Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Honda GB350 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45468)

graphia 13.01.2025 17:46

Cytat:

Napisał matjas (Post 869340)
wydech jest oryginalny - choć na początku nie dowierzałem ale obejrzałem parę innych filmów i wszędzie tak samo, fajnie, gada. jak esiok :D

a co spowodowało Twoim zdaniem homo na Europę? bo trochę nie kumam Twojego wpisu.

Bo wydaje mi się, że na tym filmiku z Japonii gada inaczej ale to też.... chwile potem zauważyłem, że w tym filmiku autor nagrywał dźwięk motocykla zewnetrznym rejestratorem Zoom H4n co mogło spowodować tak drastycznie dorbą jakośc dźwięku w tamtej przejażdżce :) Jeśli potwierdzasz, że on tak u nas w Europie gada to o nic mi nie chodziło z tą homo na Europę :)

matjas 13.01.2025 18:25

Tego NIE potwierdzam.
Nie słyszałem, nie jeździłem.

Może być tak że tłumik tylko na oko taki sam a robi jeno marne pufpufpuf.
Po mojemu to on by też fajnie wyglądał z tłumikiem poprowadzonym wysoko pod siedzeniem.
Myślę że będzie to wdzięczna baza do rozmaitych przeróbek :)

graphia 13.01.2025 18:57

Cytat:

Napisał matjas (Post 869345)
Tego NIE potwierdzam.
Nie słyszałem, nie jeździłem.

Może być tak że tłumik tylko na oko taki sam a robi jeno marne pufpufpuf.
Po mojemu to on by też fajnie wyglądał z tłumikiem poprowadzonym wysoko pod siedzeniem.
Myślę że będzie to wdzięczna baza do rozmaitych przeróbek :)

I nabiera męskiego charakteru
https://www.helmetking.com/en/produc...50-20-25-17-01

matjas 13.01.2025 19:13

1 Załącznik(ów)
Wow. Pięknie wygląda.
Acz cena plus przesyłka i cło to będzie mała fortuna.

Do tego jeszcze ładny dwutonowy lakier i jest przepiękny klasyk na niespieszne przemierzanie świata. Bardzo mi się podoba.
Daje rok/dwa w europie będą ładne przeróbki na tej bazie.

WojtasA 13.01.2025 19:30

Ten Triumph bardzo fajny jest..

szynszyll 13.01.2025 19:45

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 869352)
Ten Triumph bardzo fajny jest..

mam kontakt z chlopakiem co kupil scramblera 400 x na wiosne. jego pierwsze moto. technologicznie i parametrami to nieco inna liga niz ta Honda. ja na zywo nie widzialem i nie siedzialem ale klimacik fajny jest. szkoda, ze szprych nie ma ale z czasem pewno pojawia sie akcesoryjne zestawy. jak z jakoscia nie wiem bo do tej pory robilem tylko brytyjskie sztuki i zawsze uwazalem, ze jest OK. 70% Tigerow to i tak japonskie podzespoly. 40KM, 43mm USD, tarcza 320mm, 19/17 cali, skoki po 150mm... no fajne, fajne :D

WojtasA 13.01.2025 19:52

Ja polatałem jakieś 2h tylko w wersji Speed 400, fajny ten singiel, po mieście mocy nie brakuje, heble też dają radę, bardzo przyjazny i leciutki motorek.

Melon 13.01.2025 19:58

Tak jak goldas od 2018 na fabrycznym słychać te 6 garków, pięknie gra aż się pośliniłem i na tym się skończyło. Nie ten przedział cenowy i jeszcze za młody jestem na kredens :D

Emek 14.01.2025 09:16

Cytat:

Napisał matjas (Post 869348)
Wow. Pięknie wygląda.
Acz cena plus przesyłka i cło to będzie mała fortuna.

Do tego jeszcze ładny dwutonowy lakier i jest przepiękny klasyk na niespieszne przemierzanie świata. Bardzo mi się podoba.
Daje rok/dwa w europie będą ładne przeróbki na tej bazie.

Yamaha prawie 50 lat temu wypuściła SR500 :D

matjas 14.01.2025 13:01

no i, Emek?

bmw w 55r wypuściło r50 a potem r50/5 - wzór jak dla mnie. i co z tego.

mam XT500 '79 ale to nie o to chodzi.
Ma być lekko, nowo, mega oszczędnie i zasięg jak w tankowcu a do tego spokój diesla. To ten motocykl ma. Jeśli ktoś potrzebuje pyrkawki do zwiedzania świata to to jest IMO zajebista opcja. TANIA - co nie jest takie oczywiste obecnie.
Przy maksymalnej prędkości 130kkm mozna nawet podjechać kawałek autobanem jakby się uprzeć a tak drogi boczne są dla niego żywiołem. Mógłbym tym jeżdzić. Nie wymagam osiągów - chciałbym odpocząć i mieć na 50-60kkm spokój z jakimikolwiek remontami.

@Melon - obecny GL1800 bagger z recenzji i jazd POV na YT NIE JEST motocyklem dla emeryta. Raz, że waga, dwa to jak mu kazać... robi się WARP4. Pięknie to chodzi. Przepięknie. Gdyby nie cena już by u mnie stał.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:49.