![]() |
Czy z tą niższą o 6 cm kanapą do ATAS da się w dłuższej trasie wytrzymać, czy jest dużo gorzej...?
|
No i przyszedł :). Nic dodać nic ująć.
|
Cytat:
Novy wielkie dzięki za Twoje info mam podobne odczucia, raczej odpuszczam to moto. Takiego zestawu nie sprzedawał by totalny amator.A na takiego wygląda sprzedawca. Szkoda mi nawet kupować raport do niej. Chyba że będę tam przejazdem to zajadę z ciekawości :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro akcesoria typu kanapa, szyba się dokupuje, to wydawało mi się oczywiste, że oryginalne dostaję w pudełku razem z moto. |
Przepraszam, faktycznie można było opatrznie zrozumieć.
Chodziło mi oczywiście o sprzedaż z drugiej ręki, od prywatnego sprzedającego. |
Jasne. Ja jestem zafiksowany na zakup nówki sztuki i stąd to moje niezacyknięcie... ;)
|
No dobra, to kto jezdzi z ta nizsza kanapa, i moze o niej cos powiedziec ? W sensie jak bardzo dupsko dostaje doslownie w kosc przy dluzszej jezdzie ? :)
|
Wszystko chyba od dupy zależy, mnie boli po 200, a innych po 600 albo wcale. Piszę o wysokim na standardowym ustawieniu ;)
|
Też mnie interesuje jak zrobili obnizoną kanapę do NAT bo standardowa ma minimalną ilość pianki szczególnie w okolicach kości miednicy gdzie jest chyba tylko 2-3 cm. Zaznaczyłem wrażliwe miejsca.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7be88cfcec.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3935bb9e1a.jpg
motokanapy.pl |
Mam standardową i obniżoną kanapę w mojej NAT, z tym że obniżoną kupiłem niedawno. Niestety od listopada nie jeździłem jeszcze na moto (względy zdrowotne) więc się nie wypowiem.
|
Mam obniżoną i przyleciałem na niej z Gdyni na Śląsk. Zero dyskomfortu. Nic nie gniecie. Chcę ją wymienić tylko dla tego, że na mój wzrost mam zbyt ugięte nogi w kolanach co na długiej trasie mi nie pasuje.
|
Konsultowałem temat kanapy obniżanej do NAT z najbardziej znanym posiadaczem CRF-y 1000 w dawnym województwie nowosądeckim ;) i okazuje sie że te miejsca które wskazuje za bardzo wrażliwe przy kanapie obniżonej mogą być takie same czyli grubość pianki może być podobna.
Obniżenie prawdopodobnie jest w przedniej części fotela kierowcy. W moich pracach i badaniach naukowych związanych z działalnością gospodarczą zauważyłem że osoby niższe mają proporcjonalnie krótsze ręce co powoduje że siedzą bliżej zbiornika.;):D |
Ja w moim motongu (Romet R125) podnosiłem przód, bo po przejechaniu 1000 km nad morze i z powrotem, kość ogonowa była do wymiany... Tak więc może być wybór - ból pupy albo sięganie ziemi. Być może w obniżonym siedzeniu Africy faktycznie tego problemu nie ma.
|
....a nawiązując do tytułu wątku, co myślicie o tej:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6BVsaa.html? |
Cytat:
Pewnie nic znaczącego, bo to nawet na parkingówkę nie wygląda. Może otarł w garażu? Dziwne trochę, że nie ma centralnego kufra? Z moich spostrzeżeń - moto sprzedane przez Niemca przed dużym serwisem, który ma być na 24.000. Opony wymienione, klocki tył raczej też. Trzeba sprawdzić napęd (popatrzeć w historii wykonywanego serwisu), posłuchać sprzęgła (kosza), przejechać się i podjąć decyzję. To, że wyplakowana do sprzedaży to widać od razu :) |
Zadzwonić do Niemca i zapytać o historię.
|
Witam,
Czy w NAT lub ATAS z Anglii można "przeprogramować" wyświetlacz, by pokazywał w km, a nie milach? Bo mogę takową zakupić w sensownych pieniądzach, ale po ujeżdżaniu przez kilka lat jakiegoś BMW rodem z Wysp odechciało mi się przeliczać... Thx. |
Nie robiłem tego osobiście bo nie było takiej potrzeby ale z instrukcji wynika, że można zmieniać km/mil w przebiegu, prędkości, zużyciu paliwa oraz temperatury z pozycji wyświetlacza i przycisków "mode" i "sel"
|
W 2018 można samemu przestawić w opcjach użytkownika.
|
Bez problemów
|
Tak jak Emek pisze.
Model 2017 czyli poprzedni wyświetlacz |
Jaki jest zasięg na jednym tankowaniu AT? Mam na myśli oczywiście jazdę po asfalcie bo off to inna bajka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
asfalt...też może być inna bajka: od 3,9 do 10-11
|
10-11:lol19:
Łoszalał:) |
Cytat:
maksymalny zasięg jaki udało mi się osiągnąć na pełnym zbiorniku to 344km (3l zostało w baku) minimalne spalanie 4,1 maksymalne spalanie 6,19 średnie 4,88 Co ciekawe 6,19 spaliła mi po zatankowaniu polskiego paliwa na A4, poprzednie dwa pomiary na niemieckim paliwie i niemieckim autobanie: 5,32 i 5,69 - zaczynam wierzyć w teorie spiskowe o niskiej jakości polskiego paliwa |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest jeszcze jedno możliwe wyjaśnienie - oszukujący licznik w dystrybutorze. |
Cytat:
Crf nic nie pali przy małych prędkościach....przy większych robi się kompletnie nieekonomiczna. Wiem ze to motur do czegoś innego, ale zaskoczyło mnie to konkretnie. Dla przykładu takie litrowe sporty przy w miarę równej jeździe od 1,8 do 2,2 palą 6,4 litra. Aerodynamika jednak robi swoje. |
Moja VFR 1200 przy 200 km/h pali 17. :D
|
Wypad w Alpy ATAS i Ktm1090 adv. Na autostradach Afryka piła jak smok (160-180, 9-10L). Na stacje zjeżdżaliśmy przeze mnie. Ktm ewidentnie wygrywał, palił o 1-2L mniej. Po górskich serpentynach sytuacja się odwróciła. Afryka miała spalanie o ok 2-2,5L mniejsze.
Styl jazdy taki sam, zdecydowanie nie eco ;) |
Moj 1190 przy spokojnej jezdzie pali 1L wiecej nic CRF, na autostradzie i przy szybkic przelotach 1-2l mniej, przy dorej zabawie pala podobnie tyle ze na pomaranczy frajda i adrenalina 1000 razy wieksza :)
|
w CRF spalanie rośnie lawinowo wraz ze wzrostem prędkości oraz obciążeniem np:
jazda samemu na pusto po dziadowsku : bez problemu 4.2 jazda w dwie osoby na pusto bez kufrów jak wyżej : 5.3 także różnica spora... CRF z obciążeniem trzeba bardzo kręcić bo nie jedzie i pali wtedy dużo więcej jak np. mój poprzedni 1200GS. |
Dzisiaj z Sarajewa do Zadaru z bagarzem solo spaliła 4.9. średnia z 3 tyś bokami to 5.2 samemu plus bagaż. Jest ok.
|
Ja mam spalanie 5,5 niezaleznie co robię. Raz bylem autem w Norwegii, i tam spalilo mi 5, gdy w Polsce pali 8. Wyniki 4 na 100 to tylko przy emeryckiej jeździe, inaczej no way
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Zależne od opony, ta akurat ma wyraźne bicie boczne, co wynika ze złej produkcji lub składowania. I nie przy 120 tylko 60 |
Ad1. Lepiej żyć jeden dzień jak lew niż 100 lat jak owca.
Ad2. Krzywa rama. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Co to jest bagarz???
Jakaś miejscowość? |
Dzieciaki rzeknę ponownie.
|
Skoro chwalimy się spalaniem, to moja ATAS podczas dziewiczego rejsu z Poznania do nowego garażu w Łomiankach po A2 wypiła 7,7/100. Solo, bez bagażu, za to hełm z daszkiem. Tak ok. 150 km/h średnio, tam z parę razy na chwilę może pocisnąłem ciut więcej... Na autostradach pije smoczyca najwięcej.
|
Cytat:
Najpierw trzeba czytać instrukcję obsługi.;) |
Cytat:
Jest dotarta. 7500 km nalatane i tuż po drugim serwisie. Jestem drugim właścicielem od nowości ;) |
Cytat:
|
Dzięki za odpowiedzi ze spalaniem. Zaskoczyło mnie trochę wysokie spalanie a właściwie jego wzrost przy prędkościach autostradowych. Nie zmienia to jednak mojego zauroczenia tym motocyklem :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:01. |