![]() |
Czegoś tu nie rozumiem z tą olejarką od majfrendów wytłumaczcie mi proszę.
Odkręcamy o np. 180 st. i tak jeździmy aż braknie oleju? Czy odkręcamy dalej wraz z przebiegiem ilością kilometrów ? |
Cytat:
|
Odkręcamy wraz z przebiegiem. To działa trochę jak strzykawka - jak skręcasz to wycislasz olej bo komora olejowa się skurcza.
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Cytat:
Teraz wiem o co chodzi z tą olejarką. Kupuję za tą kase nic bardziej skomplikowanego mi nie potrzeba.:at: Czyli tak dokręcamy o 180st. i kapie olej przez około 3 minuty i żeby następnem razem nasmarować łańcuch znów dokręcamy aby wycisnąć olej :) Proste ale skuteczne :D |
Proste, skuteczne i drogie bo oryginalna "Cobra Nemo 2" kosztuje 450-550zł :D
Ten chinol może wymagać poprawek: 1) wymienić przyłącze przewodu na lepsze pneumatyczne, 2) ewentualna wymiana oringów. O ile pamiętam u mnie w jednej olejarce z 2 był przyciety oring. Przez to nie była szczelna komora i grawitacyjnie wyciekała cała zawartość zbiorniczka. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Teraz scottoiler nowy, mały wyszedł za 400 można mieć bez problemu.
Scottoiler V-System Micro (35ml) Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Tak w ogóle to trzeba kopnąć matjasa w zad i niech zamiast siedzieć na forum wróci do montażu olejarek. Miałem dwie lub trzy i innych nie chciałem :)
Teraz tymczasowo nie mam łańcucha w motorku więc olejarka niepotrzebna. Ale kiedyś jeszcze coś dokupię może :) |
Zimny - próbowałem, prośbą i groźbą (zagroziłem, że mu będę swoje nagie zdjęcia wysyłał) ale nic nie zdziałałem.
Choć też bym przytulił i to trzy sztuki. |
możecie mi wierzyć lub nie ale mam wiele takich sygnałów od starych klientów...
problem, że w sezonie nie mam w co rąk włożyć a zimą nie mam z czego żyć. dlatego podjąłem diecezję aby skończyć z tym biznesem. to nie była prosta diecezja. |
Matjasie jesteś ekspertem od olejarek to może doradzisz albo powiesz coś, co nie wpada od razu do głowy.
Jak oceniasz konstrukcję scottoiler (z zaworkiem podciśnieniowym) a olejarkę osco (z taką pompką do ręcznego pompowania). Coś według Ciebie jest lepsze/gorsze? Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:16. |