![]() |
Tłoczek można wrzucić w tokarkę lub jakoś zamocować wiertarkę i włókniną zrobić siatkę/hon. I będzie dobrze.
|
Cytat:
Coś podobnego ? https://allegro.pl/oferta/mirka-wlok....google.com%2F |
Tak dokładnie to. Ja używam
Czerwonej bo jest u mnie na wsi :) Ujednolicisz tak cały tłoczek i wio. 100% będzie ok. |
1 Załącznik(ów)
Gratuluje pomysłu. :lol8: Musicie to teraz opatentować, a następnie napisać do firm produkujących układy hamulcowe, że się mylą i niepotrzebnie polerują powierzchnie tłoczków co na pewno zaoszczędzi kosztów. Poniżej przykład takiej działalności (która wyszła po polerowaniu) i gdyby nawet nie było dziur i tak do w...jebania - element zniszczony.
|
Cytat:
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Jak można kupić nowy to kupić nowy, jak nie ma czasu a nie ma wzerow to można się ratować. Już naprawdę nie przesadzaj.
A co z tłokami których NIE DA się kupić? :) lub trzeba czekać tygodniami? Jeśli nie ma korozji da to radę działać i nic się nie stanie. |
Mechanicy od dawna już dzielą się na wymieniaczy i naprawiaczy.
Rozwijać nie ma co każdy wie o co chodzi a jak nie wie to znaczy że jest za młody czyli i tak nie zrozumie. No chyba że dociekliwy to się zorientuje. |
Tydzień temu zmieniłem przednie klocki i po wyczyszczeniu tłoczków prawe wcisnąłem bez smarowania a lewe posmarowane i co wyszło. A no prawa tarcza gorąca lewa zimna czy coś jeszcze trzeba tłumaczyć, każdy może taki test zrobić, dzisiaj wszystko nasmarowałem i dodatkowo czyszczenie/smarowanie prowadnic. Hamowniki mają 99kkm
|
Z gumkami np. dają smar montażowy, ciekawe czy to dla żartu?
Swoje składałem posmarowane, wpadały niemal pod własnym ciężarem Oczywiście wszystko działa od dawna, z kolejnymi klockami też. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:27. |