Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Maroko z łapanki, X 2010 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7782)

nicek27 01.12.2010 13:44

Cytat:

Napisał Franz (Post 147095)
Te czasozakrzywiacze :grass: są paskudne :hehehe:

Myślałem, że to bardziej młodzież się tym zajmuje...:D

Yennefer 01.12.2010 13:55

Cytat:

Napisał Franz (Post 147095)
Tak to już jest jak ktoś je z braku innych -stare konserwy
i popija zbraku łyskacza - benzyną .
Te czasozakrzywiacze :grass: są paskudne :hehehe:

wygląda na to, że nie było tak źle...z taką lubością o tym wspominacie :D:D:D

krystek 01.12.2010 22:47

myślałem, że posiedzę choć do 24 czytając tą relację a tu nie ma c.d., Sambor czekam z niecierpliwością.

graphia 01.12.2010 22:56

może Sambor przysnął przy kominku opowiadając tą historię, a gdy go wnuki obudziły - zapomniał gdzie skończył i teraz będzie musiał od nowa opowiadać :D

Franz 02.12.2010 09:06

Sambor pisze jak ma wenę i czas. Najczęsciej w sobotę.

ps. jest na tyle młody, a synowie na tyle mądrzy ,ze jeszcze wnuków nie ma :D

graphia 02.12.2010 09:30

domyślam się.... ;) to była mała prowokacja i myślałem że Sambor tu jednak zajrzy wcześniej niż w sobotę.... :)

Dunia 02.12.2010 09:39

Samborku pisz proszę dalej :umowa:

jochen 02.12.2010 10:16

Spoko, on tak specjalnie robi, cały czas czai ile osób go prosi i sobie tam kalkuluje. Jak uzna, że jest już wystarczająca ilość próśb i został osiągnięty satysfakcjonujący poziom czołobitności, spojrzy litościwie z wyżyn Olimpu na którym na co dzień przebywa i uśmiechając się dobrotliwie napisze od niechcenia kilka słów. Toteż apeluję do Ciebie społeczności afrykańska - nie ustawaj w prośbach i okazywaniu uwielbienia, a prośby twe niechybnie zostaną wysłuchane:bow::bow::bow:

Dunia 02.12.2010 11:00

Opowieśc jest wielowątkowa ..zwłaszcza jeśli są jeszcze inni narratorzy...opowiadając nie tylko słowem ale muzyką i obrazem..:blues:

jochen 02.12.2010 11:14

Niestety na Puszkową opowieść obrazem i dźwiękiem malowaną też nie do końca będzie można liczyć, bo Puszek jest bardzo zaabsorbowany przygotowaniami do zbliżającej się gali rozdania Oscarów. Jak donoszą agencje, jest prawdziwym czarnym koniem tegorocznej edycji. W przypadku (oczywiście mało prawdopodobnym), gdyby nie otrzymał statuetki (jak wiadomo Akademia Filmowa bywa kapryśna), Złotą Palmę festiwalu w Cannes ma praktycznie w kieszeni:D.

puszek 02.12.2010 11:35

...czy KTOŚ chce w ryj...?

Franz 02.12.2010 11:44

Właśnie. Pusio jest OK i filmy robi jak się patrzy. Nawet ten o moich glebach. :p
Nabijać sie nie ma co :mad:

sambor1965 02.12.2010 11:58

Puszek Ty chyba dobrze wybrales ;) Albo dobrze zostales wybrany. Przynaje ze Twoje wczesniejsze proby mnie nie zachwycały, ale to co robisz z tego wyjazdu podoba mi siębardzo i pozostanie wazna czescia wspomnien z wyjazdu. Jak sie bedziesz tak rozwijal artystycznie to moze to byc naprawde fajne w przyszlosci do ogladania rowniez dla zupelnie postronnych ludzi. Oskar pewnie bedzie taki sam jak i dla mnie Pulitzer, ale trzeba sie starac, bo jest dla kogo. Napisze w sobote ciag dalszy, nie poganiajcie mnie prosze, nie mizdrze sie tylko po prostu nie mam czasu.
Powodzenie watku mnie cieszy, Dunia ma racje ze to team work. A wiec zasluga wszystkich, ktorzy focili, pisali i krecili. Przeciez nie bedziemy sie licytowali kto dal wiecej.
Inna rzecz ze moglbym nie wiem jak sie starac, a gdyby nie obecnosc Puszka to wyjazd bylby pozbawiony specjalnego kolorytu, ktory nadal swoja osoba.
Tak zeby nie bylo watpliwosci - lubimy sie z Puszkiem i nadal pijemy razem wodke.
Cierpliwosci.

jochen 02.12.2010 12:58

Cytat:

Napisał puszek (Post 147258)
...czy KTOŚ chce w ryj...?

Czy masz na myśli KOGOŚ konkretnego, czy tak po prostu kogokolwiek kto się nawinie? :D

Dunia 02.12.2010 13:29

Johen Ty tez tworzysz teraz nowy wątek....jakby ciąg dalszy tej samej opowieści....to jak " Maroko z łapanki II" :lol19:

jochen 02.12.2010 14:20

No cóż, trzeba jakoś sobie umilić te długie, zimowe wieczory:D

Dunia 02.12.2010 14:43

....jest kika sposobów na umilenie długich zimowych wieczorów....

jochen 02.12.2010 16:25

Ano, nie sposób się z Tobą nie zgodzić....;). Niemniej pośród nich bardzo poczesne miejsce zajmuje strawa duchowa wychodząca spod lekkiego, Samborowego pióra i z Puszkowego warsztatu montażowego. A propos - słyszałaś, że Puszek po Nowym Roku jedzie do Hollywood udzielić korepetycji Spielbergowi i Coppoli?

Franz 02.12.2010 16:37

Masz jednak w ryja :D

Dunia 02.12.2010 16:41

Coś słyszałam..ostatnio rozmawiał ze Stevenem ale wiesz...Puszek jest skromny to nie tym nie chwali...:)

luzMarija 02.12.2010 16:52

Statuetka dla Puszka ma być za jakieś konkretne dzieło, przepraszam i poprawiam sie- rękodzieło, tfu - arcydzieło; czy też za całokształt wkładu reżysersko -operatorskiego?

samul 02.12.2010 19:01

ne ne ne - za stunt i efekty specjalne :b

samul 02.12.2010 19:29

no i za choreografię :D

jochen 02.12.2010 21:14

Cytat:

Napisał Franz (Post 147327)

Tia, ano wiem... Ale skoro już sobie tak zagrabiłem, to jeden powód mniej, czy więcej nie zrobi różnicy:D Taaaka robota, panie kierowniku!!

Dunia 02.12.2010 21:22

Cytat:

Komu? Kiedy? gdzie? i dlaczego?...może mam mały móżdzek ale nie panimaju...:mur:

jochen 02.12.2010 21:44

Cytat:

Napisał luzMarija (Post 147333)
Statuetka dla Puszka ma być za jakieś konkretne dzieło, przepraszam i poprawiam sie- rękodzieło, tfu - arcydzieło; czy też za całokształt wkładu reżysersko -operatorskiego?

Jest szansa w kilku kategoriach: za najlepszy film (katastroficzny thriller "Atak tsunami"), najlepszy reżyser (tu wyjaśnienia są zbędne), najlepsza rola pierwszoplanowa (brawurowa kreacja ofiary tsunami, która cudem ocalała z potopu, a następnie po serii mrożących krew w żyłach pustynnych przygód odniosła moralne zwycięstwo nad czarnym charakterem zagranym równie brawurowo przez-tego-którego-wszyscy-znamy:D. Pomimo wartkiej akcji głównym atutem filmu są nie tylko widowiskowe efekty specjalne zrealizowane w technologii 4D, ale i bogate życie wewnętrzne głównego bohatera, który na oczach widza przechodzi prawdziwą metamorfozę, od beztroskiego poszukiwacza przygód do dojrzałego i całkowicie uformowanego człowieka przez wielkie "CZ", w pełni znającego znaczenie słów przyjaźń, miłość odpowiedzialność...) oraz za najlepsze efekty dźwiękowe (niepokojący, podskórny dźwięk wiatru towarzyszący przygodom naszego bohatera, który w połączeniu z równie niepokojącymi obrazami potęguje wrażenie strachu, narastającego wyobcowania, zaszczucia i bezsilności wobec sił natury i mrocznych tajemnic wpływających na decyzje i motywacje obrazowanych postaci).
Jak mówiłem, to arcydzieło to czorny kuń...

Dunia 02.12.2010 21:59

Oczywiści do statuetki ,poza bohaterem tej opowieści " Tym którego Wszyscy Znamy" powinien być nominowany także inny bohater " Da sie Bez Jednej Gleby".....:p

luzMarija 02.12.2010 23:30

Po tym co tu napisano, nie wystarczy proste ale jakże silne w wymowie "masz w ryj".
Myślę, a raczej ocieram się o pewnik, odpowiedzią będzie kolejne dzieło filmowe Puszbelrga, krótkie a jakże silne w wymowie, przedstawiające egzystencjalną pustke wątpiących, ich relatywizm moralny i ogólna degrengoladę.
Oczyma (chorej) wyobraźni widzę zakonczenie: Główny Bohater mając za sobą plonące wraki wrażych biemdablju odjeżdża w kierunku wschodzącego słońca...

jochen 03.12.2010 00:24

A w rzeczonym tle widać również dziarsko łopoczącą na wietrze flagę amerykańską i subtelny kontur Statuy Wolności filmowanej z lotu ptaka... Nie zapominajmy, że dzieło o którym mowa ma podbić Hollywood.

Z ostatniej chwili: na przyszły rok zapowiedziany został remake "Ataku tsunami" w wersji Bollywoodzkiej. Kulisy tej superprodukcji (ma to być najdroższa realizacja Bollywoodu) otoczone są ścisłą tajemnicą. Do wiadomości publicznej podano jedynie, że w rolę Puszka wcieli się sam Shahrukh Khan. Reuters, CNN i Tass podają zgodnie, że hinduski megagwiazdor bardzo solidnie przygotowuje się do, najprawdopodobniej, największego wyzwania w swojej aktorskiej karierze. Codziennie wiele godzin spędza studiując mimikę, sposób mówienia i poruszania się bohatera, w którego się wcieli. Pozostały czas poświęca na spożywanie wysokokalorycznego curry, które ma mu zapewnić nabranie odpowiedniej tuszy w relatywnie krótkim czasie. Rolę charakterystycznej, czarnej Hondy Africa Twin zagra odpowiednio ustylizowany Royal Enfield, produkcji lokalnej. W drugoplanowe samochody terenowe wcielą się pojazdy firmy Tata. Obraz ma być pełen słońca, intensywnych barw, piosenek i tańca. W finałowej scenie grający wiemy-kogo Shahrukh Khan zmierzy się z gościnnie występującym w filmie Jackiem Nicholsonem, grającym wiemy-kogo. Komercyjny i artystyczny sukces tej wysokobudżetowej produkcji wydaje się być z góry przesądzony...

Dunia 03.12.2010 09:39

Dzieło zatem ma także wspaniale recenzje a slynni krytycy filmowi z zachwytem graniczącym z eksazą opisują jego poruszającą dogłębnie treśc.....wiemy przeciez my ludkowie pospolici ,na co dzien nie obcując z wielką sztuką... coż znaczy Dzieło bez krytyki....krytyka wznosi na wyżyny lub strąca w czeluście piekieł i skazuje na wiecznie zapomnienie....ale w tym przypadku dwaj odważni krytycy już podjeli trud translacji trenascendentalnej retoryki Dzieła na język pospolitego ogladacza serialu " M jak Milosc"..i chwała im za to ..:dizzy:

Pastor 03.12.2010 13:11

Cytat:

Napisał jochen (Post 147450)
Z ostatniej chwili: na przyszły rok zapowiedziany został remake "Ataku tsunami" w wersji Bollywoodzkiej.

Także kanał MiniMini wykupił prawa do rysunkowej wersji dedykowanej dzieciom do lat 3. WiadomoKogo ma zagrać odtwórca roli Taty w serialu Świnka Peppa

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...G2Aq8-O5DGV6tO

Natomiast do roli jego adwersarza szkolony jest sympatyczny, choć z lekka wyliniały bernardyn :D

Zdrowia
:hello:

Dunia 03.12.2010 13:18

Jak rozumiem dla dzieci bedzie wersja filmu bez drastycznych scen... np zdjecia Samborowej " babci" która straciła jedno oko .....

Pastor 03.12.2010 13:50

Oczywiście że nie. W roli babci wystąpi Angelina Jolie, która w trakcie ujeżdżania będzie traciła co najwyżej niepotrzebne częsci garderoby.

Eee... Ale to nie ten film chyba...

:hello:

luzMarija 03.12.2010 16:40

Z poufnego źródła wiem iż wiemy-kto już działa. Assassini są już w drodze.
Chciałbym jeszcze dodać że aaaaa............ecl'knkrejeek.c.e. kjwhewhedh;ln.......................biiiiiiiiiiiii iiiiiiii..........................................

Franz 03.12.2010 16:55

Nie wplątujcie w to tylko UsamY ibn Ladina .Wkurzy się gościu i może tu narozrabiać.

Sambor zlituj się i coś napisz. Plotą ludziska jak Piekarski na mękach
w oczekiwaniu na parę słów dobrej literatury :)

zombi 03.12.2010 17:04

Cytat:

Napisał Franz (Post 147560)
Nie wplątujcie w to tylko UsamY ibn Ladina .Wkurzy się gościu i może tu narozrabiać.

Spokojnie, jak zacznie tu rozrabiać to go Laska zbanuje. :D

banditos 03.12.2010 17:21

Jutro juz sobota wiec Sambor pewnie cos skrobnie...;)

Dunia 03.12.2010 19:38

Chyba ktoś juz tutaj się wkurzył....Franz wyluzuj....:D

graphia 03.12.2010 19:49

Franz się nie wkurza... najwyżej zaklnie siarczyście i splunie przez lewe ramię.

Dunia 03.12.2010 19:56

Zycie nie cierpi pustki...jak nagle coś się kończy...powstaje coś nowego..amen

jochen 03.12.2010 19:58

Cytat:

Napisał Dunia (Post 147589)
Chyba ktoś juz tutaj się wkurzył....

Spoko, spoko, tutaj się nikt nie wkurza;). To są takie specyficzne sposoby na okazywanie sympatii, o czym wszyscy zainteresowani dobrze wiedzą.

Dunia 03.12.2010 20:44

Cytat:

Masz jednak w ryja

Przebóg...jam niewiasta nieuczona...azaliż to przejaw najczystszej sympatii...

Wolo 03.12.2010 21:11

Proponuję wydzielić dla zainteresowanych osobny temat "W oczekiwaniu na..." żeby tu nie śmiecili...

luzMarija 03.12.2010 21:56

Nie gadaj, koniec końców autorzy przyznają się że miło łechcemy ich ego i vvene.

Dunia 03.12.2010 22:07

Popieram kolegę....dzięki takim ludziom nie trza będzie pisać aktu zgonu dla tego forum ..jako " śmierc przez zapomnienie"...

consigliero 03.12.2010 22:42

Nie wiem czy się doczekamy bo kolega zarobiony jest http://www.kfg.pl/program_2010.htm
PozdrawiaM

graphia 03.12.2010 22:46

Głód wzmaga apetyt. Poczekamy, ze śliną na pysku ;) Pozdrawiam Marek ;) - koleś z parteru z Białej (od szarego trampka 650 ;) )

jacoo 04.12.2010 01:22

Sambor trenuje przemowy na jutrzejszą ( a w zasadzie dzisiejszą)galę.

a Puszkberg w zaciszu domowego ogniska przygotowywuje się do ataku.

sambor1965 04.12.2010 19:16

Wlasnie wrocilem z Niemiec. Przepraszam, ale z powodu sniegow premiera nowego odcinka ma opoznienie. Planowane jest jutro na godz. 17.41 Moze sie ono jednak zwiekszyc lub zmniejszyc. Oczywiscie przepraszamy za utrudnienia i dziekujemy za wyrozumialosc.

luzMarija 04.12.2010 21:15

"Z Niemiec..." Do lutego dużo czasu nie zostało, Panowie działają, lobbują, w końcu Złotego Niedźwiedzia ot tak się nie przyznaje.
Tylko przyklasnąć a później ustawić się w gronie przyjaciół królika. Pod kamerami.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:31.