Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Szyba Turystyczna NAT - jaka? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40914)

jacek-f 08.04.2025 11:41

1 Załącznik(ów)
Dziękuję , tego właśnie szukałem! nie ma porównania do fabrycznej szyby .

Załącznik 142162

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

WojtasA 08.04.2025 16:32

Brawo! Mądry człowiek, zapytał i skorzystał ;)

Tomez 08.04.2025 20:28

A co polecicie dla raidera 195+ dla CRF1000 ATAS?

Mirek Swirek 09.04.2025 20:27

Analogicznie, to samo, w opcji najwyższej?

Producent tej szyby nie ma dla mnie konkurencji, a szyb w życiu miałem kilka... W ostatnich trzech motocyklach miałem V-stream, w poprzednich kilku też była by, lecz były to naked-y. Do 1290 SAS też chciałem kupić średnią (zawsze kupowałem średnie i zawsze robiły robotę a mam 188 cm wzrostu) lecz czas oczekiwania na nią 2 miesiące, choć jeden "żagiel", ta najwyższa jest na stanie w kraju...

Dymiona, nie dymiona...to też takie opowieści dziwnej treści. Ja też nie jestem fanem ciemnych szyb, dymionych, czy czarnych jak smoła. V-stream jest tak lekko dymiona, że kompletnie nie zwraca się na to uwagi. Przy tym wygląda dużo lepiej na motocyklu. Natomiast mając V-stream-a patrzysz na drogę nad nią i to jest najważniejsze, nie jest w polu widzenia i nikt nigdy nie podnosi ją wyżej, raz, że się nie da, a dwa, że nie ma takiej potrzeby (gdy jest dobrze dobrana) nawet gdyby się dało, bo robi z wiatrem robotę. I po to jest w niej to przetłoczenie na środku, aby szybą stała bardziej w pionie niż w oryginale, leży bliżej kierowcy. Porównane w różnych markach motocykli, zasada działania ta sama. No i nie rysuje się od patrzenia na nią, jak inne, nie wiem jaki to poliwęglan, ale jakościowo świetny materiał.

Użytkownicy np Gtr-a, stawiają sobie żagiel, Loster i inne wynalazki i nie dość, że to nie wygląda, robi średnio na jeża, to telepie się za to jak starej K..wie cycki, to na domiar tego w środku lata, masz żagiel...szybę pełną robactwa, a Ty starasz się coś przez nia zobaczyć... Podobnie jest z deflektorami...Lipa, Gdzie V-stream znów robi robotę i zamiata wszystko... i jest skrojona na miarę...

Melon 09.04.2025 21:00

V-stream robi do wszystkich motorków ?

WojtasA 09.04.2025 21:05

Dla bardzo wielu. Ja miałem już 4 ich szyby. Jak odbierałem w zeszłym roku do RTka to stało sporo do Goldasów, sprzedawca wspominał że bardzo ludzie je chwalą i że są grubsze. Tylko teraz mogą zdrożeć przez cła.

Advway 11.04.2025 02:53

Cytat:

Napisał jacek-f (Post 876590)
Dziękuję , tego właśnie szukałem! nie ma porównania do fabrycznej szyby .

Załącznik 142162

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przy jakim wzroście ridera ?
Pytam bo mam 175 cm i obawiam się ,że będę patrzył przez szybę ,a nie nad nią .

jacek-f 19.04.2025 12:44

Cytat:

Napisał Advway (Post 876803)
Przy jakim wzroście ridera ?
Pytam bo mam 175 cm i obawiam się ,że będę patrzył przez szybę ,a nie nad nią .

Mam 178 i jeśli jest najniżej obniżona to delikatnie patrzę nad nią ale powiem Ci szczerze że jeżdżę na maksymalnie podniesionej i patrzę przez szybę i mi to kompletnie nie przeszkadza , nie widać że jest lekko dymiona a jakość i przejrzystość tej szyby jest lepsza od oryginału! Naprawdę szczerze polecam tą szybę , jest sztos

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:32.