Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Się buja (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4239)

podos 09.10.2009 13:17

Cytat:

Napisał jarek (Post 78304)
-....sprawę załatwiło centrowanie, ale ów defekt załatwił TKC w ząbki...
pzdr, jarek:Thumbs_Up::)

a widzisz - to mi nie przyszło do głowy skad ta opona tak załatwiona była po 3500 km.... Ale piasta aż latała góra dół....

dery 10.10.2009 00:24

Cytat:

Napisał podos (Post 78323)
a widzisz - to mi nie przyszło do głowy skad ta opona tak załatwiona była po 3500 km.... Ale piasta aż latała góra dół....

hmm, ja tez mam tkc na wykonczeniu - zeby sa jakniewiemco.

a moze to wlasnie opona tkc w jakis dziwny sposob sie wyciera i 'luzuje' te szprychy?? czy to zbyt smiala teoria?

kto jeszcze smiga na tkc?

Jarek 10.10.2009 10:20

Cytat:

Napisał dery (Post 78419)
hmm, ja tez mam tkc na wykonczeniu - zeby sa jakniewiemco.

a moze to wlasnie opona tkc w jakis dziwny sposob sie wyciera i 'luzuje' te szprychy?? czy to zbyt smiala teoria?

kto jeszcze smiga na tkc?

chyba nie tędy droga...myślę, że to po prostu efekt darcia po różnych dołach:):):D:D

podos 12.10.2009 11:25

no nie wiem, po Tadzykistanie nic sie nie stało, opona jak nowa a przebieg wiekszy. Po indiach sie nie nadawala taka była wyząbkowana....

dery 14.10.2009 01:00

a czy spotkal sie ktos z Was z zaciskaniem trytytkami miejsc, w ktorych krzyzuja sie szprychy? :dizzy:

kilka osob przekonywalo mnie, ze to usztywnia konstrukcje kola. dalem sie przekonac.

moze to zbieg okolicznosci, ze znalazlem ta luzna szpryche pare tyg. po tym jak sobie toto zalozylem, moze po prostu wczesniej nie dosc dokladnie ogladalem szprychy?

co myslicie?

Franz 14.10.2009 08:49

Cytat:

Napisał dery (Post 79228)
a czy spotkal sie ktos z Was z zaciskaniem trytytkami miejsc, w ktorych krzyzuja sie szprychy? :dizzy:

kilka osob przekonywalo mnie, ze to usztywnia konstrukcje kola. dalem sie przekonac.

moze to zbieg okolicznosci, ze znalazlem ta luzna szpryche pare tyg. po tym jak sobie toto zalozylem, moze po prostu wczesniej nie dosc dokladnie ogladalem szprychy?

co myslicie?

Trytytki mają inne zadanie jak usztywnianie koła.
Chodzi o pękajace szprychy w enduro coby szkód nie narobiły

podos 15.10.2009 08:41

Cytat:

Napisał dery (Post 79228)
kilka osob przekonywalo mnie, ze to usztywnia konstrukcje kola.
co myslicie?

A to nie po to, ze jak jakaś strzeli, to żeby zostala tam gdzie jest, a nie np stanęla w poprzek? :dizzy:

jorge 12.04.2010 22:12

Odświeżam wątek bo mnie to dopadło - dygotanie przodem przy ok. 60 km/h. Sprawdzili Panowie dobrzy (Wieczny i Dery) i wyszło, że szprychy. Problem tkwi w tym, że są nieruchliwe... Czy jest inny sposób niż cięcie i nowe? I gdzie zanabyć nowe?:dizzy:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:05.