Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Lejdis (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Powrót do formy (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4891)

pałeł 08.02.2010 16:46

ja nie wiem bo niby jestem w formie cały czas :)
ale aktualnie mam basen dwa razy w tygodniu po godzinę :)
jak się da to i rower :) tylko ze zimą to jakoś mniej się jeździ
no i spacerki oraz sanki :)

Ola 08.02.2010 17:45

Cytat:

Napisał burja (Post 98785)
wiec-babki-na fitness, na jogging z psem rano, odsnieżyc przed domem, jeść trochę(!) mniej a przede wszystkim nie jeść węglowodanów(znaczy się nie tylko czekolady ale tez chleba, makaronu, ziemniaków itd)-i nic więćej-działa!!-wolniej ale jednak-poważnie ;)

Nic z tego nie rozumiem... :dizzy:Ja jak więcej się ruszam (chociaż to żaden fitness itp. tylko bardziej "zdrowe sporty na powietrzu") to od razu tyję. Jak akurat zawalą mnie robotą i z "usportowiania się" nici - chudnę w oka mgnieniu. A makarony itp. to lubię zawsze i to w dużej ilości. A słyszałm też, że i tak "wszystko jest w głowie" i od tego trzeba zacząć. A w ogóle to zaraz jest tłusty czwartek - hurra.

pałeł 08.02.2010 18:18

bo wysiłek wzmaga łaknienie więcej ćwiczysz więcej jesz (w domyśle dostarczasz więcej energii ) po powyższym bilans energetyczny masz dodatni ( a ta górka zamienia się w niechciane kg ) nalezy prowadzić do deficytu energii, pic dużo wody i mniej jeść lub jeść posiłki mniej kaloryczne

burja 08.02.2010 18:18

zeby nie smęcić wyjaśnie pokrótce-chodzi o tzw indeks glikemiczny-przyzwyczajasz swoja trzustkę żeby nie wyrzucala gwaltownie lub/i za duzo insuliny ( w odpowiedzi własnie na potrawy z wysokim indeksem) bo... no własnie-stad sie bierze ciagły głod, albo niedługo po jedzeniu znow sie jest głodnym. wiec-to nie moja wina.. to wszystko przez insulinę:D

burja 08.02.2010 18:30

a poza tym moja droga,Ty jako naczelna kobietka z otyłością.......słuchaj tych.. co wiedzą co mówią ;)

lena 08.02.2010 20:08

Burja zapomniała dodać,że jest lekarzem...weterynarii :D, ale poza tym dobrze prawi i fantastyczna z niej babka i tancerka flamenco!

etiamsi 08.02.2010 20:44

A mnie się widzi Drogie Panie, że kształt idealny to ma kula, więc jak już do czegoś dążyć to do ideału :D Niech żyje tłusty czwartek! ;)

Mroq 08.02.2010 21:54

właśnie, niech żyją lejdis o idealnych kształtach...vivat tłusty czwartek!!!!

burja 09.02.2010 10:28

od razu lepiej sie czuję :D
Lenka kochanie czy zakupiłas juz ten "miedziany kasztan" czy inna tam "kasztanowa miedz"?? bo ześmy 2 dni chodzili za nia wszyscy na kolanach ( a propos palenia kalorii, i nie tylko kalorii ;)) prosząc zeby zmieniła "dizajn" na głowie :) zbieram podpisy pod odpowiednia petycja w tej sprawie :umowa:

lena 09.02.2010 14:55

Cytat:

Napisał burja (Post 98946)
od razu lepiej sie czuję :D
Lenka kochanie czy zakupiłas juz ten "miedziany kasztan" czy inna tam "kasztanowa miedz"?? bo ześmy 2 dni chodzili za nia wszyscy na kolanach ( a propos palenia kalorii, i nie tylko kalorii ;)) prosząc zeby zmieniła "dizajn" na głowie :) zbieram podpisy pod odpowiednia petycja w tej sprawie :umowa:

To się nazywa dyskryminacja blondynek!:D Ale wracając do pytania - jeszcze kasztanu nie mogę położyć, bo za chwilę nie będzie czego farbować - zostanę łysolinką:p.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:06.