowia :hello: |
Jak rozumiem dla dzieci bedzie wersja filmu bez drastycznych scen... np zdjecia Samborowej " babci" która straciła jedno oko .....
|
Oczywiście że nie. W roli babci wystąpi Angelina Jolie, która w trakcie ujeżdżania będzie traciła co najwyżej niepotrzebne częsci garderoby.
Eee... Ale to nie ten film chyba... :hello: |
Z poufnego źródła wiem iż wiemy-kto już działa. Assassini są już w drodze.
Chciałbym jeszcze dodać że aaaaa............ecl'knkrejeek.c.e. kjwhewhedh;ln.......................biiiiiiiiiiiii iiiiiiii.......................................... |
Nie wplątujcie w to tylko UsamY ibn Ladina .Wkurzy się gościu i może tu narozrabiać.
Sambor zlituj się i coś napisz. Plotą ludziska jak Piekarski na mękach w oczekiwaniu na parę słów dobrej literatury :) |
Cytat:
|
Jutro juz sobota wiec Sambor pewnie cos skrobnie...;)
|
Chyba ktoś juz tutaj się wkurzył....Franz wyluzuj....:D
|
Franz się nie wkurza... najwyżej zaklnie siarczyście i splunie przez lewe ramię.
|
Zycie nie cierpi pustki...jak nagle coś się kończy...powstaje coś nowego..amen
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Proponuję wydzielić dla zainteresowanych osobny temat "W oczekiwaniu na..." żeby tu nie śmiecili...
|
Nie gadaj, koniec końców autorzy przyznają się że miło łechcemy ich ego i vvene.
|
Popieram kolegę....dzięki takim ludziom nie trza będzie pisać aktu zgonu dla tego forum ..jako " śmierc przez zapomnienie"...
|
Nie wiem czy się doczekamy bo kolega zarobiony jest http://www.kfg.pl/program_2010.htm
PozdrawiaM |
Głód wzmaga apetyt. Poczekamy, ze śliną na pysku ;) Pozdrawiam Marek ;) - koleś z parteru z Białej (od szarego trampka 650 ;) )
|
Sambor trenuje przemowy na jutrzejszą ( a w zasadzie dzisiejszą)galę.
a Puszkberg w zaciszu domowego ogniska przygotowywuje się do ataku. |
Wlasnie wrocilem z Niemiec. Przepraszam, ale z powodu sniegow premiera nowego odcinka ma opoznienie. Planowane jest jutro na godz. 17.41 Moze sie ono jednak zwiekszyc lub zmniejszyc. Oczywiscie przepraszamy za utrudnienia i dziekujemy za wyrozumialosc.
|
"Z Niemiec..." Do lutego dużo czasu nie zostało, Panowie działają, lobbują, w końcu Złotego Niedźwiedzia ot tak się nie przyznaje.
Tylko przyklasnąć a później ustawić się w gronie przyjaciół królika. Pod kamerami. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:31. |