![]() |
Jeżeli chodzi o kanapę to w zeszłym sezonie poprawiłem Pana Hondę i siedzisko dałem do obszycia i wyposażenia we wkładkę żelową. erka jest zachwycona.
Minusem jest to że zwiększyłem wagę, ale plusem to, że cztery litery dużo później się męczą. Polecam to rozwiązanie tym, którzy pokonują duże dystanse w ciągu jednego dnia. |
1 Załącznik(ów)
|
|
1 Załącznik(ów)
|
zreszta ból dupy na motocyklu jest niczym do bólu dupy jaki się ma na rowerze po długiej jeździe...
|
https://youtu.be/fsgpUCGExew
Miszcz robi tak to musi być git 😉 |
1 Załącznik(ów)
|
same sportowcy widze :)
|
Cytat:
1-Plaku+namysłow |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czt może ktoś załączyć foto kanapy przerobionej przez rzeczonego Zet'a ?. Chodzi mi konkretnie o kanapę do NAT.
Co do tematu zajebistości NAT, to po wypadku w maju 2018 zamieniłem model 2016 DCT na 2018 DCT i stwierdzam , że skrzynia, silnik i wydech pracują dużo lepiej w 2018 niż 2016. Nie chcę popaść w zachwyt dla NAT tym bardziej porównując do innych moto, ale dla mnie jest ona jak uszyta. Zawias przedni lekko za miękki, ale jakby był za twardy to też byłby powód do ponarzekania. I Love my bike 😂 Aha ,i dla mnie najpięknieksza byłaby srebrna, ale z braku laku mam czarną. Jak rozumiem tą oceną narażę się większości 😁 |
2 Załącznik(ów)
Mi też srebrna bardzo się podoba. Możesz napisać coś więcej na temat różnic w silniku 16vs18
Załącznik 83284 Załącznik 83285 Zetu przygotowuje kanapy jednoczęściowe to na razie prototypy. Mi bardziej do gusty przypadła ta płaska rally, można swobodnie przesuwać się przód tył, i od razu moja dupa poczuła się na niej 'jak w domu'. Na pewno sobie taką zamówie do jazdy solo w offa, o oryginał przerobie na wygodną w trasy. |
czego to się nie robi dla dup...
|
Chodziło mi o pracę silnika. Nie jestem tak techniczny silnikowo 😁, ale odczuwam różnicę na plus w jego pracy. Zapewne mapy silnika i pewnie jakieś mapy sterowania skrzynią. Mam wrażenie ,że motocykl 2018 pracuje kulturalniej, mniej chaotycznie zmieniane są biegi. Może to wynika z tego ,że juz zdąrzyłem się nauczyć pracy DCT, ale różnica jest dla mnie naprawde odczuwalna.
Pierwszym moto zdąrzyłem zrobić ok. 8 tys. zatem nie jakas ogromną ilość, ale dało mi to wystarczający pogląd. Wydech jest na pewno dużo dostojniejszy. Ostatnio mijałem Triumpha Tigera XC i... tylko uśmiechnąłem się pod nosem 😂 |
Cytat:
Kanapa Z krótki opisem http://grzechunakolach.pl/wyposazenie/ |
Cytat:
|
Cytat:
Przed chwilą zsiadłem z moto i banan. Drugi Banan po zobaczeniu jakiego mialem pasażera https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...389d9d0991.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...35154dd4f9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1cf180f58a.jpg |
kurde
|
A trzeci banan, bo dojechałem na oparach do stacji i wlałem do zbiornika 19,27 ltra beny 😂
|
W 18.8 l zbiornik ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Często wlewam 34, 35 litrów do zbiornika o pojemności 33 litry
|
Cytat:
|
a ja chciałem czerwoną, a trafiła się srebrna
a tu było ładne zdjęcie, ale nie umiem go obrócić o 90 stopni i wykasowałem |
Cytat:
|
Wczoraj sobie oglądałem KTM 1290 R i ceny części eksploatacyjnych wcale nie są niższe niż do afryczki (filtr powietrza 420 zł hehe)
Ale jeden patent mogliby przeszczepić do afryczki, wbudowana nawigacja turn by turn jak w KTM. |
Filtr powietrza stoi 6 dyszek - Hiflo. A oryginał 179 ziko więc teges.
|
7 Załącznik(ów)
Pod względem ceny części KTM jest znacznie tańszy.
Jednak kocham moją afre; Załącznik 83364 Załącznik 83365 Załącznik 83366 Załącznik 83367 Załącznik 83368 Załącznik 83369 Załącznik 83370 :at: |
:at:Masz tam gdzie jeździć mada
|
No widzisz a jak mnie Majki po lasach Wejherowskich w strone wybrzeża przeciągnął to też nie mogłem z zachwytu wyjść...
Cudze chwalicie swojego nie znacie;) |
Cytat:
Wizualnie żadna różnica,od tyłu też jest metalowa siatka. |
Chodziło mi o KATa :D.
|
6 Załącznik(ów)
Załącznik 83435
Załącznik 83436 Załącznik 83437 Załącznik 83438 Załącznik 83439 Załącznik 83440 CRF1000R w naturalnym środowisku |
Piękne :dizzy::dizzy:
|
i science fiction.
|
A ile to ma wspólnego z wersją cywilną?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 83454 Afryke trzeba było wyciągnąć(za szeroki silnik), a kateem dzięki smukłości zmieścił się w koleinie. |
Cytat:
|
Nie zapominaj również jak zamieniliśmy się sprzętami ja po kilkuset metrach chciałem spowrotem na NAT a Ty byłeś miło zaskoczony jak się NAT w terenie jeździ.
|
Muszę się z tym zgodzić.
Wcześniej na asfalcie jakoś mnie nie porwała ale w terenie na stojąco nie widząc całej tej wielkiej czachy jeździ się całkiem przyjemnie. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Co do NAT, to jest ZAJEFAJNA, super się na niej lata, w offie też, a szutry to aż się same proszą. :at: Wyważenie, zwrotność, moc (kiedy się chce można taśtasiować albo się bawić na technicznym powolnym przejeździe, a za chwilę odkręcasz i jest na prawdę fajnie), spalanie śmiesznie niskie (od 4,6 do 6 w offie, średnio 5,2-5,3), możliwość wyłączania kontroli trakcji podczas jazdy, a wygląd wręcz obłędny! :drif: Również w mojej ocenie jest to XRV naszych czasów, niczym specjalnie się nie wyróżnia (poza wyglądem), ale jest super uniwersalna i przyjazna. Wszystko jest tam gdzie być powinno. Są pewne wady/wkurzacze, ale nadal bilans jest mocno na plus. :Thumbs_Up: Zaiste zacne to moto! :rules: Mogę też porównać do 990S, którą właśnie sprzedałem (faktycznie człowiek się cieszy dwa razy z moto - jak kupuje i sprzedaje ;) ). KAT standardowo wygrywa zawieszeniowo (WP to klasa sama w sobie, nawet seryjniak), trochę ergonomią/pozycją na moto (wyższy, smuklejszy, chociaż wg mnie tu siedzi się 'na' moto, a nie 'w' motocyklu jak przy NAT), do tego 'niezniszczalne' plastiki, natomiast silnik, skrzynia, zachowanie, temperament, spalanie, jazda na stojąco na korzyść NAT. Pojeździłem trochę katem przed sprzedażą i nic specjalnego nie czułem, nadal nie iskrzyło między nami i z przyjemnością wracałem na Afrę. Nigdy nie żałowałem zmiany! :D Załącznik 83456 |
:Thumbs_Up:
|
Zajebistość CRF
Mechelinki?
|
To są Mechelinki,fajna miejscówka.
Jak coś latamy po okolicy dzikem 950 i Nat. |
Miejscówka śliczna . Pare lat temu jeden z klubów motocyklowych miał tam zlot. Ja latam fjr’ą ( jeszcze) ale od dwóch miesięcy jestem wyłączony no zachciało mi się downhillu co spowodowało zwichnięcie barku. Także w najpiękniejsze od kilkunastu lat lato na wybrzeżu, skończyłem sezon pod koniec lipca.
|
każdy chwali swojego konia, dla właściciela Rometa to Romet jest zajebisty.
|
Znam nawet takich co xt660z chwalą;)
|
1 Załącznik(ów)
Afryczka jest zajebista,ale niektórym się nie powinno jej sprzedawać, bo zrobią jak poniżej.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |